Η βιομηχανία των anime είναι σκληρή και πολλές φορές το μόνο που μετράει είναι οι αριθμοί: αν ένα anime δεν πουλήσει, απλά κόβεται και δεν έχει σημασία αν δεν έχει προλάβει να πει την ιστορία του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά anime που απλά ήθελαν λίγο περισσότερο χρόνο, να ρίχνονται στον κάδο των αχρήστων, ακόμα και αν γνωρίσουν κάποια επιτυχία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι: δημιουργικές διαφορές, καθυστερήσεις, τεχνικά θέματα και διάφορα άλλα που δείχνουν πως για να πετύχει ένα έργο δεν χρειάζεται μόνο έμπνευση.
Παρακάτω βλέπουμε κάποια από αυτά, τα οποία ακόμα μας λείπουν…
1- Bubblegum Crisis
Αχ Bubblegum Crisis. To πιο 80s anime που βγήκε ποτέ, με σαφείς επιρροές από Blade Runner, The Terminator, και Streets of Fire, ήταν ό,τι αγαπήσαμε από αυτή την αλλοπρόσαλλη δεκαετία. Το Bubblegum Crisis κόπηκε όχι τόσο λόγω λειψών πωλήσεων, αλλά διαφωνιών ανάμεσα στις 2 εταιρίες που το έφτιαχναν. Δεν πρόλαβε καν να ολοκληρώσει τα 13 του επεισόδια, παρά το γεγονός ότι το manga έτρεξε 4 χρόνια…
2-Ranma ½
Έχουμε αναφέρει ξανά το Ranma ½, ένα από τα πιο κλασικά και παράξενα anime που υπάρχουν. Ωστόσο, παρά το τεράστιο μέγεθος του (143 επεισόδια), το anime δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ιστορία του manga και έτσι αρκέστηκε σε ένα gecko ending και αρκετά ανούσια filler.
3-Slam Dunk
Aγνή, ανόθευτη 90ιλα. Το μπασκετικό Slam Dunk ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή anime της εποχής του . Ωστόσο η Toei Animation το έκοψε μετά από 101 επεισόδια, λίγο πριν το National Arc. Μπορεί μετά να έβγαλε 4 ταινίες, ωστόσο ποτέ δεν έπιασε τον ρυθμό του manga.
4-Fruits Basket
Ξανά θύμα δημιουργικών διαφορών, αυτή την φορά μεταξύ της δημιουργού Natsuki Takaya και του Studio Deen. Η δημιουργία του Fruits Basket ήταν γεμάτη εντάσεις και τέλειωσε με όρκο της δημιουργού πως δε θα βλέπαμε ποτέ δεύτερη season όσο το ίδιο στούντιο κρατούσε τα δικαιώματα.
5-Deadman Wonderland
Το Deadman Wonderland είναι ξεκάθαρη περίπτωση love it or hate σαν anime και κυρίως αυτό εξαρτάται από το αν κάποιος έχει διαβάσει το manga πριν ή μετά. Ωστόσο σίγουρα μόνο μια season δεν αρκούσε για να εξερευνηθεί ολόκληρη η φρική της φυλακής-τουριστικής ατραξιον.
6-X/1999
Έργο των αγαπημένων CLAMP, το X/1999 είχε σκοπό να φτάσει 21 volumes. Tελικά, για διάφορους λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, έφτασε μόνο μέχρι το 18, αφήνοντας το κοινό να περιμένει μια ένδειξη λήξης…
7- Vampire Knight
Το original “a better lovestory than Twilight” κέρδισε τις καρδιές των fans κυρίως με τους χαρακτήρες του. Ωστόσο, το anime έκλεισε με μια μόνο season των 26 επεισοδίων το 2008, ενώ το manga συνεχίστηκε για άλλα 6 (!) χρόνια, για να λήξει τελικά το 2013. Πολύ υλικό που δεν αξιoποιήθηκε…
8-Baccano!
Έχουμε αναφερθεί ξανά στο ταραντινικό Baccano! Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι ότι το Baccano! θα συνεχιζόταν για περισσότερα από 16 επεισόδια. Ωστόσο, το πάντα ιδιότροπο ιαπωνικό κοινό δεν αντιμετώπισε την ιστορία με τον ίδιο ενθουσιασμό και έτσι ήρθε το άδοξο τέλος…
9-Martian Successor Nadesico
Η παρακμή του Martian Successor Nadesico έχει αναφερθεί ξανά εδώ και οφείλεται στην κάκιστη ταινία του, από την οποία δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει…
10-Gantz
Το απίστευτο και οριακά απάνθρωπο manga του Hiroya Oku μεταφέρθηκε σε ένα εξαιρετικό anime από το στούντιο Gonzo. Ωστόσο, το anime τελικά ολοκληρώθηκε βιαστικά και πιεσμένα, όχι τόσο λόγω έλλειψη δημοφιλίας ή δημιουργικών διαφορών, αλλά επειδή πολύ απλά ο mangaka δεν μπορούσε να φτάσει τον ρυθμό της σειράς. Έτσι, με χαμόγελο στα χείλη, ήρθε το τέλος της σειράς που ακόμα και σήμερα δίνει εφιάλτες.
11-Rave Master
Πριν το Fairy Tail, υπήρχε το Rave Master. Ο Hiro Mashima αγάπησε αυτή την σειρά πολύ και την ολοκλήρωσε, με το πάσο του, μετά από 35 volumes. Μάλιστα, πολλοί χαρακτήρες της σειράς αυτής του άρεσαν τόσο πολύ, που τους μετέφερε στο πιο επιτυχημένο Fairy Tail, είτε αυτούσιους, είτε με μικρές διαφορές. Ωστόσο, το anime, ξανά από το Studio Deen, είχε τεράστιες διαφορές από το manga, χοντροκομμένη πλοκή και ένα μέτριο σχέδιο. Ολοκληρώθηκε βιαστικά μετά από 51 επεισόδια για εμπορικούς λόγους.
11+1 Bobobo-bo Bo-bobo
Το Bobobo-bo Bo-bobo είναι η σπάνια περίπτωση anime που είναι υπερβολικά παράξενο ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ. Μπορεί να είχε μεγάλη επιτυχία στις νεώτερες ηλικίες, όμως οι γονείς δεν το εκτίμησαν και έτσι, μετά από μια επιτυχημένη μήνυση, το anime κόπηκε μετά από 76 επεισόδια.
βασισμένο εδώ