Κάντε μπάνιο σαν σωστοί/-ες nerds!

Anime

Published on February 11th, 2019

0

Tα 10+1 anime που πρέπει να δείτε τον χειμώνα του 2019

Μπορεί κάποιος να πει ότι αυτός ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα και έτσι μια λίστα με τα καλύτερα season anime να είναι βεβιασμένη. Αλλά προσωπικά, αυτό ο χειμώνας, λόγω έντασης και κρύου φαίνεται πως κράτησε αιώνια και μια εκτίμηση του πως πήγαν τα anime του δεν είναι παρακινδυνευμένη, μιας και μεταξύ μας, αφενός φέτος είδαμε μερικά από τα χειρότερα anime που έχουμε δει αφετέρου δεν φαίνεται πως στις δυο βδομάδες που μένουν θα γίνει κάτι ανατρεπτικό. Οπότε ξεκινάμε!

1ο) Τhe Price of Smiles

Το  Τhe Price of Smiles φάνηκε πως έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, σε συναισθηματικό κυρίως επίπεδο, αλλά και στον τομέα του art. Πράγματι, η  Tatsunoko Production  τα έδωσε όλα εκεί. Επίσης οι χαρακτήρες είναι πολύ ενδιαφέροντες, ενώ το πολιτικό στοιχείο, οι δολοπλοκίες και τα mecha φαίνονται σαν μια πολύ καλή βάση. Βέβαια το τελικό μείγμα δε φαίνεται να δουλεύει, και ο αργός ρυθμός και το συχνά κακογραμμένο σενάριο σκοτώνουν τις προοπτικές του.

9)Τhe Quintessential Quintuplets

Ένα τουλάχιστον τίμιο anime που ως βάση του είχε το fanservice δείχνει αφενός μια ένδεια στην βιομηχανία αυτό τον χειμώνα αφετέρου πόσο η αισθητική των αρχών του 2000 ξανάρχεται. Το ότι οι πολλοί θεατές anime στη χώρα μας βέβαια δεν είχαν γεννηθεί καν τότε φαίνεται πως βοηθάει αυτή την επαναφορά σαν κάτι φρέσκο. Δεν είναι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, το Τhe Quintessential Quintuplets μπορεί να παίζει το μοναδικό του χαρτί ήδη από τον τίτλο, το ότι τα μέλη του harem anime είναι πεντάδυμες, αλλά όπως και να έχει το υποστηρίζει στο έπακρο, με χιούμορ και στιλ, οπότε μπορεί να χρησιμέψει σαν ένα αποδεχτό guilty pleasure. 

8) Endro! 

To τι γίνεται αφού ηττηθεί ο μεγάλος κακός δεν είναι ένα συνηθισμένο θέμα για magical girl anime αλλά το Endro! το επεξεργάζεται με έναν πολύ χαριτωμένο τρόπο.  Απλό, φωτεινό, αισιόδοξο, το Endro! είναι μια νότα χαράς που αξίζει να το δουν οι φανς της κωμωδίας αλλά και των μαγικών κοριτσιών.

7) Domestic Girlfried

Ο ΌΡΙΣΜΟΣ του guilty pleasure. κυρία μου! Ναι, το Domestic Girlfried είναι το αντίστοιχο του να τρως γαριδάκια με τα εσώρουχά σου.Ένα ακραίο fanservice anime, προβληματικό σε όλα του που απλά σε μαγνητίζει με το πόσο κακό είναι.Αλλά μεταξύ μας, χρειάζεται μια στο τόσο για καθάρισμα παλέτας

6) Magical Girl Spec0 Ops Asuka

H φάση με τα σκοτεινά magic girl anime σίγουρα δεν είναι νέα, ειδικά μετά το σκληροπυρηνικό Puella Magi Madoka Magica. Ωστόσο, το Magical Girl Spec0 Ops Asuka καταφέρνει και ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό, κυρίως χάρης στους χαρακτήρες του και το βάθος του. Δεν προσπαθεί να σοκάρει τους θεατές με δράμα, αλλά όντως αποπειράται να εξερευνήσει το PTSD της πρωταγωνίστριας.

5) Boogiepop and Others

Μπορεί το πρώτο επεισόδιο να ήταν πιο αργό και από τον θάνατο, το  Boogiepop and Others όμως κατάφερε γρήγορα να μαζέψει τα κομμάτια του και να τα απλώσει μπροστά μας σε ένα ανατριχιαστικό puzzle , που αλλάζει θεματικές και οπτικές γωνίες πιο συχνά και από πουκάμισο. Ο σκηνοθέτης Shingo Natsume είναι υπεύθυνος για αυτό και αξιοποιεί κάθε λεπτό του anime για να δείξει το ταλέντο του με ένα πολύ ενδιαφέρον art. 

4) My Roomate is a Cat

Aντικειμενικά το πιο εύκολο για εμάς να βλέπουμε cat videos απλωμένα σε 22λεπτα επεισόδια. Όμως το My Roomate is a Cat είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Με την ιδιαίτερη και σχετικά ευφάνταστη ιστορία του καταφέρνει να παρασύρει τον θεατή σε μια θάλασσα  cuteness. Ειδικά όταν η ιστορία λέγεται από την οπτική της γάτας…

3) Κagyua-sama: Love is War

Ένα από τα καλύτερα νέα σκηνοθετημένα anime της σεζόν, το Κagyua-sama: Love is War καταφέρνει να είναι αστείο και αναζωογονητικό με ένα πολύ χαριτωμένο battle of wits . Ναι, σίγουρα δεν έχει ποικιλίες και ανατροπές, αλλά αξίζει μια θέαση για την υπερσυσσώρευση υπερβολής και το άνοιγμα μια φόρμουλας στα όρια της.

2) Dororo

Ένα από τα λίγα action- orriented anime που είδαμε φέτος, το Dororo, πέρα από τα εμφανή λογικά κενά του, καταφέρνει να γίνει σχετικά μονόδρομος για όλους τους φανς της δράσης αυτή τη season. Παίρνοντας πολλά στοιχεία από το Kenshin χωρίς ωστόσο να το ακολουθεί κατά γράμμα, καταφέρνει και αποτελεί μια ενθαρρυντική πηγή τόσο αίματος, όσο και δράματος.

1)Τhe Promised Neverland

To μεγάλο μπαμ αυτή τη season ήταν το Τhe Promised Neverland,  το οποίο προέρχεται από τη μεγάλη οικογένεια του Shonen Jump. Mε μια δυναμική γυναίκα ηρωίδα που σπάνια βλέπουμε στους τίτλους του εν λόγω περιοδικού, χωρίς στοιχεία fanservice ή gore, αποτελεί έναν έξυπνο συνδυασμό thriller και horror (ναι είναι διαφορετικά).

+1 Psycho Mob 100

Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε δεύτερες season σε τέτοιες λίστες, μιας και το θεωρούμε άδικο να βάζουμε anime που άντεξαν το πέρασμα του χρόνου κόντρα σε αυτά που τώρα δοκιμάζονται. Αλλά η δεύτερη season του Psycho Mob 100 είναι τόσο ασύγκριτα καλύτερη από οτιδήποτε άλλο αυτό το χειμώνα που πραγματικά δεν μπορούσαμε να μην την αναφέρουμε, έστω στο +1.
Καλή άνοιξη να έχουμε!

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorsBack to Top ↑