10 comics που ανυπομονούμε να διαβάσουμε το 2019!

Λάζαρος Κολαξής Από Λάζαρος Κολαξής 10 Λεπτά Ανάγνωσης

Το 2018 ήταν μια πολύ αξιόλογη χρονιά για τον χώρο των κόμικς, αφού μας χάρισε πληθώρα αξιομνημόνευτων ιστοριών, ικανών να μας συντροφεύουν για αρκετό καιρό. Ευτυχώς, το 2019 αναμένεται να είναι μια εξίσου πλούσια χρονιά, με πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους κυκλοφορίες να έχουν κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον μας. Παρ’ όλα αυτά, για τις ανάγκες του άρθρου θα περιοριστούμε σε δέκα από αυτές, που προέρχονται κυρίως από τη Marvel και τη DC, ρίχνοντας όμως και μια κλεφτή ματιά στις προτάσεις υπόλοιπων εκδοτικών, όπως οι Image και BOOM! Studios.

 

Age of X-Man (Marvel Comics)
Σενάριο: Donny Cates
Σχέδιο: Geoff Shaw
Πότε; 23 Ιανουρίου

Οι Guardians of the Galaxy μπαίνουν σε νέα εποχή, αφού έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Infinity Wars, το τελευταίο grand event της Marvel. Στη νέα σειρά φαίνεται να συγκεντρώνονται γύρω από τη δημοφιλή ομάδα οι περισσότεροι cosmic-διαστημικοί χαρακτήρες, δίνοντας την προοπτική μίας φιλόδοξης ιστορίας γιγαντιαίων διαστάσεων. Η Marvel έχει διαφημίσει εντατικά τους Guardians με variant εξώφυλλα άλλων τίτλων (Spider-Man, Avengers, κα) να είναι αφιερωμένα σε παλιούς και νέους χαρακτήρες που θα πλαισιώσουν την ομάδα και θα σώσουν τον γαλαξία. Επιπλέον και ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σενάριο αναλαμβάνει ο Donny Cates που με τις σειρές που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια (Thanos, Venom) έχει αναδείξει ένα εντυπωσιακό ταλέντο. Η ελπίδα για ένα ακόμα ιστορικό run των Guardians φαίνεται απόλυτα ρεαλιστική!

Age of X-Man (Marvel Comics)
Σενάριο: Lonnie Naddler, Zac Thompson κ.α
Σχέδιο: Ramon Rosanas κ.α
Πότε; 30 Ιανουρίου

Με το arc  X-Men Disassembled, η Marvel έφερε απότομες ανατροπές στις ζωές των αγαπημένων μας μεταλλαγμένων, οι ιστορίες των οποίων είχαν πάρει την κατηφόρα –σε ποιότητα και πωλήσεις- τα τελευταία χρόνια. Μέσα από τις σελίδες των έντεκα τευχών του Uncanny X-Men, είδαμε παλιούς χαρακτήρες να επιστρέφουν με αναβαθμισμένο ρόλο, νεκρούς να ανασταίνονται και τους X-Men να οδηγούνται σε μία, φαινομενικά αναπόφευκτη, καταστροφή.  Η επανεκκίνηση θα περάσει μέσα από το Age of X-Man όπου έξι μίνι σειρές θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή μετά το σοκαριστικό τέλος του Disassembled. Κεντρικός τίτλος σε αυτή τη μεταβατική φάση θα είναι το The Marvelous X-Men που θα κυκλοφορήσει πέντε τεύχη. Η όλη σύλληψη φαίνεται να είναι επηρεασμένη σημαντικά από το Age of Apocalypse, το επιτυχημένο event των 90s. Οι προσδοκίες όλων μας για μία νέα εποχή για τους X-Men πέφτουν πάνω στo Age of X-Man και στην ομάδα κυρίως νέων καλλιτεχνών που έχουν αναλάβει το εγχείρημα.

