Smassing Culture
  • Otaku
    OtakuΔες Περισσότερα
    Kaiji – Τo manga πριν το Squid Game
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Κόρη της Κολάσεως – Φρανκενστάιν στο Τόκιο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Solo Leveling – Το φαινόμενο που επαναπροσδιόρισε τα manhwa
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Ποιότητα σε δύσκολους καιρούς! Tα 10 καλύτερα κόμικς του 2024!
    16 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έπιασαν τα κρύα – Τα 10 καλύτερα anime για μια χειμωνιάτικη μέρα
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Comic
    ComicΔες Περισσότερα
    Βατραχομυομαχία – Όταν η κωμωδία συναντά το έπος με φρέσκια ματιά
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
    10 Λεπτά Ανάγνωσης
    Στο Σύμπαν των Αυτοεκδόσεων – 5 κόμικς που ξεχωρίζουν
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Προσφυγική Νίκαια –  Ένα εικονογραφημένο χρονικό της προσφυγιάς
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Βιβλία
    ΒιβλίαΔες Περισσότερα
    Η Κυρά της Λίμνης – To τέλος πριν την RPG αρχή
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Γραφή Κοφτερή σαν Μαχαίρι – Ενάντια στο «ωραίο»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μια στεκιά στο μάτι του Tom Robbins
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Ακρόπολη Των Ξεχασμένων Μύθων – Επιστροφή (και αναστροφή) στον κόσμο του Έλρικ
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Erevis Cale Trilogy – Πέρα από την (DnD) ηθική
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Cinema
    CinemaΔες Περισσότερα
    Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έχω Κάτι Να Πώ – Mεταξύ μας, δε χρειάζεται
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Δασκάλα του Πιάνου – Σινεμά που διεισδύει στην ψυχή
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Brutalist – Xτίζοντας την Αμερική έναν εφιάλτη τη φορά
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Σειρές
    ΣειρέςΔες Περισσότερα
    Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
    11 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Residence – Ένας πολύχρωμος φόνος στον Λευκό Οίκο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Your Friendly Neighborhood Spider-Man – Fun επιστροφή στις ρίζες
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Cobra Kai – Για όλους τους losers του κόσμου
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    The next big (and best) thing – Οι καλύτερες σειρές του 2024
    13 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Exclusive
    ExclusiveΔες Περισσότερα
    Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
Διαβάζετε: Μια θεωρία για την πλοκή του νέου video game Spider Man
Share
Smassing CultureSmassing Culture
Font ResizerAa
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Αναζήτηση
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Smassing Culture > Blog > Games > Videogames > Μια θεωρία για την πλοκή του νέου video game Spider Man
GamesVideogames

Μια θεωρία για την πλοκή του νέου video game Spider Man

Από
Δημοσιεύτηκε 21 Ιουνίου 2017
Τελευταία Ενημέρωση 21 Ιουνίου 2017
11 Λεπτά Ανάγνωσης
SHARE

Όταν μάθαμε πως η Insomniac, μια εταιρία που έγινε γνωστή στον χώρο από παιχνίδια σταθμούς σαν το Spyro the Dragon και το Rachet and Clank, ανέλαβε την ανάπτυξη ενός νέου Spider Man τίτλου χαρήκαμε. Όταν μάθαμε πως αυτό θα γίνει με τις ευλογίες της Marvel, σαν μεγάλο αποκλειστικό της Sony, ενθουσιαστήκαμε. Όταν διαβάσαμε πως η ιστορία του διαδραματίζεται παράλληλα με τις ταινίες και τα κόμικ και ουσιαστικά θα είναι “untold“, χεστήκαμε από τη χαρά μας! Πόσο μάλλον, όταν προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουμε πως η νέα περιπέτεια του Peter Parker αναμένεται να ξεδιπλωθεί σε μια ΣΕΙΡΑ από τίτλους σε βάθος ετών και όχι απλά σε μια κυκλοφορία. Το θέμα της πλοκής του παιχνιδιού ωστόσο, καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το οποίο επίσημα δεν έχει σηκώσει κανείς. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε “κλάπηκαν” από μισόλογα των developer ή έχουν προκύψει από αναλύσεις των δύο βασικών trailer που έχουν κυκλοφορήσει στις δύο τελευταίες E3 αντίστοιχα· κάτι ιδιαίτερα παράξενο, όταν πίσω από το project κρύβονται η Marvel και η Sony, που συνηθίζουν (τουλάχιστον στο cinematic universe) να μας δίνουν όλη την ταινία σε trailers…

Παρά το γεγονός πως το gameplay trailer που έδειξε η Sony φέτος “καθάρισε” το τοπίο από αρκετές φήμες, υπάρχουν επιπλέον στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά με το περιεχόμενο του παιχνιδιού σεναριακά. Σε αυτό το κλίμα, θα επιχειρήσουμε και μεις να κάνουμε μια πρόβλεψη για το πολυαναμενόμενο game, βασιζόμενοι σε όσα έχουμε διαβάσει και όσα εικάζουμε πως ισχύουν.

