10 anime χαρακτήρες Β’ ρόλου πιο cool από τον πρωταγωνιστή

admin Από admin 15 Λεπτά Ανάγνωσης

Ένα anime είναι τόσο καλό/ενδιαφέρον όσο ο/η πρωταγωνιστής/ίστρια του, σωστά; Φυσικά και όχι! Ή τουλάχιστον όχι πάντα. Υπάρχουν παραδείγματα που ο παραπάνω ισχυρισμός ευσταθεί( π.χ Berserk, Clannad κλπ) και υπάρχουν αντίστοιχα αρκετά όπου δεν ισχύει και τόσο. Εμείς θα ασχοληθούμε κυρίως με την δεύτερη κατηγορία σήμερα.

Το σημείο εστίασης στη μεγάλη πλειοψηφία των anime και όχι μόνο είναι το πώς εκτυλίσσεται η ιστορία του/των πρωταγωνιστή/των του. Τι έχει να αντιμετωπίσει κάθε φορά, πώς το χειρίζεται καθώς και τους αστάθμητους παράγοντες που πάντα υπάρχουν. Πάντως, συνήθως ο θεατής επικεντρώνει την προσοχή του σε αυτόν/ούς και ταυτίζεται ανάλογα. Εκτός βέβαια αν υπάρχουν βοηθητικοί χαρακτήρες που «κλέβουν την παράσταση», που προσφέρουν στοιχεία τα οποία ο πρωταγωνιστής δε διαθέτει( ή δε διαθέτει σε ανάλογο βαθμό με αυτούς) και ομορφαίνουν το συνολικότερο αποτέλεσμα. Εξυψώνουν δηλαδή το anime που δε θα ήταν το ίδιο αν δεν υπήρχαν. Για να το πούμε πιο λαϊκά, είναι πιο cool από αυτόν. Με τέτοιες περιπτώσεις καταπιανόμαστε σήμερα.

Οι επιλογές μας είναι καθαρά υποκειμενικές. Η ηλικία κατά την οποία βλέπει κάποιος ένα anime παίζει μεγάλο ρόλο, οπότε τα κριτήρια που θέτουμε, ενδέχεται να μην ευσταθούν για κάποιες ηλικιακές ομάδες. Σημειώνουμε επιπλέον ότι στις επιλογές μας δε συμπεριλαμβάνονται οι «κακοί» των anime, οι pure villains. Θα δείτε όμως επιλογές που πέρασαν και από αυτό το στάδιο. Ενδιαφερόμαστε πρώτον για τους πραγματικά αδύναμους πρωταγωνιστές σε σχέση με την ποιότητα του anime στο οποίο ενυπάρχουν και δεύτερον σε κάποιους τόσο cool/ενδιαφέροντες δευτεραγωνιστές που επισκιάζουν πολλές φορές τους πρωταγωνιστές.

ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

10)Hajime no Ippo

                                                 Aoki & Kimura                            >                        Ippo

tumblr_ntvjcvXpvX1tlriz2o1_500

Ένα καταπληκτικό anime το Hajime και οι δεύτεροι ρόλοι του είναι η βασική αιτία. Θα έμπαινε ο Takamura, αλλά είναι ουσιαστικά πρωταγωνιστής και αυτός. Καλό παλικάρι, τίμιο και σωστό ο Ippo, με γροθιά δυναμίτη, αλλά πολύ συνεσταλμένο και βαρετό. Αρκετοί ακόμη χαρακτήρες όπως ο Date ή ο Sendo θα μπορούσαν να επιλεχθούν, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της διασκέδασης(ειδικά στο κομμάτι του χιούμορ) ευθύνεται το τρίπτυχο Takamura/Aoki/Kimura. Tους βάλαμε μαζί γιατί είναι απλά αυτοκόλλητοι.

