Smassing Culture
  • Otaku
    OtakuΔες Περισσότερα
    Kaiji – Τo manga πριν το Squid Game
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Κόρη της Κολάσεως – Φρανκενστάιν στο Τόκιο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Solo Leveling – Το φαινόμενο που επαναπροσδιόρισε τα manhwa
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Ποιότητα σε δύσκολους καιρούς! Tα 10 καλύτερα κόμικς του 2024!
    16 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έπιασαν τα κρύα – Τα 10 καλύτερα anime για μια χειμωνιάτικη μέρα
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Comic
    ComicΔες Περισσότερα
    Στο Σύμπαν των Αυτοεκδόσεων – 5 κόμικς που ξεχωρίζουν
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Προσφυγική Νίκαια –  Ένα εικονογραφημένο χρονικό της προσφυγιάς
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Ένας Σκοτεινός Ιππότης – Μια βραδιά στο Γκόθαμ
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Βιβλία
    ΒιβλίαΔες Περισσότερα
    Η Κυρά της Λίμνης – To τέλος πριν την RPG αρχή
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Γραφή Κοφτερή σαν Μαχαίρι – Ενάντια στο «ωραίο»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μια στεκιά στο μάτι του Tom Robbins
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Ακρόπολη Των Ξεχασμένων Μύθων – Επιστροφή (και αναστροφή) στον κόσμο του Έλρικ
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Erevis Cale Trilogy – Πέρα από την (DnD) ηθική
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Cinema
    CinemaΔες Περισσότερα
    Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έχω Κάτι Να Πώ – Mεταξύ μας, δε χρειάζεται
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Δασκάλα του Πιάνου – Σινεμά που διεισδύει στην ψυχή
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Brutalist – Xτίζοντας την Αμερική έναν εφιάλτη τη φορά
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Σειρές
    ΣειρέςΔες Περισσότερα
    Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
    11 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Residence – Ένας πολύχρωμος φόνος στον Λευκό Οίκο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Your Friendly Neighborhood Spider-Man – Fun επιστροφή στις ρίζες
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Cobra Kai – Για όλους τους losers του κόσμου
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    The next big (and best) thing – Οι καλύτερες σειρές του 2024
    13 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Exclusive
    ExclusiveΔες Περισσότερα
    Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
Διαβάζετε: Sweet Tooth – Μια ιστορία ενηλικίωσης σε έναν απανθρωπο κόσμο
Share
Smassing CultureSmassing Culture
Font ResizerAa
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Αναζήτηση
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Smassing Culture > Blog > Comic > DC > Sweet Tooth – Μια ιστορία ενηλικίωσης σε έναν απανθρωπο κόσμο
ComicDC

Sweet Tooth – Μια ιστορία ενηλικίωσης σε έναν απανθρωπο κόσμο

Άλκης Καζαμίας
Από Άλκης Καζαμίας
Δημοσιεύτηκε 21 Ιουλίου 2019
Τελευταία Ενημέρωση 4 Ιουνίου 2021
6 Λεπτά Ανάγνωσης
SHARE

Η θεματική των μεταποκαλυπτικών κόσμων είναι κάτι το οποίο το συναντάμε όλο και περισσότερο σε κάθε μορφή της μαζική κουλτούρας. Από τα βιβλία και τις ταινίες μέχρι τα κόμικς και τις σειρές της τηλεόρασης κάθε ιστορία έρχεται για να προσθέσει τη δικιά της εκδοχή για το πως θα είναι η ανθρωπότητα στο αβέβαιο μέλλον. Ειδικά τα κόμικς έχουν προσφέρει τις δικές τους δυστοπικές θεωρίες για το τέλος του κόσμου. Τίτλοι όπως το Walking Dead, το Y: The Last Man, ακόμη, το Watchmen και το Judge Dredd βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια της ανθρωπότητας για επιβίωση σε ένα μέλλον που όσο πάει γίνετε όλο και πιο δυσμενές.

Μία από αυτές τις ιστορίες είναι και το Sweet Tooth. Μία σειρά δημιουργημένη από τον Jeff Lemire (Gideon Falls, Black Hammer, The Nobody, Thanos) για λογαριασμό της Vertigo Comics. To Sweet Tooth αποτελεί μία σκληρότατη ιστορία ενηλικίωσης που εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο που συνεχώς φθίνει. Η σειρά κυκλοφόρησε από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 και θεωρείται μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει κάτω από το imprint της συγκεκριμένης εκδοτικής.