 

Fight Club 3 (Dark Horse Comics) 
Σενάριο: Chuck Palahniuk
Σχέδιο: Cameron Stewart
Πότε; 30 Ιανουρίου

Από βιβλίο έγινε ταινία και αρκετά χρόνια αργότερα η συνέχεια δόθηκε σε μορφή κόμικ από τον συγγραφέα του βιβλίου, Chuck Palahniuk. Φέτος, το Fight Club επιστρέφει για άλλη μια φορά, βρίσκοντας την Marla έγκυο με το παιδί του Tyle Durden, ο οποίος για να αντιμετωπίσει μια νέα απειλή που αναδύεται θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με τον αφηγητή της ιστορίας (!), γνωστό κι ως Balthazar. Μακάρι η ιστορία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.

 

 

 

 

Daredevil (Marvel Comics)
Σενάριο:
Chip Zdarsky
Σχέδιο:
Marco Checchetto
Πότε;
6 Φεβρουαρίου

O Daredevil των Soule & Noto ήταν μία από τις καλύτερες σειρές της Marvel τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα τεύχη του 2018 όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο Kingpin που πλέον έγινε δήμαρχος της Νέας Υόρκης . Με το Daredevil #612, ο Man Without Fear βρέθηκε σε μία από τις χειρότερες καταστάσεις της ιστορίας του και άφησε το κοινό σε αγωνία για τη συνέχεια. Το βαρύ φορτίο αναλαμβάνουν οι Zdarsky & Chechetto οι οποίοι θα είναι οι δημιουργοί της νέας σειράς Daredevil.  Στις συνεντεύξεις τους έχουν αναφέρει ότι ο χαρακτήρας θα πάρει μία νέα τροπή, επηρεασμένος από τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων που αμφισβήτησαν τον πυρήνα της υπερηρωικής ταυτότητας του Matt Murdock και τη δυνατότητα του να συνεχίσει να κινείται και στις δύο πλευρές του νόμου.

 

Female Furies (DC Studios)
Σενάριο: Cecil Castellucci
Σχέδιο: Adriana Melo
Πότε; 6 Μαρτίου

Τα υπαρξιακά ερωτήματα του Tom King και το αριστουργηματικό σχέδιο του Mitch Gerads μετέτρεψαν το Mister Miracle σε μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες των τελευταίων ετών. Έτσι, ήταν αναπόφευκτο η DC να έδινε το πράσινο φως για περαιτέρω εξερεύνηση της μυθολογίας του Jack Kirby. Εκτός από τη φιλόδοξη ταινία που θα επικεντρώνεται στους New Gods, η εταιρεία έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την κυκλοφορία του Female Furies, μια ομάδα θηλυκών πολεμιστριών του Darkseid, η οποία παρά το γεγονός οτι ανήκει στην στρατιωτική ελίτ του πλανήτη Apocalips, δεν στέλνεται ποτέ σε μέτωπα μαχών, γεγονός στο οποίο θα σταθεί ιδιαίτερα το σενάριο του συγκεκριμένου κόμικ. Ανυπομονούμε.

 

 

Ronin Island (BOOM! Studios)
Σενάριο: Greg Pak
Σχέδιο: Γιάννης Μυλονογιάννης
Πότε; 6 Μαρτίου

Σε σχέδιο του Γιάννη Μυλονογιάννη και σενάριο του Greg Pak (γνωστός, μεταξύ άλλων, για το Planet Hulk), το Ronin Island μας μεταφέρει στην Ασία του 19oυ αιώνα, όπου μια μυστηριώδης επίθεση έχει εξαφανίσει από τον χάρτη μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Κορέας. Η ιστορία επικεντρώνεται στην προσπάθεια μιας ομάδας επιζώντων και από τις τρεις αυτές χώρες να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία σ’ ένα κρυμμένο νησί, προσπάθεια η οποία θα απειληθεί όταν εμφανιστεί ένας Shogun, ο οποίος ζητάει χρηματική αποζημίωση για να τους προστατέψει από μια εισβολή μεταλλαγμένων. Το σενάριο φαίνεται μάχιμο, το σχέδιο πανέμορφο, οπότε κερδίζει επάξια μια θέση στη λίστα.