                           

9)Attack on Titan

                                        Levi                                      >                             Eren

giphy

 Αντικειμενικά ο Eren είναι ένας ωραίος χαρακτήρας, θαρραλέος, δυναμικός, συναισθηματικός. Απλά ό,τι έχει ο Eren, ο Levi το έχει σε υπερθετικό βαθμό(εκτός από συναισθηματικός) συν ότι είναι πιο έξυπνος, πιο μετρημένος και σαφέστατα δυνατότερος. Οι άνθρωποι δεν έχτισαν τα τείχη για να προστατευτούν από τους γίγαντες, αλλά για να προστατεύσουν τους γίγαντες από το Levi. Ναι, είναι τόσο άνιωθο ντούκι!

 

8) Deadman Wonderland

                                                      Senji Kiyomasa aka Crow          >              Igarashi  Ganta    

tumblr_lxk6yrv7ZA1r2p2h8o1_500

 Τι πέρασε και αυτό το παιδάκι(Ganta)… όχι μόνο είδε όλη την τάξη του να δολοφονείται αιματηρά μπροστά στα μάτια του, όχι μόνο χρεώνεται αυτός το φόνο, άλλα καταλήγει και σε μια φυλακή-παράνοια όπου αν δεν καταφέρει να μαζέψει πόντους για να πάρει την ειδική καραμέλα(lol), πεθαίνει. Είναι βαρύ για έναν τόσο αδύναμο ψυχο-σωματικά χαρακτήρα και τον συμπονέσαμε. Μέχρι που πείθεται από θεούς και δαίμονες να βρει κάποια προσωπικότητα επιτέλους να ανταπεξέλθει με τη νέα του δύναμη και τις υπάρχουσες συνθήκες. Το εντελώς αντίθετο από τον Crow, έναν δυναμικό και badass χαρακτήρα, πρώην αστυνομικό που αποδέχεται και ενστερνίζεται τη θέση του, προσφέροντας μάλιστα τη βοήθεια του στον πρωταγωνιστή ώστε να σταματήσει να κλαψουρίζει για το πόσο αδύναμος είναι.

7)Neon Genesis Evangelion

                                                       Asuka Langley                         >                     Ikari Shinji

tumblr_mqzcwtfdVm1rvbjx3o2_500

 H λέξη ‘αξιοθρήνητος’ ή PATHETIC(στα αγγλικά μας αρέσει περισσότερο εν προκειμένω) στον κόσμο των anime έχει ονοματεπώνυμο κυρίες και κύριοι, δηλαδή Shinji Ikari. Δε θα αναλωθούμε σε περιγραφή του πόσο άχρηστος με υπό του μηδενός προσωπικότητα είναι ο Ikari, γιατί χρειαζόμαστε πολλές σελίδες. Ναι, του έπεσε τεράστιο βάρος στον ώμο χωρίς να είναι επιλογή του και αυτό είναι το μόνο ελαφρυντικό. Η Asuka από την άλλη μπορεί να είναι εκνευριστική ώρες-ώρες, αλλά τουλάχιστον το κορίτσι τα δίνει όλα και το παλεύει με όλη της την ψυχή. Έχει  χαρακτήρα. Κρίμα για ένα τόσο ωραίο anime να έχει αυτόν τον πρωταγωνιστή.Mέχρι και ο pen pen o πιγκουίνος ήταν απείρως πιο ενδιαφέρον από τον Ιkari.

6) Naruto/ Naruto Shippuden

                                           Uchiha Itachi                             >                         Naruto

tumblr_n35w6jAgC21rogrg0o4_500

 Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση για το ποιος είναι ο κορυφαίος χαρακτήρας αυτού του anime (και ένας εκ των κορυφαίων γενικά), απλά, ξεκάθαρα, Uchiha Itachi. H ιστορία του είναι συγκλονιστική. Αυτά που αναγκάστηκε να κάνει για να διατηρήσει την ειρήνη θέλουν τεράστια εσωτερική και πνευματική δύναμη. Ένας ιδιοφυής οραματιστής(από μικρή ηλικία μάλιστα) με τεράστιο ταλέντο αναγκάστηκε να ενεργήσει στο σκοτάδι για το καλό του χωριού του και του κόσμου γενικότερα. Για τον Νaruto τα ξέρετε, τον αγαπάμε, τον εκτιμάμε, αλλά εδώ υστερεί.