Στο Sweet Tooth μία μυστηριώδης ασθένεια έχει εξολοθρεύσει την πλειοψηφία της ανθρωπότητας και πλέον αντί για παιδιά γεννιούνται μόνο ανθρωπόμορφα υβρίδια με ζωώδη χαρακτηριστικά. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Gus ένα αγόρι με χαρακτηριστικά ταράνδου. Ο Gus ζει με τον πατέρα του στο δάσος, ο οποίος είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος και έχει πει στον Gus ότι πέρα από το δάσος δεν υπάρχει τίποτα. Ο Gus όμως επιθυμεί να φύγει καθώς δεν πιστεύει τα λόγια του πατέρα του. Ώσπου μια μέρα ο πατέρας του πεθαίνει και κάποιοι κακοί άνθρωποι έρχονται να απαγάγουν τον Gus. Θα σωθεί από τα χέρια του Tommy Jepperd, ενός βίαιου και απότομου περιπλανώμενου ο οποίος λέει στον Gus ότι μπορεί να τον πάει σε ένα ασφαλές μέρος. Και από εκεί και έπειτα μία ιστορία φιλίας και ενηλικίωσης ξεκινάει.

Ένα από τα μεγάλα προτερήματα του Sweet Tooth είναι ο ρυθμός του. Έχοντας διαβάσει πολλά αμερικανικά κόμικς ένα από τα κυριότερα προβλήματά μου είναι ότι σχεδόν πάντοτε νιώθω ότι η ιστορία διαδραματίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς τουλάχιστον στα πρώτα κεφάλαια. Συνήθως, λόγω και του format με τον οποίο τα κόμικς εκδίδονται στην Αμερική, τα πρώτα κεφάλαια βομβαρδίζουν τον αναγνώστη με τόση πολύ πληροφορία και κινούν την ιστορία τόσο γρήγορα που τις περισσότερες φορές τα πρώτα κεφάλαια κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για να συνεχίσει κανείς την ιστορία. Ε, το Sweet Tooth παρόλο που ξεκινάει αμέσως την ιστορία του δεν νιώθεις ότι έχει αυτό το πρόβλημα. Ο Lemire κινεί την ιστορία του τόσο δεξιοτεχνικά που ούτε κουράζει τον αναγνώστη αλλά ούτε και τον αναγκάζει να παρακολουθεί την ιστορία με “την ψυχή στο στόμα”. Γενικότερα παρά τον γρήγορο ρυθμό του Sweet Tooth ο οποίος οφείλεται αρκετά και στον τρόπο με τον οποίο είναι διαμορφωμένα τα καρέ, η ιστορία δε γίνεται καθόλου βεβιασμένη αλλά αντιθέτως κυλάει πολύ ομαλά και με μπόλικο ενδιαφέρον. Όχι ότι το Sweet Tooth δεν κάνει κοιλιές. Κάνει και σε αρκετά σημεία μάλιστα, παρόλα αυτά όμως ο Lemire όντας ένα έμπειρος δημιουργός καταφέρνει πάντα στις τελευταίες σελίδες του κάθε τεύχους να επαναφέρει το ενδιαφέρων του αναγνώστη. Η ιστορία του Sweet Tooth διαβάζεται μονορούφι και τα 40 κεφάλαια εξαφανίζονται χωρίς καλά καλά να καταλάβεις πως έφτασες στο τέλος τόσο γρήγορα.

Το σχέδιο του Sweet Tooth είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Ο Lemire χρεώνεται πέραν από το κομμάτι του σεναρίου και αυτό του σχεδίου και τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα. Δυστυχώς το σχέδιο σε πολλά σημεία παρουσιάζει προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση στις φυσιογνωμίες αλλά και στις εκφράσεις των χαρακτήρων. Σε πολλά σημεία δεν μπορείς να καταλάβεις τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ηρώων ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου νιώθεις ότι οι χαρακτήρες στέκονται μέσα στα καρέ σαν να είναι και οι ίδιοι φτιαγμένοι από χαρτί. Αν και σε μερικά σημεία το σχέδιο πετυχαίνει να αποτυπώσει πολύ εύστοχα τα ψυχεδελικά στοιχεία του έργου (και από αυτά υπάρχουν μπόλικα) δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το στοιχείο που μας κέρδισε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο κόμικς. Καλύτερη δουλεία γίνεται στα χρώματα του Jose Villarrubia (Promethea) ο οποίος με την αρκετά ξεθωριασμένη του παλέτα αποδίδει εξαιρετικά τον κόσμο του κόμικ.