 

 

Second Coming (Vertigo/ DC Comics )
Σενάριο: Mark Russell
Σχέδιο: Richard Pace
Πότε; 6 Μαρτίου

O Mark Russell του σπουδαίου Exit Stage Left: The Snagglepuss Chronicles θα μας απασχολήσει αρκετά φέτος (Red Sonja, Wonder Twins), αλλά εμείς θα σταθούμε στην μάλλον πιο παλαβή ιδέα του . Ο Θεός έχοντας απογοητευτεί από την ανικανότητα του γιου του να βοηθήσει με ουσιαστικό τρόπο την ανθρωπότητα, τον έχει φυλακίσει εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Όταν όμως παρατηρήσει πως ο υπερήρωας Sun-Man καταφέρνει να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη θα στείλει τον Ιησού πίσω στη Γη για να μάθει πως είναι να είσαι αποτελεσματικός Μεσσίας. Η σάτιρα φαίνεται πως ταιριάζει στον Mark Russell και το Second Coming, αν δεν μας απογοητεύσει, μοιάζει ικανό να σταθεί στο πλάι ογκόλιθων της Vertigo, όπως το Preacher.

 

 

Invisible Kingdom (Berger Books/Dark Horse Comics)
Σεναριο: G. Willow Wilson
Σχέδιο: Christian Ward
Πότε; 20 Μαρτίου

Η συνδημιουργός της Ms. MarvelG. Willow Wilson, εκτός από το εξαιρετικό run της Wonder Woman που τρέχει αυτή τη στιγμή, αναλαμβάνει τη συγγραφή μιας ιστορίας επιστημονικής φαντασίας, όπου δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες βρίσκονται μπροστά από μια συνωμοσία που περιλαμβάνει πολιτικούς, ιερείς και επιχειρηματίες, η αποκάλυψη της οποίας είναι ικανή να προκαλέσει το απόλυτο χάος σ’ όλο τον γαλαξία. Το σενάριο φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αλλά εκείνο που είναι βέβαιο πως θα κλέψει την καρδιά μας είναι το σχέδιο του Christian Ward, ο οποίος με το ODY-C έχει αποδείξει πως η επιστημονική φαντασία του ταιριάζει!

 

 

Detective Comics #1000 (DC Comics)
Σεναριο: Warren Ellis, Paul Dini, Tom King, Brian Michael Bendis, Peter J. Tomasi, κ.α
Σχέδιο: Alvaro Martinez, Joëlle Jones, Dustin Nguyen, Alex Maleev, Jim Lee, κ.α
Πότε; 20 Μαρτίου

Ο Batman φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ύπαρξης, ενώ συμπληρώνεται και χίλια τεύχη της σειράς Detective Comics, οπότε ήταν αναμενόμενο η DC να ετοιμάσει το επετειακό τεύχος που αξίζει σ’ έναν απ’ τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες. Απ’ τις 96 σελίδες του Detective Comics#1000 θα παρελάσει ολόκληρη η συγγραφική και σχεδιαστική αφρόκρεμα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων ο Tom King, Scott Snyder, Paul Dini,  για να μας αφηγηθεί νέες ιστορίες του Σκοτεινού Ιππότη, αποτελώντας την απαραίτητη κυκλοφορία της χρονιάς για τους φίλους του χαρακτήρα.

 

Ascender (Image Comics)
Σεναριο: Jeff Lemire
Σχέδιο: Dustin Nguyen
Πότε; Απρίλιος

Η μεγάλη επιτυχία του Descender “ανάγκασε” τον Jeff Lemire να αλλάξει το φινάλε της ιστορίας και να ανακοινώσει ένα αναπάντεχο σίκουελ. Το Ascender θα λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που οι μηχανές έχουν εξαφανιστεί, δίνοντας τη θέση τους στη μαγεία, η οποία έχει κυριεύσει το σύμπαν. Τοποθετημένο χρονικά δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του Descender, η πλοκή επικεντρώνεται γύρω από το επικό ταξίδι ενός κοριτσιού προς αναζήτηση ενός είδους ρομπότ και ενός αγοριού μεσσία. Σύμφωνα με τον Lemire, η συνέχιση της ιστορίας ανοίγει νέους αφηγηματικούς ορίζοντες και δεδομένου οτι επιστρέφει στο σχέδιο ο Dustin Nguyen, περιμένουμε μια ακόμα συναισθηματικά δυνατή ιστορία, ντυμένη από πανέμορφα σχέδια.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο