Anime

Published on July 16th, 2023

0

Filler; Όχι ευχαριστώ – Τα 10 χειρότερα filler arcs όλων των εποχών

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στα fillers. Στο πως δηλαδή, για ένα μεγάλο διάστημα στη βιομηχανία, όπου κυριαρχούσαν τεράστια σε έκταση anime, τα filler αποτελούσαν ένα αναγκαίο διάλλειμα για να προλάβει το manga να δώσει νέο, ουσιαστικό υλικό. Επίσης, πολλά αγαπημένα μας σημεία σε anime είναι ουσιαστικά απόπειρες των παραγωγών να κερδίσουν χρόνο ή ακόμα και να πειραματιστούν με το αρχικό υλικό, δίνοντας μας μερικές πραγματικά αξιομνημόνευτες στιγμές. Βέβαια, πλέον όπου η παραγωγή είναι πολύ πιο συμμαζευμένη και δεν υπάρχει η έννοια των anime με τα 100+ επεισόδια αλλά προτιμάται να σπάνε σε μικρότερες και πολύ πιο συνεκτικές σεζόν, όλοι βλέπουμε πως τελικά τα filler μάλλον είναι μια διαδικασία που μάλλον δε χρειάζεται πια. Έτσι λοιπόν, όταν γυρνάμε, για λόγους νοσταλγίας περισσότερο, σε παλαιότερα anime και φτάνουμε σε fillers, που πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρα arc, τότε η υπομονή μας δοκιμάζεται και απλά πατάμε skip. Ειδικά όταν αυτά τα filler είναι τόσο κακοφτιαγμένα που υποτιμούν και τη δουλειά του στούντιο αλλά και τη νοημοσύνη μας. Αυτά λοιπόν είναι, για εμάς, τα χειρότερα τέτοια παραδείγματα!

10 – Pokémon: Betrayed, Bothered, and Beleaguered

Γιατί ένα anime το οποίο δεν έχει ουσιαστική πλοκή είναι σε αυτή τη λίστα; Από τη μία πλευρά, έχει ένα γλυκό τέλος και οι animators έκαναν πολύ καλή δουλειά στην οικοδόμηση συντροφικότητας μεταξύ δύο μη ομιλούντων χαρακτήρων. Από την άλλη πλευρά, το arc της ζήλιας του Pikachu έμοιαζε παράταιρο, λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά ιστορία μεταξύ αυτού και του Ash.

9- The Melancholy Of Haruhi Suzumiya: The Endless Eight

Αρχικά να πούμε πως αγαπάμε πολύ το The Melancholy Of Haruhi Suzumiya. Όμως το συγκεκριμένο arc δεν έλεγε να τελειώσει! Για οκτώ επεισόδια, η Haruhi και οι φίλοι της αναγκάζονται να ξαναζήσουν την τελευταία μέρα του καλοκαιριού, μέχρι η Haruhi να νιώσει επιτέλους ικανοποιημένη από το καλοκαίρι της.

Είναι από εκείνες τις ιστορίες που το κοινό μισεί όσο προβάλλονται, αλλά εκτιμά περισσότερο εκ των υστέρων. Ήταν ένα θαρραλέο πείραμα, αλλά η παρακολούθηση του ίδιου επεισοδίου ξανά και ξανά για δύο μήνες έκανε τους θεατές της Suzumiya να τραβάνε τα μαλλιά τους.

8- Boruto: The Great Sea Battle Of Kirigakure

Γενικά δεν πολυψηθήκαμε ποτέ με το Boruto. Aλλά του αναγνωρίζουμε κάποια δυναμικά στοιχεία, όπως πχ η αρχή αυτού του arc. Βλέπουμε όμως και τα πραγματικά απάλευτα, όπως.. η συνέχεια αυτού του arc. Υπάρχουν μερικές καταπληκτικές σκηνές μάχης και ανάπτυξης χαρακτήρων. Ωστόσο, ο ρυθμός και το animation eίναι απαίσια, και το σενάριο είχε μερικά πραγματικά απαίσια σημεία.

7- Bleach: Bount Arc

Εδώ είμαστε στα κλασικά. Μια αδιάφορη ιστορία, μετά από εκπληκτικό arc δε γίνεται ποτέ εύκολα αποδεκτή, ειδικά μία ιστορία με τόσο κακογραμμένους κακούς, που οι δυνάμεις και οι χαρακτήρες του δεν ταίριαζαν στο πνεύμα και τον κόσμο του Bleach. Οι μάχες και το animation είναι αδιάφορα και πλέον δεν αξίζει να ειδωθεί ούτε μία φορά.

6- Fairy Tail: Eclipse Celestial Spirits Arc

Ω θεοί. Μετά τη νίκη του Fairy Tail στο τουρνουά, ο μαγικός κόσμος περνάει σε προσωρινή κρίση. Τα Ουράνια Πνεύματα έχουν υποστεί μια μυστηριώδη αλλαγή προσωπικότητας και επαναστατούν ενάντια στους μάγους τους.

Ως ιδέα, είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που επεκτείνει τις σχέσεις της Lucy με τα πνεύματά της και τα ουράνια πνεύματα γενικότερα. Ωστόσο, το arc ήταν βαρετό, ανόητο και κράτησε υπερβολικά πολύ, σαν κακό αστείο χωρίς punchline

5- Naruto Shippuden: Allied Mom Force

Mία απλή λέξη: Ντροπή. Αυτό είναι το συγκεκριμένο arc, το οποίο πετάει στον Καιάδα τους χαρακτήρες που υποτίθεται ότι αναδεικνύει. Είναι κακογραμμένο, σεξιστικό και απίστευτα, μα απίστευτα βαρετό.

4- Naruto: Ninja Ostrich

Μήπως αναφερόμαστε πολύ συχνά στο Naruto; Ναι, γιατί υπάρχει λόγος. Το χιούμορ του συγκεκριμένου arc είναι μάλλον ενοχλητικό παρά αστείο, δεν υπάρχει λόγος να νοιαστεί κανείς για το τι κάνουν οι χαρακτήρες και δεν προσθέτει τίποτα στο Naruto.

3- One Piece: Davy Back

Ωπ, το OP. Όταν συζητούν για τα καλύτερα και τα χειρότερα arcs του One Piece, οι οπαδοί επαινούν το arc του G-8 και χλευάζουν το arc του Davy Back με την ίδια αναπνοή. Το anime του One Piece πρόσθεσε αντί να εμπλουτίσει την ιστορία, την παρέσυρε άσκοπα. Επιπλέον, σε κανέναν δεν αρέσει ο Foxy. Και αυτό όχι με τον τρόπο “αγαπάμε να τον μισούμε”. Είναι με τον τρόπο “ο χαρακτήρας του είναι απαίσιος”.

2- Dragon Ball: Garlic Jr. Arc

Από όλα τα arcs του Dragon Ball, το Garlic Jr. είναι ιδιαίτερα κακό. Η κλιμάκωση των δυνάμεων δεν έχει νόημα, επικεντρώνεται σε δευτερεύοντες χαρακτήρες με τους οποίους το κοινό δεν συνδέεται και ο κακός δεν είναι αξιομνημόνευτος.

1 – Rurouni Kenshin: Tα πάντα μετά τα 60 πρώτα επεισόδια

rurouni-kenshin

Το Rurouni Kenshin είναι ένα υψηλής ποιότητας anime που έγινε απίστευτα δημοφιλές για τη μοναδική του υπόθεση και το σοβαρό του περιεχόμενο. Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο υπήρξε τόσο πολύ μίσους εναντίον του τελευταίου μισού του anime. Η ποιότητα του Rurouni Kenshin πήρε την κατηφόρα όταν εξαντλήθηκε το υλικό από το manga. Κάθε arcs μετά από αυτό είναι filler. Kάπου ώπα όμω

Tags: , , , , ,


About the AuthorsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social