Death Who? Oι 10 πιο εμβληματικοί αθάνατοι των anime

Jamal Animas Από Jamal Animas 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον θάνατο, σίγουρα όχι στα anime. Οι 10 παρακάτω χαρακτήρες (σε τυχαία σειρά) έχουν δείξει πως απλά δεν τους πτοεί η έννοια της ζωής και του θανάτου και απλά συνεχίζουν ακάθεκτοι τις δουλειές τους, προς όφελος των άλλων ή, πιο συχνά, των εαυτών τους.

Η αθανασία αυτή βέβαια κάποιες φορές χάνεται και για ολόκληρα anime αυτό είναι και το επίδικο, αφού ως αθάνατος νοείται κυρίως ο main villain (μέχρι να ηττηθεί τουλάχιστον). Άλλα διαλέγουν μια πιο φιλοσοφική στάση απέναντι σε αυτή την κατάσταση και επιζητούν να ανακαλύψουν τι πραγματικά σημαίνει η ζωή και τι είναι αυτό που καθιστά κάτι ζωντανό.

1) Αll For One – My Hero Academia

Ο κεντρικός κακός ενός από τα πιο δημοφιλή shonen της νέας γενιάς. Ο All For One είναι ένας τίμιος καπιταλιστής όπου σκοπός του είναι η συσσώρευση δυνάμεων τις οποίες κλέβει από άλλους και τις συνδυάζει για καταστροφικά αποτελέσματα. Έγινε αθάνατος αφού έκλεψε το Life Force Quirk από τον προηγούμενο χρήστη του, τον Kyudai. Έχει ηττηθεί και παραμένει φυλακισμένος, όμως ακόμα και έτσι μας έχει χαρίσει μερικές ανατριχιαστικές στιγμές, εντυπωσιακές μάχες και σκοτεινές δολοπλοκίες. Και θα συνεχίσει να το κάνει!

2) Ban — Seven Deadly Sins

Τhe Fox’s Greed, o Ban ανήκει στο ιπποτικό group Seven Deadly Sins, από το ομώνυμο anime με την πολύ καλή πρώτη season, τη συμπαθητική δεύτερη και μερικές ακόμα όπου απλά το animation αυτοκτόνησε. Έγινε αθάνατος αφού ήπιε το Νερό της Νιότης από το δάσος των νεραιδών, όπου του δόθηκε ως δώρο για την προστασία της περιοχής. Ο Ban χρησιμοποιούσε την αθανασία του πολύ ενεργητικά, ορμώντας στους εχθρούς και αδιαφορώντας για τυχόν μοιραία τραύματα που του προκαλούσαν. Aπό τους πολύ αγαπημένους μας…

3) Muzan Kibutsuji – Demon Slayer

Ο άρχοντας των δαιμόνων σε ένα από τα καλύτερα και πιο όμορφα anime των τελευταίων (αρκετών) χρόνων, ο Muzan, εκτός της ομοιότητας που έχει η μορφή του με τον Michael Jackson, είναι η πηγή όλης της ιστορίας, ο ισχυρότερος κακός που έχει περάσει ποτέ από το σύμπαν του Demon Slayer. Και ενώ στην αρχή είναι εύκολο κανείς να τον υποτιμήσει, όσο προχωρά η πλοκή και φανερώνονται οι πανίσχυροι υφιστάμενοι του, οι οποίοι τον τρέμουν, γίνεται κατανοητό το πόσο φρικιαστικός είναι. Η αθανασία είναι κάτι κοινό στους δαίμονες, τουλάχιστον μέχρι να τους συναντήσει το φως του ήλιου ή το σπαθιού κάποιου κυνηγού, όμως οMuzan τη χρησιμοποιεί για να βρει τρόπους να κάνει το είδος του ισχυρότερο….

