Smassing Culture
  • Otaku
    OtakuΔες Περισσότερα
    Kaiji – Τo manga πριν το Squid Game
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Κόρη της Κολάσεως – Φρανκενστάιν στο Τόκιο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Solo Leveling – Το φαινόμενο που επαναπροσδιόρισε τα manhwa
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Ποιότητα σε δύσκολους καιρούς! Tα 10 καλύτερα κόμικς του 2024!
    16 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έπιασαν τα κρύα – Τα 10 καλύτερα anime για μια χειμωνιάτικη μέρα
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Comic
    ComicΔες Περισσότερα
    Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
    10 Λεπτά Ανάγνωσης
    Στο Σύμπαν των Αυτοεκδόσεων – 5 κόμικς που ξεχωρίζουν
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Προσφυγική Νίκαια –  Ένα εικονογραφημένο χρονικό της προσφυγιάς
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Βιβλία
    ΒιβλίαΔες Περισσότερα
    Η Κυρά της Λίμνης – To τέλος πριν την RPG αρχή
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Γραφή Κοφτερή σαν Μαχαίρι – Ενάντια στο «ωραίο»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μια στεκιά στο μάτι του Tom Robbins
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Ακρόπολη Των Ξεχασμένων Μύθων – Επιστροφή (και αναστροφή) στον κόσμο του Έλρικ
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Erevis Cale Trilogy – Πέρα από την (DnD) ηθική
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Cinema
    CinemaΔες Περισσότερα
    Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έχω Κάτι Να Πώ – Mεταξύ μας, δε χρειάζεται
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Δασκάλα του Πιάνου – Σινεμά που διεισδύει στην ψυχή
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Brutalist – Xτίζοντας την Αμερική έναν εφιάλτη τη φορά
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Σειρές
    ΣειρέςΔες Περισσότερα
    Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
    11 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Residence – Ένας πολύχρωμος φόνος στον Λευκό Οίκο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Your Friendly Neighborhood Spider-Man – Fun επιστροφή στις ρίζες
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Cobra Kai – Για όλους τους losers του κόσμου
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    The next big (and best) thing – Οι καλύτερες σειρές του 2024
    13 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Exclusive
    ExclusiveΔες Περισσότερα
    Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
Διαβάζετε: Deadpool- Μεγάλε Ryan Reynolds σου χρωστάμε πολλά!
Share
Smassing CultureSmassing Culture
Font ResizerAa
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Αναζήτηση
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Smassing Culture > Blog > Cinema > Deadpool- Μεγάλε Ryan Reynolds σου χρωστάμε πολλά!
Cinema

Deadpool- Μεγάλε Ryan Reynolds σου χρωστάμε πολλά!

Nίκος Γιακουμέλος
Από Nίκος Γιακουμέλος
Δημοσιεύτηκε 25 Φεβρουαρίου 2016
Τελευταία Ενημέρωση 14 Μαΐου 2018
8 Λεπτά Ανάγνωσης
SHARE

To περιμέναμε πώς και πώς. Μετά το φιάσκο του Χ-men Origin: Wolverine φοβόμασταν αυτό που θα δούμε, παρόλο που το πρώτο trailer μας έδωσε μια πολύ καλή γεύση. Έπειτα ήρθαν τα σποτάκια, οι αφίσες, το δεύτερο trailer, και άλλα σποτάκια… Μέχρι να βγει η ταινία νομίζαμε πως ξέρουμε πάνω κάτω τι θα δούμε.

Κάναμε λάθος.

Το Deadpool αποδείχθηκε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από όσο πιστεύαμε. Ο Ryan Reynolds βρήκε επιτέλους τον ρόλο της ζωής του και παίρνει όλη την ταινία στις πλάτες του, με την τρελή, ασυμβίβαστη και διαολεμένη ενέργεια ενός ανθρώπου που ζει το όνειρο της ζωής του. Ίσως κανένας άλλος δεν πίστεψε στον Deadpool τόσο πολύ όσο αυτός, κανένας άλλος δεν έκανε περισσότερα για να βγει μια ταινία με τον αγαπημένο μισθοφόρο σωστά, όπως την ήθελαν οι fans. Kαι τελικά ήταν ακριβώς αυτό.still-of-ryan-reynolds,-stefan-kapicic-and-brianna-hildebrand-in-deadpool-(2016)-large-picture

