Anime

Published on July 10th, 2018

1

Τα 5+1 νέα anime που πρέπει να αρχίσεις τώρα πριν γίνουν viral [Καλοκαίρι ‘18]!

Πολλά καινούργια anime βγαίνουν κάθε εβδομάδα. Δεν καταφέρνουν όμως όλα να μας προσελκύσουν κι έτσι υπάρχουν κάποια που μένουν στην αφάνεια. Καμία σχέση βέβαια με αυτά στα οποία θα αναφερθούμε σήμερα, καθώς έχουν καταφέρει από τα πρώτα επεισόδια να συζητιούνται έντονα από τους fans. H τρίτη σαιζόν του Overlord και του Attack on Titan σε λίγο καιρό καθώς και η ανακοίνωση της νέας σαιζόν Sword Art Online αρκούν για να μας γεμίσουν με ανυπομονησία, οπότε δεν θα αναφερθούμε στις ανανεωμένες σαιζόν παλιών anime για ευνόητους λόγους.

Angels of Death

Το ψυχολογικό thriller anime του καλοκαιριού έχει δώσει θετικά δείγματα από το πρώτο επεισόδιο. Μια 13χρονη κοπέλα και ένας μυστηριώδης νεαρός καλυμμένος με γάζες προσφέρουν στο θεατή ίσες δόσεις χιούμορ και μυστηρίου, όλα αυτά δεμένα με ένα πολύ καλό σχέδιο. Αν περιμένεις κάτι με τις ψυχολογικές διακυμάνσεις του Death Note ή τις ανατροπές του Another, δεν θα βρεις τίποτα από τα δυο γιατί αυτό το anime ποντάρει στα κλασσικά θέματα που χαρακτηρίζουν το είδος του και τίποτα παραπάνω. Αναμένουμε την συνέχεια.

How Not to Summon a Demon Lord

Φαίνεται πια πως σε κάθε anime σαιζόν θα έχουμε το κακέκτυπο της πρώτης σαιζόν του Sword Art Online. Άλλο ένα gaming anime που υπόσχεται ότι δεν θα είναι μια από τα ίδια, αλλά ακόμα και έτσι καταφέρνει να γίνεται παροδικά επιτυχημένο. Με κορίτσια κατά λάθος σκλάβους στον κόσμο του MMORPG το anime κινείται στα όρια σεξισμού και cringe, οπότε εμείς θα επιλέξουμε να το προσπεράσουμε. Εσείς κάντε ότι καταλαβαίνετε.

Hataraku Saibou/Cells at Work!

Η πρότασή μας για αυτό το καλοκαίρι είναι ίσως το πιο πρωτότυπο θεματικά anime που έχουμε δει εδώ και καιρό. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα παίρνει σάρκα και οστά και με αυτό το κακό λογοπαίγνιο έχουμε τις περιπέτειες μιας κοπέλας που είναι ερυθρό αιμοσφαίριο και πρέπει να μεταφέρει οξυγόνο στον οργανισμό. Έτσι εμφανίζονται και άλλα λεμφοκύτταρα ως συμπρωταγωνιστές και μαζί με μακροφάγα και αιμοπετάλια βοηθούν όλοι στην ανοσολογική απόκριση. Γνώστης ή μη βιολογικών ζητημάτων,  αυτό το anime το ξεχωρίζεις από την αρχή.

Seven Senses of the Reunion

Άλλη μια κόπια του Sword Art Online γιατί δεν μας έφτανε η πρώτη. Εδώ η αντιγραφή ξεπερνά κάθε όριο και έχουμε έναν κακό μαθητή αλλά πρώην πρωταθλητή MMORPG που συνδέεται μετά από χρόνια στο sequel του αγαπημένου του παιχνιδιού και βλέπει την νεκρή του φίλη. Από αυτή την σύντομη περιγραφή, φαίνεται ότι τα κλισέ εισέρχονται με το κιλό στην πλοκή αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί το ήδη αυξανόμενο κοινό του.

The Master of Ragnarok and Blesser of Einherjar

Το fantasy harem που θα επιλέξεις να δεις για να περάσεις απλώς το χρόνο σου είναι εδώ. Δεν είναι Highschool DxD αλλά βλέπεται ευχάριστα με τις μάχες και την στοιχειώδη δράση που έχει. Αρχαίοι θρύλοι, λύκοι και ψήγματα νορβηγικής μυθολογίας μπλέκονται με το σήμερα και ο πρωταγωνιστής είναι ο μόνος που μπορεί να αποκαταστήσει τη φήμη του Wolf Clan περιτριγυρισμένος από μικρές κοπέλες. Κλισέ στο τετράγωνο.

Island

Η μεταφορά ενός βιντεοπαιχνιδιού ρόλων είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά και ασφαλής επιλογή από άποψη πλοκής. Μέσα σε πέντε χρόνια θάνατοι και κακοτυχίες έχουν πλήξει τον μέχρι πρότινος ήσυχο πληθυσμό του νησιού.  Η άφιξη ενός αγοριού εκεί έρχεται να σηματοδοτήσει μια προσπάθεια να αλλάξει αυτή η καταραμένη πορεία του νησιού. Αναμένουμε να δούμε ποιο από τα πολλαπλά σενάρια του αρχικού παιχνιδιού θα επιλέξουν για το τέλος οι δημιουργοί.

Tags: , , , , ,


About the AuthorsBack to Top ↑