Αν δώσατε προσοχή στο trailer της E3 2017, ίσως κάποιες από τις αναφορές “got your spidey sense tingling“. Μέσα από συγκεκριμένα καρέ, προκύπτουν πληροφορίες για το setting του παιχνιδιού, που ίσως …μαρτυρούν το γενικό plot.

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε στο βίντεο, είναι η οικοδομή ενός κτηρίου με την επιγραφή “Fisk”. Fisk, όπως λέμε Wilson Fisk, a.k.a Kingpin. Το μυαλό μας αμέσως πάει στο Fisk Tower που έχουμε δει στα κόμικ ή τα animation, ωστόσο το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανέγερσης μας τοποθετεί -χρονικά- αρκετά πριν την περίοδο κυριαρχίας του Kingpin (π.χ. στο animation είχε σχηματίσει τους Insidious Six, ενώ στο Zombies Return τους Sinister Six με κάποιες διαφορές στα μέλη που απάρτιζαν τις ομάδες).

Αμέσως μετά βλέπουμε τον Spidey να σπεύδει στην οροφή του κτηρίου από όπου ακούγονται πυροβολισμοί. Στην συνέχεια, ενημερώνει για την κατάσταση μέσω ενδοεπικοινωνίας κάποια κυρία με το όνομα “Yuri”. Πιθανότατα, η αράχνη απευθύνεται στην αρχηγό της αστυνομίας Yuriko Watanabe, που ενδεχομένως έχει αναπτύξει μαζί του σχέσεις αντίστοιχες εκείνων του Batman με τον Commissioner Gordon, υπό την έννοια της συνεργασίας με σκοπό την πάταξη του εγκλήματος. Η Yuri στα κομικ ήταν επικεφαλής στην έρευνα πάνω στο Gang War που ξέσπασε μεταξύ Maggia και του Mister Negative, ενώ αργότερα “την έψαξε” και με την υπόθεση Hobgoblin. Με τα πολλά όμως, έμπλεξε με τα πίτουρα και χωρίς να πολυλογούμε έγινε η νέα Wraith. Η κατάληξη της, πιστεύω, δεν θα συμπεριληφθεί στο παιχνίδι και η αναφορά στη Wraith περισσότερο γίνεται για να τονίσω το πώς η Marvel σε αυτό το παιχνίδι θέτει αρκετά long term βάσεις, τόσο με συμμάχους όσο και εχθρούς.

Κατά την ενημέρωση που κάνει ο Parker, λοιπόν, στη Yuri, αναφέρεται στους μασκοφόρους που τραμπουκίζουν κάποιον εργάτη ως “demons“. Πρόκειται για τους “Inner Demons“, τα τσιράκια του Mr. Negative, που βασικό τους χαρακτηριστικό, πέρα από τις μάσκες, είναι η ικανότητα τους στο regenerate, που θυμίζει Deadpool και Wolverine, ίσως με πιο γρήγορο ρυθμό. Τεχνικά είναι απέθαντοι, ένα δώρον άδωρον, όταν ο βασικός σου αντίπαλος φημίζεται για την συνήθειά του να μη σκοτώνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η επιμονή τους θα μας τα κάνει τσουρέκια και θα μας καθυστερήσουν αρκετά στην προσπάθεια μας να πιάσουμε τον “Κύριο Αρνητικό”…

 

