To 2020 με όλες τις συμφορές που έφερε ήταν φυσικό να επηρεάσει και τη βιομηχανία των anime. Έτσι πολλές παραγωγές χαντακώθηκαν, άλλες πήγαν πίσω, ενώ ακόμα και όσες βγήκαν δοκιμάστηκαν σκληρά. Τα δίκτυα κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά με πρόχειρο υλικό ή επαναλήψεις και σε αυτό το χάος το Netflix συνέχισε το δυνατό του μπάσιμο στον χώρο. Οι συνθήκες που βλέπουμε μάλλον θα συνεχίσουν να εντείνονται και το 2021, όσο η πανδημία κάνει το κύκλο της και μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Οπότε ας φανούμε αισιόδοξοι και να δούμε τι καλό μας άφησε η καταραμένη χρονιά.
10 – Arte
Η συγκινητική, προσγειωμένη και ανθρώπινη ιστορία μιας κοπέλας που θέλει να γίνει ζωγράφος στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της Φλωρεντίας του 16ου αιώνα μας άγγιξε η αλήθεια είναι. Οι πολιτικές φύλο και η βιοπολιτική πλευρά του θέματος αναμειγνύονται πολύ αρμονικά με τους καλογραμμένους χαρακτήρες και το drama των διαπροσωπικών τους σχέσεων.
9 – Beastars
Μια σχεδιαστικά εντυπωσιακή σειρά, με παράδοξα σουρεαλιστικό σενάριο, καταφέρνει και μπλέκει το mystery με τη κωμωδία και το slice of life με τον παραλογισμό του σχολείου με ανθρωπόμορφα ζώα όπου τα κρεατοφάγα και χορτοφάγα στρέφονται το ένα ενάντια στο άλλο. Μια δυνατή παραγωγή του Netflix που σίγουρα μπορείτε να τσεκάρετε.
8 – Deca-Dence
Απίστευτο. Αυτό έρχεται στο μυαλό όταν κανείς βλέπει αυτό το anime. Όλα από τις εκπληκτικές χορογραφίες μάχης, το μαγνητικό σχέδιο και τους τρισδιάστατους χαρακτήρες, όλα παρουσιάζονται άμεσα στο κοινό, με μια in your face αντίληψη που δίνει έναν ανανεωτικό χαρακτήρα στο όσον αφορά την εικονογραφία στην επιστημονική φαντασία.
7 – Tower of God
Θα είμαστε ειλικρινείς, τα tournaments arcs στα shonen είναι από τα αγαπημένα μας. Έτσι, όταν ένα anime βγαίνει με αυτό το concept ως κεντρικό, ναι εύκολα θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα βέβαια το Τοwer of God της Crunchyroll το συνδυάζει με ένα πολύ όμορφο σχέδιο. Το anime βασίζεται στο νοτιοκορεάτικο Webtoon comic, το οποίο σε αυτή την παράξενη κάνει μεγάλη επιτυχία.
6 – Dorohedoro
Mε ένα απίστευτο ενδιαφέρον σχέδιο, steam punk αισθητική σε συνδυασμό με μαγεία και βία, το Dorohedoro θα μπορούσε εύκολα να τραβήξει την προσοχή του θεατή. Το γεγονός ότι σε όλα αυτά βάζει και πολύ καλογραμμένους χαρακτήρες και μια πλοκή μυστηρίου που κυριολεκτικά σε δένει στη θέση του το κάνει ακόμα καλύτερο. 6- Great Pretender
5 – Jujutsu Kaisen
Ένα δυνατό manga το οποίο ήταν τυχερό και έπεσε σε καλά χέρια, το Jujutsu Kaisen μας δίνει μια τρομερά ενεργητική οπτική του coming of age είδους. Έτσι, ήρωες και κακοί παίρνουν τον χρόνο να αναπτυχθούν, να αλλάξουν και τελικά, να ταξιδέψουν μαζί με το κοινό. Δυνατό θετικό επίσης το ξεκαρδιστικό χιόυμορ.
4 – BNA
Το BNA (Brand New Animal), από το Studio Trigger (Promare, SSSS.Gridman, Kill La Kill) εγγυάται την ίδια τρελή ενέργεια και σουρεαλιστικό σχέδιο που έχουμε συνηθίσει, μαζί με τη γλυκόπικρη και μυστηριώδη ιστορία του.
3 – Τhe Great Pretender
Aν κάποιος έχει ταινίες για καλοστημένες πλεκτάνες, όπως το The Sting ή και το Catch Me If You Can, θα μπει άμεσα στο τι θέλει να κάνει το Great Pretender. Ένα πολύ χιουμοριστικό, ακόμπλεξάριστο anime που συμπαθεί τους πρωταγωνιστές του, το Great Pretender μας εισάγει στον κόσμο των απατεώνων και το τι τελικά σημαίνει να υποδύεσαι κάποιον άλλο.
2 – My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!
Το isekai ως είδος είναι κάπως κουρασμένο η αλήθεια είναι. Έτσι το My Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom, το οποίο βασίζεται εν μέρει στο Οverlord, προσπαθεί να αναζωηονήσει κάπως την κατάσταση, με κωμικές καταστάσεις, γερές δόσεις slice of life και, τελικά, μια αξιαγάπητα ενοχλητική πρωταγωνίστρια.
1 – Wave, Listen to Me!
Μεγάλωσε μέσα μας από την Άνοιξη. Έτσι, το Wave, Listen to Me! , βασισμένο στο manga του Hiroaki Samura ( Blade of the Immortal) το οποίο ακολουθεί μια νεαρή, σκωπτική γυναίκα που προσπαθεί να κάνει καριέρα στο ραδιόφωνο τελικά μας κέρδισε και έφτασε στην πρώτη μας θέση. Λίγο Bojack, λίγο αυστηρό, δωρικό σχέδιο, το Wave, Listen to Me! είναι δύσκολο στην αρχή αλλά αξίζει τον χρόνο που θα του δοθεί.