Παρά τα όποια προβλήματά του ωστόσο, το Sweet Tooth διαβάζεται πάρα πολύ γρήγορα και με αμείωτο ενδιαφέρον και δεν απορούμε που τράβηξε ακόμη και το ενδιαφέρον του Robert Downey Junior, ο οποίος ανέλαβε την τηλεοπτική εκδοχή του κόμικ. Αν και η αλήθεια είναι ότι μας παραξενεύει λίγο το πως θα επιτευχθεί αυτό, δεν μπορούμε ωστόσο να κρύψουμε τη χαρά μας που άλλο ένα κλασσικό κόμικ βρίσκει και αυτό σιγά-σιγά τον δρόμο του στη μικρή οθόνη. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα ωστόσο, το Sweet Tooth θα παραμείνει για εμάς ένα από τα πιο ενδιαφέροντα post-apocalyptic κόμικ που έγιναν ποτέ και σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός κομικσόφιλου.

TAGGED:DC comicsJeff Lemirepost- apocalypticSweet ToothVertigo
Μοιραστείτε το Άρθρο
Facebook Copy Link Print
ΑπόΆλκης Καζαμίας
Ο Άλκης όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει anime. Αργότερα σοβαρεύτηκε και τώρα κυνηγάει την καριέρα του Bounty Hunter στον Tatooine. Στον ελεύθερό του χρόνο σπουδάζει θεατρολογία στο ΕΚΠΑ και του αρέσει οτιδήποτε τον μεταφέρει σε μακρινούς γαλαξίες, η δυνατή μουσική και το ανελέητο κράξιμο.
Προηγούμενο άρθρο Η Δύναμη – Η ώρα της μητριαρχίας
Επόμενο άρθρο The Dead Don’t Die – Ένα αλλιώτικο Zombie apocalypse από τον Jarmusch
FacebookLike
XFollow
PinterestPin
InstagramFollow

Subscribe Now

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
Most Popular
Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
12 Μαΐου 2025
Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
11 Μαΐου 2025
Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
9 Μαΐου 2025
Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
23 Απριλίου 2025
Kaiji – Τo manga πριν το Squid Game
22 Απριλίου 2025

Μπορεί να σου αρέσουν και αυτά:

DC

Superman: Up in the Sky- Όταν ξαναγνωρίσαμε τον Superman

Άλκης Καζαμίας
Άλκης Καζαμίας
20 Ιουνίου 2020
ComicMarvel

Aνατομία μιας αρχής! Οι 10 τίτλοι που άξιζαν από το All New- All Different της Marvel

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
27 Μαΐου 2017
ComicDC

Ένας Σκοτεινός Ιππότης – Μια βραδιά στο Γκόθαμ

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
17 Φεβρουαρίου 2025
ComicDC

Dark Crisis on Infinite Earths – Tο τέλος της Justice League;

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
7 Αυγούστου 2024
Comic

Τα 10 +1 καλύτερα νέα κόμικ του 2018

admin
admin
3 Ιανουαρίου 2019
ComicΑνασκοπήσειςΑνασκόπηση 2022

Μεταλλαγμένοι, ιπποτική φαντασία και ιαπωνικά love story – Τα καλύτερα comics του 2022

admin
admin
29 Δεκεμβρίου 2022
[mailerlite_form form_id=1]
Smassing Culture

To Smassing Culture ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν την μαζική κουλτούρα και θέλουν να μιλήσουν για αυτή από μια διαφορετική, πιο κοινωνική γωνία. 

Για εμάς

  • Αρχική
  • Τι είναι το Smassing Culture
  • Συντακτική

Δείτε Επίσης

  • Συνεντεύξεις
  • SmassFest
  • SmassPodcasts
  • Videos

Βρείτε μας:

Επικοινωνία
Manufactured by Sociality
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?