Ο μισθοφόρος που είδαμε στην ταινία είναι πραγματικά ο  Deadpool των comics. Aθυρόστομος, βίαιος, προβληματικός, ενοχλητικός, δεν αφήνει στιγμή να περάσει χωρίς να μιλάει σε κάποιον χαρακτήρα της ταινίας ή στο κοινό, με ένα ρεσιτάλ στιγμών που έσπαγε τον 4ο τοίχο (αυτοσχεδιασμοί  οι περισσότερες από τον ίδιο τον Reynolds) και χοντροκομμένων αστείων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρισιές, προσβολές και σεξουαλικά αστεία, ό,τι δηλαδή θα περιμέναμε από τον Μerc With a Mouth! Eίναι πολύ δύσκολο να κάνεις τόσο αστεία τέτοιου είδους και να μην βαλτώνει το φιλμ, να μην φαίνεται φθηνό, παιδιάστικο και campy. Ωστόσο ο Reynolds το καταφέρνει θαυμάσια, ανεβάζει τα αστεία του τόσο σε ταχύτητα όσο και σε δυναμική και τους δίνει έναν στόχο: να σαρκάσει ανελέητα το ίδιο το είδος των super hero στο οποίο ανήκει, τις ταινίες του (με μια έμφαση στο  Χ-men Origin: Wolverine) και την βιομηχανία πίσω από αυτές. Τίποτα δεν γλυτώνει από την κριτική ματιά του Deadpool, ούτε οι ηθοποιοί που παίζουν σε αυτές ( άπειρες στιγμές γέλιου με τον Hugh Jackman) oύτε οι ίδιες οι εταιρίες που τσιγκουνεύονται λεφτά ( εσένα κοιτάμε FOX…), τα δεκάδες κλισέ που τα έχουμε δει σχεδόν σε κάθε ταινία. Όλα μπαίνουν στο στόχαστρο, ακόμα και το κοινό: Τίποτα δεν ξεφεύγει από τον σαρκαστικό μηδενισμό του αντιήρωα/ηθοποιού. Επιπρόσθετα, η ταινία βρίθει αναφορών στην μαζική κουλτούρα, αγαπημένες ταινίες, ηθοποιούς,παιχνίδια, αλλά και comics, έτσι, για να ψαρώσουν οι γνώστες και να ψαχτούν οι νεοφερμένοι!

images

Ταυτόχρονα, δεν λείπει ούτε η γραφική βία που τόσο πολύ αγαπάμε στον Deadpool, όχι από κάποιο σαδισμό ή τάση να δείξουμε ότι τα αγαπημένα μας πράγματα δεν κάνουν για παιδιά. Κάθε άλλο, τέτοιες κρίσεις σοβαροφάνειας καλό είναι να μένουν πίσω. Η βία στον Deadpool είναι καθαρά σημείο πλοκής, χαρακτήρα, ακόμα και…χιούμορ. Το poltically incorrect του χαρακτήρα δεν σταματά πουθενά, ούτε στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής ( ακόμα και της δικής του). Επίσης η δυνατότητα να δείχνουν το αίμα και τη γραφικότητα των μαχών ήταν και ένας εξαιρετικός τρόπος για τον μισθοφόρο μας να κάνει χρήση/επίδειξη των δυνατοτήτων του.. Τι θα ήταν ο Deadpool χωρίς κομμένα άκρα;deadpool_clip_hd.0

Σε επίπεδο ερμηνειών,ο Ryan Reynolds ( Green Lantern, Buried) λάμπει σε τέτοιο σημείο που όλοι σβήνουν μπροστά του. Είναι ο ήλιος στο σύμπαν της ταινίας, ο χαρακτήρας που δίνει νόημα και καύσιμα στο έργο. Με τρομερή ενέργεια, αποδίδει πιστά τον χαρακτήρα σε όλες του τις στιγμές και τις πλευρές, ενώ ποτέ, μα ποτέ δεν σταματά να μιλά. Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό και εύρος, βρέθηκαν κοι T.J. Miller (Super Hero 6) και Leslie Uggams (Under One Roof , Nurse Jackie), που πραγματικά ταυτίστηκαν απόλυτα με τους ρόλους και ήταν τρομερές επιλογές casting.Όσον αφορά τους υπόλοιπους, οφείλουμε να πούμε πως λίγο ή πολύ πέφτουν όλοι στα κλισέ που η ταινία σαρκάζει, γεγονός για το οποίο μας προετοιμάζουν ήδη οι (τέλειοι) τίτλοι αρχής. Μοιάζουν περισσότερο με καρικατούρες που πλαισιώνουν τον Reynolds, χωρίς να φαίνεται πως κάτι τέτοιο τους ενοχλεί. Σε αυτή την λειτουργία τους ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς, όμως τα εύσημα στο ερμηνευτικό κομμάτι σταματούν εδώ. Καλύτερη όλων στάθηκε η Morena Baccarin  (Firefly, Serenity, Gotham), μιας και μπορούσε να κινηθεί με ένα μεγαλύτερο εύρος ικανοτήτων, αλλά και ο ρόλος της είχε στοιχεία που δεν συμβιβάζονταν πλήρως με το damsel in distress κλισέ της. Επιπλέον πρέπει να αναφέρουμε και τον Stefan Kapicic (Carlston za Ognjenku) για  την καλύτερη  απεικόνιση του Colosus που είδαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά και την πρωτεμφανιζόμενη Brianna Hildebrand, που θα μας απασχολήσει σίγουρα τα επόμενα χρόνια.

DEADPOOL Wade Wilson (Ryan Reyonlds) and new squeeze Vanessa (Morena Baccarin) trade some pointed barbs, in DEADPOOL. Photo Credit: Joe Lederer TM & © 2015 Marvel & Subs.  TM and © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation.  All rights reserved.  Not for sale or duplication.