Αφού σώσει έναν ακόμα εργάτη του Fisk, σηκώνει -αγενέστατα- την απόκρυψη στο κινητό του (που θα μπορούσε να είναι η Eurobank για το στεγαστικό, ξέρω γω, και να μας γειώσει) και προς καμιά έκπληξη, είναι ο ίδιος ο Kingpin μέσα από τη φυλακή, από όπου ανενόχλητος κάνει κλήσεις Viber και ανεβάζει stories στο Instagram. Από αυτόν o Peter ζητά πληροφορίες για τον αρχηγό των Demons και, στα σωστά επιχειρηματικά πλαίσια του δούναι και λαβείν, γίνεται μια συμφωνία βάσει της οποίας ο Spidey δεσμεύεται να σώσει ό,τι απέμεινε από τους εργάτες με αντάλλαγμα την ταυτότητα του μεγάλου κεφαλιού. Το γεγονός ότι ο Fisk κινεί τα νήματα μέσα από την φυλακή, μας δίνει μια ιδέα για το corruption status του κόσμου που γίνονται όσα βλέπουμε, ενώ ίσως είναι και μια υπόδειξη για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον, όταν ο φαλακρός γίγαντας βγει από την ψειρού. Ίσως αποτελεί την επόμενη μεγάλη απειλή, που κάνει απλά μια μικρή εισαγωγή στην αρχή των γεγονότων. Εδώ, να επισημάνουμε την πιθανότητα να δούμε στον συγκεκριμένο τίτλο πάνω από έναν εμβληματικό κακό, όπως γίνεται και στα παιχνίδια Arkham. Δεν αποκλείεται, στα χνάρια του προαναφερθέντος παιχνιδιού που κινήθηκε μαρκετίστικα γύρω από το teasing του Black Mask και έδωσε τελικά τα σκήπτρα του βασικού κακού στον Joker, να δούμε και στο Spider Man εν τέλει κάποιον άλλον βασικό κακό, αφήνοντας τους Demons και τον Mister Negative να αποτελέσουν απλά ένα μικρό κεφάλαιο της ιστορίας.

Όταν, όμως, ο Spider Man φτάνει στο σημείο που του υπέδειξε ο Kingpin και συναντά τον Mister Negative, παρατηρούμε πως ο κακός βρίσκεται σε ένα παράξενο state μεταξύ της σούπερ και της απλής μορφής του, σε αντίθεση με όσα ξέρουμε από τα κόμικ. Εκεί, έχουμε μια διπλή περσόνα, τον κύριο Martin Li και τον Mister Negative. Ο πρώτος ευγενικός, φιλάνθρωπος, βοηθά ενεργά τους άστεγους της πόλης (F.E.A.S.T Project), ο δεύτερος (ουσιαστικά) απλά ένας μαλάκας που θέλει να δει τον κόσμο να καίγεται. Στο παιχνίδι, ωστόσο, δεν δείχνει να υπάρχει η άγνοια του πρώτου για τον δεύτερο, ενώ φαίνεται το εγχείρημα του κακού να πηγάζει από κάποια φιλοσοφία. Είναι πιθανό, λοιπόν, να βιώσουμε και πάλι μία από τις αγαπημένες τεχνικές της σύγχρονης τέχνης, αυτό το “ζύγισμα της ηθικής” που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάνεις το “σωστό” και τι ακριβώς είναι το λάθος. Αν η σκηνή του Negative πραγματοποιείται στην αρχή του παιχνιδιού (που σχεδόν σίγουρα το κάνει), ίσως η μάχη μαζί του, κάνει τον Spidey να αναθεωρήσει για κάποια πράγματα. Βέβαια, το enlightenment process είναι από τα μεγάλα κλισέ σε όλες τις ιστορίες του ανθρώπου αράχνη, από την υπόθεση uncle Ben ως το “Final Chapter” του Amazing Spider-Μan.

Φτάνει μόνο να δούμε το κατά πόσο ακολουθεί τα κόμικ το παιχνίδι γενικά, αφού στο τέλος του trailer, ο Mister Negative πιάνει τον Spidey και τον στριμώχνει στη γωνία. Η επαφή με τον συγκεκριμένο villain αλλάζει την προσωπικότητα του θύματος και βγάζει προς τα έξω το “dark side” του. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να υπάρχει μέρος του παιχνιδιού που παίζουμε σαν “Evil Spider Man“, αν και θα ήταν κάπως awkward και controversial να σκοτώνουμε παιδάκια και να καίμε εκκλησίες φερειπείν, άρα μένει να δούμε πως θα προσεγγίσουν το θέμα οι directors του παιχνιδιού.

