Πόσα από αυτά τα παιχνίδια θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια?

Ηρώ Παπασπύρου Από Ηρώ Παπασπύρου 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εμένα τα παιδικά μου χρόνια συνέπεσαν με τα 90s. Και στα 90s αν είχες κάποια κονσόλα τότε οι γονείς σου μάλλον σε αγαπούσαν πολύ και όλα τα παιδιά ήθελαν να αράζουν το απόγευμα στο σπίτι σου. Για όλα τα υπόλοιπα πληβεία από εμάς, είμασταν τυχερά αν είχαμε τουλάχιστον έναν υπολογιστή στο σπίτι. Αλλίως υπήρχε η ώρα υπολογιστών στο σχολείο.

Επειδή τι να κάνουμε, καραντίνα έχουμε (και δε ξέρω πότε το διαβάζετε αλλά κατά πάσα πιθανότητα και τότε καραντίνα θα έχουμε), είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που η μεγαλύτερη μας ανησυχία ήταν αν ο κύριος Αλφόνσο θα κατάφερνε να την φέρει στους Ατρόμητους και ποιο παγωτό θα έπαιρνες το απόγευμα από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.

Let’s take a trip down memory lane, αφού μετά τις 9 δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά άλλα. Να διευκρινίσω εδώ ότι το καλύτερο PC game που είχαμε ως παιδιά ήταν το Chamber of Secrets, αλλά δε θα το βάλω στη λίστα αυτή καθώς έχω αναπτύξει ήδη την άποψη μου για αυτό εδώ.

Astérix & Obélix (1996)

Η αφορμή για αυτό το άρθρο προέκυψε επειδή η αδερφή μου μου έστειλε το link για να παίξω το παιχνίδι αυτό. Και μπορώ να σας πω ότι αν υπήρχε ηρωίνη για παιδιά (που υπάρχει – δεν εμποδίζει κανείς τα παιδιά να παίρνουν ηρωίνη αλλά καλό είναι να μην συμβαίνει) θα ήταν αυτό το παιχνίδι. Side-scrolling, good old fashioned action game, με 2 player mode ώστε να μην τσακώνεστε με την αδερφή σας ποιανής είναι η σειρά να παίξει. Για κάποιο λόγο ξεκίνησα να το παίζω με τη σκέψη “Δε το τερμάτησα ποτέ, έλα να κάνω ένα speed run στα γρήγορα πόσο δύσκολο είναι” και έχασα στο πρώτο επίπεδο.

Παίξτε το online εδώ.

Need for Speed II: Special Edition (1997)

Το Need for Speed I ήμουν πολύ μικρή όταν βγήκε. Το Need for Speed II όμως με πέτυχε σε εκείνη τη χρυσή εποχή που δεν είχα ακόμα συνηδειτοποιήσει ότι δε μου αρέσουν τα racing games και απλά έπαιζα ότι παιχνίδι έβρισκα. Και πάλι όμως είχε πλάκα. Επίσης είναι το 2nd most downloaded game στο AbandonWare οπότε μάλλον και άλλα συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Κατεβάστε το εδώ.

The Incredible Machine (1993)

Αυτό ήταν το κλασσικό παιχνίδι που σου πέρνανε γιατί σου λέγανε “δεν είναι παιχνίδι μόνο είναι και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ“. Αν είχες αυτό το παιχνίδι οι πιθανότητες να ήταν οι γονείς σου εκπαιδευτικοί είναι μεγάλες. Σου δίνει διάφορα αντικείμενα, και ο στόχος σου είναι να πας μια μπάλα από το σημείο Α στο σημείο Β. Η βασική αξία που είχε ήταν ότι είναι gateway παιχνίδι για το φανταστικό κόσμο των video games. Ξεκινάς με κάτι ελαφρύ, ασφαλές που δε σου φαίνεται και φουλ διασκεδαστικό αλλά σε τρεις μήνες καταλήγεις να ζητάς 100 δρχ γιατί “μαθητής είμαι ένα τετράδιο θέλω να πάρω”.

Παίξτε το online εδώ.

Disney’s Tarzan (1999)

Κάποια στιγμή η Disney μάλλον αποφάσισε να κάνει όλες τις ταινίες της side scroller παιχνίδια. Υπάρχει το Lion King, το Aladdin, το Hercules, το Jungle Book, όπου πρακτικά ήταν όλα το ίδιο παιχνίδι απλά με διαφορετικό περιτύλιγμα. Νομίζω το πιο memorable από αυτά ήταν το Tarzan. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μπορείτε να παιξέτε οποιοδήποτε από αυτά, απλά το Tarzan έχει τα καλύτερα γραφικά.

Κατεβάστε το εδώ.

Yu-Gi-Oh! Power of Chaos: Yugi the Destiny (2003)

Υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μας που όλοι θέλαμε να στείλουμε τους αντιπάλους μας στο Βασίλειο των Σκιών. Επίσης δεν είχαμε αρκετά λεφτά για να αγοράσουμε τις αυθεντικές κάρτες Yu-Gi-Oh οπότε αγοράζαμε τις imitation από το περίπτερο που ήταν λίγο καλύτερες από εκτύπωση από τον υπολογιστή σου. Η αμέσως επόμενη λύση ήταν αυτό το παιχνίδι.

Κατεβάστε το εδώ.

3D Pinball for Windows (1996)

Εντάξει αυτή η λίστα δεν θα ήταν complete αν δεν είχε μέσα αυτό το παιχνίδι. Νομίζω το πιο γνωστό παιχνίδι της λίστας, δεδομένου ότι ερχόταν πακετάκι με τα Windows και ήταν πιο διασκεδαστικό από το να ρίχνεις πασιέντζες. Τα χρώματα, οι ήχοι, ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμασταν για να περάσουμε βαρετά απογεύματα Κυριακής ή να την παλέψουμε στην οικογενειακή επίσκεψη που πήγαμε με τους γονείς μας και δεν είχαν παιδιά για να παίξουμε. Fun fact που έμαθα ψάχνοντας για το άρθρο αυτό : το παιχνίδι αυτό φτιάχτηκε από την Maxis, ναι την Maxis που είναι υπεύθυνη για τον εθισμό των εφηβικών μας χρόνων με το όνομα Sims.

Παίξτε το online εδώ.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η σχέση της Ηρώς με το φανταστικό ξεκίνησε όταν στα πέντε της ανακοίνωσε ότι είναι ερωτευμένη με τον Aslan. Περιέργως μεγαλώνοντας δεν έγινε furry. Αφιέρωσε την εφηβεία της στο τρίπτυχο μέταλ, video games και high fantasy, μέχρι που στα 22 της ανακάλυψε ότι της αρέσει unironically η Taylor Swift. Από τότε προσπαθεί να ζήσει με το βάρος αυτό. Δε νιώθει άνετα με τον όρο social justice warrior, προσδιορίζεται ως social justice druid.