Συνεχίζοντας την παράδοση των μονοδιάστατων κακών, ο Ed Skrein (The Transporter Refueled,The Sweeney) μπορεί να είναι μια δυναμική επιλογή για τον ρόλο του Ajax, αλλά και ο ρόλος και αυτός είναι πολύ λίγοι για να στηρίξουν την ταινία. Σε κανένα σημείο της δεν φαίνεται απειλητικός. Η έλλειψη ποικιλίας τόσο  στον ηθοποιό, όσο πολύ περισσότερο, σεναριακά, καθιστούν το ρόλο προβληματικό και ένα από τα πιο μελανά σημεία της ταινίας. Δεν υπάρχει καμία χημεία μεταξύ του  Skrein και του Reynolds (και μιλάμε για τον άνθρωπο που κατάφερε να έχει χημεία μέχρι και με τα crocks) . Οι κακοί σε ταινίες με super heroes  είναι μεγάλο ζήτημα,  στο οποίο ειδικά η Μarvel και λιγότερο η Fox, έχουν τρομερό πρόβλημα και ίσως κάποια στιγμή πρέπει να το συζητήσουμε σοβαρά. Στα ίδια πλαίσια, αν και εμφανώς καλύτερα στάθηκε η Gina Carano (Ring Girls, Haywire), καθαρά και μόνο λόγω physik. Τέλος, να αναφέρουμε και τον Karan Soni (Goosebumps,The Goldbergs ) απλά επειδή στάθηκε πολύ αστείος.

deadpool-2016-stills

Το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η ταινία ήταν η σκηνοθεσία. Οι ίδιοι οι τίτλοι αρχής αναφέρουν πως ο  άπειρος Τim Miller ( special effect στο Scott Pilgrim vs. the World) ήταν μόνο ένα καλοπληρωμένο εργαλείο στο όνειρο του Reynolds και θα πρέπει να τον πιστέψουμε σε αυτό. Η ταινία πάσχει από τρομερά θέματα ρυθμού, σκηνογραφίας αλλά και βασικών αρχών λήψης πλάνων. Μπορεί η φωτογραφία της ταινίας να είναι εξαιρετική,  όπως και η δουλειά με το CGI, (εξαιρετικός Colosus, αλλά και γενικά) τα υπόλοιπα όμως θα αρκούσαν για να θάψουν μια λιγότερη καλή παραγωγή ή μια ταινία την οποία ο Reynolds δεν προσπαθούσε να γυρίσει εδώ και 10χρόνια…

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Deadpool να κάνει ό,τι θέλει, να λέει αστεία που μας έλιωναν και γενικότερα να κάνει την ταινία του την υπέρτατη fun κομιξοταινία! Είναι η πρώτη superhero ταινία του 2016, αν είναι όμως όλες τόσο καλές, ε μας περιμένει μια σπουδαία χρονιά!!!

TAGGED:DeadpoolMARVELRyan Reynolds
Μοιραστείτε το Άρθρο
Facebook Copy Link Print
ΑπόNίκος Γιακουμέλος
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.
Προηγούμενο άρθρο Ακόμα πιο πίσω! 10 Αγαπημένα οpenings σειρών που μας μεγάλωσαν!
Επόμενο άρθρο 10+1 πράγματα που θέλουμε να δούμε στο sequel του Deadpool!
FacebookLike
XFollow
PinterestPin
InstagramFollow

Subscribe Now

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
Most Popular
Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
12 Μαΐου 2025
Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
12 Μαΐου 2025
Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
11 Μαΐου 2025
Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
9 Μαΐου 2025
Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
23 Απριλίου 2025

Μπορεί να σου αρέσουν και αυτά:

Cinema

Black Panther- ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
16 Φεβρουαρίου 2018
Cinema

Thor: Ragnarok -Η απογοήτευση τρίτωσε

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
26 Μαρτίου 2018
ComicMarvel

Τι πήγε τόσο στραβά στο Civil War II ;

Αλέξανδρος Μινωτάκης
Αλέξανδρος Μινωτάκης
27 Αυγούστου 2017
ComicMarvel

Spider-man Life Story – Ο Βίος και η πολιτεία του Peter Parker

Άλκης Καζαμίας
Άλκης Καζαμίας
10 Νοεμβρίου 2021
Σειρές

Μία μερική ματιά στο Punisher 2

admin
admin
18 Φεβρουαρίου 2019
ComicMarvel

Spider-Man: Blue- Για όλες αυτές τις μελαγχολικές μέρες

Άλκης Καζαμίας
Άλκης Καζαμίας
14 Φεβρουαρίου 2021
[mailerlite_form form_id=1]
Smassing Culture

To Smassing Culture ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν την μαζική κουλτούρα και θέλουν να μιλήσουν για αυτή από μια διαφορετική, πιο κοινωνική γωνία. 

Για εμάς

  • Αρχική
  • Τι είναι το Smassing Culture
  • Συντακτική

Δείτε Επίσης

  • Συνεντεύξεις
  • SmassFest
  • SmassPodcasts
  • Videos

Βρείτε μας:

Επικοινωνία
Manufactured by Sociality
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?