Αφού πέσουν οι τίτλοι του trailer, σε μια σκηνή τύπου Post Credits που κανείς δεν κατάλαβε γιατί μπήκε από τώρα στο teaser, βλέπουμε να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό του στο σημείο της πτώσης, ο Miles Morales, ο νέος Spider Man από τα κόμικ της Marvel που διαδέχθηκε τον Peter Parker μετά τον θάνατό του. Η παρουσία του έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν πρόκειται απλά για easter egg, αν μιλάμε απλά για τον πρωταγωνιστή του sequel ή αν η Marvel θα “πειράξει” το timeline, δημιουργώντας ένα νέο universe, στο οποίο οι δυο τους συνυπάρχουν. Την στιγμή που παιχνίδια σαν το GTA V εισάγουν πολλαπλούς χαρακτήρες προς χρήση από τον παίκτη, είναι πιθανό, είτε σε κάποιο σημείο, είτε σε ολόκληρο το παιχνίδι μελλοντικά, να παίζουμε και με τους δύο! Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα βλέπαμε μαζί πολλές “αράχνες” άλλωστε, αν θυμηθούμε το κόμικ Spider-Men που το 2012 έκανε σημαντική επιτυχία.

Με τα παραπάνω, νομίζω γίνεται σαφές πως το επερχόμενο Spider Man θα είναι ένα πραγματικό έπος, που θα αφήσει πίσω σαν μαύρες σελίδες της ιστορίας τα μέτρια ως κακά παιχνίδια της Beenox, που μας απογοήτευσαν σχετικά, παρά το γεγονός ότι θα παίζαμε οτιδήποτε σχετίζεται με τον Spidey, ακόμα κι αν αυτό ήταν φλιπεράκι ή πασιέντζα με θεματική τσόχα. Αυτό που κρατάμε σαν απόσταγμα και περιμένουμε από το νέο τίτλο, αν πρέπει να κάνουμε μια πρόβλεψη, είναι πως θα αποτελέσει ένα κοκτέιλ από καλές ιδέες και στοιχεία από πολλαπλά universe και ιστορίες του ανθρώπου αράχνη. Ελπίζουμε βέβαια, easter eggs σαν τις πινακίδες του Osborn -που πάει για δήμαρχος (!) – να μην είναι τυχαία, μια υπόθεση που ενισχύεται από την παρουσία των εν λόγω πινακίδων και στα stand της Ε3 φέτος, αλλά να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και σύντομα, σε ένα project που θέτει γερές βάσεις και δείχνει πως η Marvel και η Sony το στηρίζουν δυναμικά.

TAGGED:E3MARVELSonySpiderman
Μοιραστείτε το Άρθρο
Facebook Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Η Νεκρή και άλλες Ιστορίες: Διηγήματα τρόμου που σε καθηλώνουν
Επόμενο άρθρο Οι 8+1 anime villains που ίσως τελικά είχαν δίκιο…
FacebookLike
XFollow
PinterestPin
InstagramFollow

Subscribe Now

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
Most Popular
Βατραχομυομαχία – Όταν η κωμωδία συναντά το έπος με φρέσκια ματιά
13 Μαΐου 2025
Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
13 Μαΐου 2025
Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
12 Μαΐου 2025
Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
11 Μαΐου 2025
Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
9 Μαΐου 2025

Μπορεί να σου αρέσουν και αυτά:

ComicMarvel

Ο Luke Cage εισβάλλει στις οθόνες μας και (ξανά)γνωρίζουμε τον προστάτη του Ηarlem!

Αλέξανδρος Μινωτάκης
Αλέξανδρος Μινωτάκης
27 Μαΐου 2017
ComicMarvel

Star Wars: Princess Leia Review #1-5: Η Marvel έκανε και πάλι το θαύμα της…

Έφη Kαραχάλιου
Έφη Kαραχάλιου
29 Μαΐου 2017
Σειρές

Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU

Άλκης Καζαμίας
Άλκης Καζαμίας
20 Ιανουαρίου 2021
Cinema

Suicide Squad* Fans εναντίον κριτικών και στην μέση μια χαμένη θεωρία!

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
2 Νοεμβρίου 2018
Comic

5+1 comic ήρωες που αναστήθηκαν πιο εντυπωσιακά απ’ το Χριστό

admin
admin
18 Απριλίου 2020
Σειρές

To The Gifted ξαναβρίσκει τους μεταλλαγμένους κυνηγημένους – και αυτό είναι καλό

Ηλίας Καλτσάς
Ηλίας Καλτσάς
7 Νοεμβρίου 2017
[mailerlite_form form_id=1]
Smassing Culture

To Smassing Culture ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν την μαζική κουλτούρα και θέλουν να μιλήσουν για αυτή από μια διαφορετική, πιο κοινωνική γωνία. 

Για εμάς

  • Αρχική
  • Τι είναι το Smassing Culture
  • Συντακτική

Δείτε Επίσης

  • Συνεντεύξεις
  • SmassFest
  • SmassPodcasts
  • Videos

Βρείτε μας:

Επικοινωνία
Manufactured by Sociality
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?