5)Dragonball Z  

                                            Vegeta                                       >                                  Goku                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Majin_vegeta

 H διαμάχη ανάμεσα στην ωριμότητα(όσο ώριμη μπορεί να είναι η φιλοδοξία του Vegeta) και την ανεμελιά. Ο Goku από μικρό παιδί που μάθαινε να πολεμάει είχε τα χαρακτηριστικά του αγίου. Προστασία των φίλων του και της γης χωρίς να πειράζει μύγα αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Δυνατός, πιστός φίλος και αφελής συνάμα πάντα εκεί να σώσει τον κόσμο όποτε χρειάζεται. Ιδιαίτερα αγαπητός όμως γιατί πάντα επιδίωκε να τεστάρει τα όριά του απέναντι σε δυνατότερους πολλές φορές αντιπάλους από τον ίδιο και να τους κερδίζει τελικά. Ο ορισμός του καλού παιδιού που δεν επιδίωξε ποτέ τίποτα παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα. Καλά όλα αυτά δε λέμε, αλλά στερούνται ρεαλισμό. Από την άλλη έχουμε το Vegeta, έναν πραγματικά ιδιαίτερο και περίπλοκο χαρακτήρα με βίαιο παρελθόν που από τη στιγμή που απέτυχε να καταστρέψει τη γη, μόνη αληθινή του επιδίωξη υπήρξε να ξεπεράσει τον Goku σε δύναμη. Η μεταστροφή λίγο-λίγο της προσωπικότητας του όμως, οι θυσίες που έκανε, το ξύλο που έφαγε(μιλάμε για πολύ πράμα) και το καυστικό του χιούμορ σε συνδυασμό με την πιο ανθρώπινη(τις αδυναμίες μας) υπόσταση του σε σύγκριση με τον Goku, μας έκανε να τον λατρέψουμε και να τον προτιμήσουμε.

4) Tengen Toppa Gurren Lagann

                             Kamina                                     >                                  Simon

giphy (1)

 Who the hell do you think I am? Αυτή η φράση συνοψίζει αυτό το απίστευτο πραγματικά anime. Ένας ορυμαγδός συναισθημάτων μας κατέκλεισε παρακολουθώντας το. Και ποιος να πει αυτή τη φράση καλύτερα από το μεγαλύτερο παλικάρι στην ιστορία των anime, Kamina. Θεούς και Δαίμονες είχε να αντιμετωπίσει… ‘bring it on’ έλεγε με την ανδρίλα  και το θάρρος που τον χαρακτήριζε !  Τι δάκρυα ρίξαμε για την αφεντιά του! Ευτυχώς πρόλαβε και μετέτρεψε τον Simon σε αξιόλογο χαρακτήρα, αλλά πότε το copy/paste υπήρξε καλύτερο του original; ΠΟΤΕ!

3)Shigatsu wa Kimi no Uso

                                                               Aiza Takeshi                             >                          Arima Kousei

 Ένα πραγματικά φανταστικό anime, γεμάτο δυνατά συναισθήματα, έντονο δραματικό στοιχείο και υπέροχη μουσική. Το μόνο του μειονέκτημα ήταν ο άνευρος και άοσμος πρωταγωνιστής, Arima. Μια ιδιοφυΐα στο πιάνο και τέλος, τίποτε άλλο. Κλειστός, ντροπαλός, με άπειρα κόμπλεξ κατωτερότητας(οι δικαιολογίες που δίνονται δε μας πολυκαλύπτουν και δείχνουν αδύναμο χαρακτήρα), είναι να απορείς πώς είχε φίλους και πολύ καλούς μάλιστα που τον βοηθούν-ιδιαίτερα η Kaori– να βγει σιγά σιγά από τη μιζέρια του. Δε λέμε, ψυχούλα ήταν, αλλά μέχρι εκεί. Τι του βρήκαν Tsubaki και Kaori μας ξεπερνά. Από την άλλη, έχουμε τον Takeshi, έναν χαρακτήρα που είχε τοποθετήσει ως rival τον Αrima, αλλά και πρότυπο ως πιανίστα συνάμα από πολύ μικρή ηλικία και ήταν αποφασισμένος να τον ξεπεράσει. Μεγάλη καρδιά, ωραίος τύπος με ευχάριστη προσωπικότητα που παλεύει για τους στόχους του και σίγουρα θα ήθελες να τον έχεις φίλο. Ο Watari, επίσης θα μπορούσε να αποτελεί επιλογή μας.

