Anime

Published on August 9th, 2018

0

Τα 7 anime που πρέπει να δεις μετά το Attack on Titan

Η νέα σαιζόν κατέφθασε όμως η αναμονή της μιας εβδομάδας, πολλές φορές και περισσότερο, μας δημιουργεί την ανάγκη και για άλλα επεισόδια με δράση και περιπέτεια.

Το Attack on Titan κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους φανς των anime, κερδίζοντας με την ιδιαίτερη αισθητική και πλοκή του. Η Mikasa και ο Eren βρίσκονται σε νέες περιπέτειες και με την ανακάλυψη μεγάλου μέρους της αλήθειας για την προέλευση των Τιτάνων, έρχονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η δράση φτάνει στο ζενίθ, όμως ποιες άλλες σειρές κατάφεραν να μας καθηλώσουν με τον ίδιο τρόπο;

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Θα μπορούσε να ήταν εύκολα και το απλό  Fullmetal Alchemist, ωστόσο είπαμε να το πάμε πιο κλασικά. Το Fullmetal Alchemist: Brotherhood πάει το θέμα σχέδιο, χαρακτήρες και πλοκή πολλά βήματα παραπάνω από τις περισσότερες σειρές και ταυτόχρονα βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός και ο πόλεμος, αλλά και να βρει τις κοινές τους ρίζες. Την υπόθεση συνοδεύει ίσως το καλύτερο ost που θα ακούσετε.

Deadman Wonderland

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ MANGA MHN ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. Το anime αυτό είναι ο ορισμός του αχταρμά για κάποιον με γνώση του original story.Λίγα επεισόδια, εμφανίστηκαν οι μισοί χαρακτήρες, η πλοκή δαιδαλώδης και στρυφνή, γενικά μια τραγωδία αν κάνεις αυθόρμητα τη σύγκριση. Ακόμα και έτσι όμως, οι σκηνές δράσης, οι διάλογοι, το gore, το θέμα από μόνο του, κατάφεραν να κρατήσουν το anime σε ικανοποιητικό επίπεδο. Βέβαια έτσι όπως προέκυψε, μόνο για reboot από το μηδέν αξίζει να το συζητάμε.

Kabaneri of the Iron Fortress

Η ομάδα παραγωγής του Attack on Titan, προχώρησε σε ένα καινούργιο project που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το πρώτο. Το «Kabaneri of the Iron Fortress» είναι μια ιστορία που εξελίσσεται σε ένα δυστοπικό, steampunk, post-apocalyptic σκηνικό που κυριαρχεί η τεχνολογία των ατμομηχανών και του σιδήρου και η ανθρωπότητα απειλείται από τα Κabane, δηλαδή zombie που όμως η καρδιά περιβάλλεται από σίδηρο και είναι δύσκολο να νικηθούν. Ο πρωταγωνιστής Ikoma όμως είναι Kabaneri, υβρίδιο Kabane-ανθρώπου, οπότε έχει περισσότερη δύναμη και μαζί με την Mumei, επιχειρούν μαζί με τους επιζώντες μιας περιοχής να μετακινηθούν σε μια πιο ασφαλή περιοχή μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, σκοτώνοντας ορδές Kabane στο ενδιάμεσο. Αξίζει να το αρχίσεις όσο δεν παίρνει!

Black Bullet

Μοιάζει αρκετά με το No Game No Life τόσο στα χρώματα όσο και στην σχεδίαση των χαρακτήρων, αλλά έχει σίγουρα πιο σκοτεινό τόνο. Άνθρωποι μολύνονται από ιό και γίνονται έντομα και ρόλος των δυο πρωταγωνιστών είναι να τους εξοντώσουν. Τοποθετημένο σε ένα δυστοπικό Τόκιο συνδυάζει το neonoir με το scifi θυμίζοντας και το αγαπημένο Guilty Crown.

Claymore

Στην μεσαιωνική Ευρώπη τριγυρνά ένα τάγμα ψηλών, ξανθών γυναικών που κυνηγά δαίμονες, οι οποίοι απειλούν την ανθρωπότητα. Το καλό όμως είναι ότι δεν υπάρχει μόνο δράση, αλλά οι χαρακτήρες φαίνεται να δημιουργούν τα γεγονότα μέσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Χωρίς να είναι τρομερά ώριμο ή κάποιος σημαντικός εκπρόσωπος του είδους, το συστήνουμε γιατί γίνεται σωστή διαχείριση της ιστορίας από το manga, αν και ομολογουμένως το τέλος αφήνει πολλά κενά.

Elfen Lied

Έχει μπει κατά καιρούς σε τοπ 10 λίστες τόσο για τον δραματικό όσο και για τον βίαιο τόνο του. Στην πραγματικότητα η ανεξέλεγκτη βία σου προκαλεί την ίδια αμηχανία όπως οι μάχες με τους Τιτάνες. Το κορίτσι με το αθώο βλέμμα και τις υπερφυσικές δυνάμεις γίνεται η αρχή μιας προσπάθειας να καταλάβει τον εαυτό της, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Highschool of the Dead

Αν και δεν μου άρεσε το τέλος του, η δυστοπία του zombie apocalypse φέρνει σε πολλά σημεία του την φρίκη και τον φόβο των κατοίκων μέσα στα τείχη. Οι μαθητές λυκείου που διέφυγαν μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τους χαρακτήρες των scouts δηλαδή τους φίλους και συμπρωταγωνιστές του Eren. Με εμφανώς περισσότερο ecchi στοιχείο και αρκετά κωμική διάθεση, σε κερδίζει από τα πρώτα επεισόδια.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social