4) Sukuna – Jujutsu Kaisen

Συνεχίζουμε σε μη ανθρώπινα, σκοτεινά μονοπάτια, αφού μετά τους δαίμονες έχουμε και τις Κατάρες. Ο Sukuna είναι μια πανίσχυρη κατάρα, η οποία μιας και δεν μπορούσε να καταστραφεί, διαμελίστηκε και το πνεύμα της παραμένει στα 20 καταραμένα της δάχτυλα. Όμως ένα και μόνο από αυτά είναι αρκετά ισχυρό για να διαλύσει τις περισσότερες σύγχρονες Κατάρες και τους εξορκιστές που τις καταπολεμούν.

5) Οrochimaru – Naruto

Ίσως ο άνθρωπος που κόπιασε περισσότερο για την αθανασία του, και πάλι χωρίς να την αποκτήσει πλήρως. Ο Orochimaru ήταν ο μεγάλος κακός του Naruto, και για αυτόν η αθανασία ήταν ο απόλυτος στόχος του. Τελικά οι συνθήκες τον προσπέρασαν και για αυτό τελικά αποσύρθηκε σε μια φάρμα ήρεμος να ζήσει τα άπειρα χρόνια του. H τραγική ειρωνεία είναι ότι εν τω μεταξύ στο Naruto Shippuden υπήρχε όντως κάποιος αθάνατος, ο Hiddan, ο οποίος για να αποκτήσει την αθανασία έπρεπε να απλά να προσευχηθεί πολύ σκληρά…

6) Kei Nagai — Ajin

Το Ajin αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα anime για τις κοινωνικές ανισότητες και τον αγώνα των καταπιεσμένων εναντίον των εκμεταλλευτών τους. Όλοι οι Ajin θα μπορούσαν να είναι στη λίστα, μιας και η αθανασία είναι ένα χαρακτηριστικό του είδους αυτού που κρύβεται ανάμεσα στους ανθρώπους, όμως επιλέχθηκε ο πρωταγωνιστής του για χάρη ευκολίας. Αν και οι καρδίες μας είναι με τον Satō. Eπίσης, ως Aijin, o Kei είναι και ο πρώτος της λίστας όπου γεννήθηκε αθάνατος, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που απέκτησαν την αθανασία τους μετά από πολύ κόπο…

7) Father — Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Ο Father του εμβληματικού Fullmetal Alchemist: Brotherhood, ίσως του καλύτερου anime που έγινε ποτέ (ίσως και όχι, προχωράμε) είναι ένα σχεδόν θεϊκό πλάσμα, φτιαγμένο με αλχημεία.

8) Alucard — Hellsing

Ο άρχοντας της νύκτας και ισχυρότερος των βρικολάκων. Ο κόμης Δράκουλας άφησε τη μαύρη κάπα, έβαλε μια κόκκινη, πήρε δύο όπλα και πλέον πολεμά για τη Μεγάλη Βρετανία, σε ένα καταιγιστικά βίαιο, οπτικά πανέμορφο και θρησκευτικά πολύ μπερδεμένο, κλασσικό anime!

9) Manji – Blade of the Immortal

Ένα πανέμορφο manga/ anime, το οποίο μάλιστα έχει και μια πολύ καλή live action μεταφορά από τον μάστορα και μερακλή του είδους Takashi Miike. Το Blade of the Immortal εξερευνά την αθανασία ως κατάρα, το κοινωνικό χρέος των ανθρώπων απέναντι στους γύρω τους και, τελικά, τι σημαίνουν έννοιες όπως δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Όλα μέσα από εντυπωσιακές ξιφομαχίες και ακόμα πιο εντυπωσιακές  συναισθηματικές αλληπεπιδράσεις.

10) Fushi — To Your Eternity

Ίσως το πιο φιλοσοφημένο anime της λίστας, το To Your Eternity μας δείχνει την ιστορία μιας… σφαίρας, ονόματι Fushi, η οποία σταδιακά αποκτά συνείδηση και προσπαθεί να κατανοήσει το τι σημαίνει ζωή και κοινωνικότητα. Μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον animation και μια πολύ απόδοση της συναισθηματικής εξέλιξης ενός χαρακτήρα, βλέπουμε την πρόοδο του Fushi σε ένα εντυπωσιακό, wholesome anime!

Μοιραστείτε το Άρθρο