2) Mirai Nikki

                                        Uryuu Minene                         >                     Amano Yukiteru

 Τι λέγαμε πιο πάνω για τον Ikari… ε ο Amano δε διαφέρει ιδιαίτερα. Το απόλυτο μωρό που φοβάται και τη σκιά του και κλαίει με το παραμικρό. Αποκομμένος ουσιαστικά από τον πραγματικό κόσμο, καταγράφει απλά σε ένα ημερολόγιο τις δραστηριότητές του μέχρι που αναγκάζεται λόγω των συνθηκών να αλλάξει λίγο το χαρακτήρα του για να επιβιώσει. Τουλάχιστον στην πορεία κάτι καταφέρνει, αφού προηγουμένως βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στη Yuno για να τον προστατέψει. Καμία σχέση με την Uryuu, κάτοχος και αυτή ενός future diary, που τη βλέπουμε αρχικά ως το απόλυτο βρωμοθήλυκο, ικανή να σκοτώσει οποιονδήποτε στο πέρασμά της για να είναι η νικήτρια του παιχνιδιού, ανεξάρτητη, εφευρετική, άγρια σμιλεμένη από το τραγικό παρελθόν της και τις συνθήκες. Αποδεικνύεται τελικώς παρεξηγημένη, με καρδιά από διαμάντι. Εννοείται ότι την προτιμάμε!

Honorable Mentions

 Laxus > Natsu από Fairy Tail

Grimmer> Dr Tenma από Monster

(το χαμόγελό του είναι τόσο αγνό που πραγματικά θα μπορούσε να γιατρέψει τον καρκίνο)

1)Hunter x Hunter

                                                    Hisoka                                        >                                    Gon

 Φτάσαμε σε έναν από τους πιο εκκεντρικούς και παράλληλα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και αγαπητούς anime χαρακτήρες, τον Hisoka. Όταν η ευφυΐα, η φιλοδοξία, η πονηριά συνδυάζονται με μεγάλη δύναμη, τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Και ο Hisoka είναι πολύ επικίνδυνος. Δεν είναι όμως 100% κακός όπως ο Illumi. Αν δεν τον ενδιαφέρεις, κατά 99% δε θα σε πειράξει( μόνο στις εξετάσεις συνέβη μια φορά το αντίθετο, όταν τον έπιασε μια στιγμιαία μανία να σκοτώσει). Απλά τρελαίνεται να πολεμάει δυνατούς αντιπάλους και να αποδεικνύει πως είναι ο δυνατότερος. Πολλές φορές, αν κρίνει πως κάποιος έχει προοπτικές να γίνει άξιος αντίπαλος στο μέλλον, θα τον βοηθήσει σε οτιδήποτε άκυρο(όπως με Gon και Killua). Αυτό όμως που θα τον σκότωνε, θα ήταν να ξεμείνει από επιλογές.  Είναι εφευρετικός, δολοπλόκος, αστείος και τον αγαπάμε. Όχι ότι δεν αγαπάμε τον μικρό, χαριτωμένο Gon που έχει εξαιρετικά(αλλά κλασσικά και προβλέψιμα τις περισσότερες φορές, εκτός αν θυμώνει πραγματικά) στοιχεία πρωταγωνιστή, αλλά ο Hisoka κερδίζει στα σημεία.

Μοιραστείτε το Άρθρο