Smassing Culture
  • Otaku
    OtakuΔες Περισσότερα
    Kaiji – Τo manga πριν το Squid Game
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Κόρη της Κολάσεως – Φρανκενστάιν στο Τόκιο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Solo Leveling – Το φαινόμενο που επαναπροσδιόρισε τα manhwa
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Ποιότητα σε δύσκολους καιρούς! Tα 10 καλύτερα κόμικς του 2024!
    16 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έπιασαν τα κρύα – Τα 10 καλύτερα anime για μια χειμωνιάτικη μέρα
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Comic
    ComicΔες Περισσότερα
    Όλο Δεξιά Για Τον Παράδεισο – Mια κυρπαντελίστικη Κόλαση
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Βατραχομυομαχία – Όταν η κωμωδία συναντά το έπος με φρέσκια ματιά
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
    10 Λεπτά Ανάγνωσης
    Στο Σύμπαν των Αυτοεκδόσεων – 5 κόμικς που ξεχωρίζουν
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Προσφυγική Νίκαια –  Ένα εικονογραφημένο χρονικό της προσφυγιάς
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Βιβλία
    ΒιβλίαΔες Περισσότερα
    Η Κυρά της Λίμνης – To τέλος πριν την RPG αρχή
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Γραφή Κοφτερή σαν Μαχαίρι – Ενάντια στο «ωραίο»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μια στεκιά στο μάτι του Tom Robbins
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Ακρόπολη Των Ξεχασμένων Μύθων – Επιστροφή (και αναστροφή) στον κόσμο του Έλρικ
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Erevis Cale Trilogy – Πέρα από την (DnD) ηθική
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Cinema
    CinemaΔες Περισσότερα
    Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έχω Κάτι Να Πώ – Mεταξύ μας, δε χρειάζεται
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Δασκάλα του Πιάνου – Σινεμά που διεισδύει στην ψυχή
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Brutalist – Xτίζοντας την Αμερική έναν εφιάλτη τη φορά
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Σειρές
    ΣειρέςΔες Περισσότερα
    Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
    11 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Residence – Ένας πολύχρωμος φόνος στον Λευκό Οίκο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Your Friendly Neighborhood Spider-Man – Fun επιστροφή στις ρίζες
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Cobra Kai – Για όλους τους losers του κόσμου
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    The next big (and best) thing – Οι καλύτερες σειρές του 2024
    13 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Exclusive
    ExclusiveΔες Περισσότερα
    Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πυθαρά για τη νέα του ταινία “Το Κυνήγι”
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
Διαβάζετε: Oι 10 (περίπου) σειρές φαντασίας που πρέπει να τσεκάρετε σίγουρα (part 2)
Share
Smassing CultureSmassing Culture
Font ResizerAa
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Αναζήτηση
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Smassing Culture > Blog > Σειρές > Oι 10 (περίπου) σειρές φαντασίας που πρέπει να τσεκάρετε σίγουρα (part 2)
Σειρές

Oι 10 (περίπου) σειρές φαντασίας που πρέπει να τσεκάρετε σίγουρα (part 2)

Nίκος Γιακουμέλος
Από Nίκος Γιακουμέλος
Δημοσιεύτηκε 3 Απριλίου 2016
Τελευταία Ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2018
7 Λεπτά Ανάγνωσης
SHARE

Συνεχίζουμε το ταξίδι στο τηλεοπτικό τοπίο των περιοχών της μαγείας, των μεγαλόπρεπων (ή και όχι) συγκρούσεων και της ΕΠΙΚΗΣ φαντασίας. Σε αυτό το σημείο σας ευχαριστούμε για τις προτάσεις σας, κάποιες από τις οποίες τις συμπεριελάβαμε. Άλλες πάλι, τις είχαμε αναφέρει σε άλλα κείμενα ( βλέπε και εδώ) οπότε είπαμε να μην το ρίξουμε στις επαναλήψεις!

5)Earthsea

040924154806_65

Βασισμένο στον κόσμο των βιβλίων της ιέρειας της Φανταστικής Λογοτεχνίας, της μοναδικής Ursula K. Le Guin, το Earthsea του 2004 είναι μια μίνι σειρά η οποία, το παραδεχόμαστε,  δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς μαγευτικό. Αποτελεί παραγωγή του SyFy, ενός καναλιού που μέχρι πρόσφατα είχε τσακωθεί με την ποιότητα, με μερικά σποραδικά ξεσπάσματα δημιουργικότητας και έργο του Robert Lieberman (D3: The Mighty Ducks). Σίγουρα η σειρά δεν περιέχει τον μαγευτικό και πολύπλοκο κόσμο που έφτιαξε η  Ursula K. Le Guin,  ούτε το βάθος των διαπροσωπικών σχέσεων και καταστάσεων, ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ένα καλοκάγαθο ναΐφ στοιχείο, μια γοητευτική πρωταγωνίστρια στο πρόσωπο της Kristin Kreuk (Smallville, Beauty and the Beast), την στιβαρή παρουσία της τεράστιας Isabella Rossellini (Joy, Blue Velvet) και την παραδοσιακή ιστορία. Επίσης πρωταγωνιστεί ο Shawn Ashmore (Χ- men), που μπορεί να μην μας έλειψε, είναι ωραίο όμως να βλέπεις  μια γνώριμη φιγούρα! Σε κάθε περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσει! Να πούμε βέβαια πως υπάρχει και το Gedo Senki του 2006, από τον  γιο του μεγάλου μάστορα των anime ταινιών, Hayao Miyazaki, του Gorô Miyazaki  για τον κόσμο της Γαιοθάλασσας, το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

4)The Storyteller

Storyteller

Το  βρετανικό “The Storyteller” αποτελεί μία από τις παλαιότερες σειρές του είδους που διατηρεί μέχρι και σήμερα κάποια αξία και γοητεία. Βασισμένο στην ιδέα της εξιστόρησης παραδοσιακών ευρωπαϊκών  μύθων από έναν γέρο παραμυθά στο κυνικό σκύλο του (pun not intented), κατάφερε να κρατηθεί στην καρδιά μας για την σαγηνευτική και λυρική του σκηνοθεσία και ατμόσφαιρα, την καλώς νοούμενη παιδικότητα, τη τιτάνια παρουσία του ανυπέρβλητου John Hurt (Doctor Who, Hellboy) αλλά και για έναν από τους καλύτερους σκύλους της μικρής οθόνης, τον Brian Henson (Farscape, Muppet Show). Ο δημιουργός της, ο Jim Henson (Labyrinth, The Dark Crystal) κατάφερε και κληροδότησε στο δημιούργημα του μια γνήσια fantasy αισθητική, από την οποία σίγουρα θα μπορούσαν να μάθουν πολλά πράγματα σύγχρονοι επίδοξοι συνεχιστές του έργου του… Για την ιστορία αναφέρουμε πως υπήρξε και μια συνέχεια στην σειρά, το 1991, με αρχαιοελληνικούς μύθους, όπου τον John Hurt αντικατέστησε ο ίδιος ο Dumbledore, o Michael Gambon…(Harry Poter,Sleepy Hollow).

3)Οnce Upon a Time (2011)

seira-once-upon-a-time-anatropi1

Συνεχίζουμε το μοτίβο των παραμυθιών, αυτή τη φορά σε μια πιο πρόσφατη και φρέσκια οπτική. Το Οnce Upon a Time λέει την ιστορία μιας ήρεμης παραθαλάσιας πόλης κάπου στο μαγευτικό Maine, όπου όμως όλοι οι κάτοικοι της είναι ήρωες παραμυθιών, οι οποίοι έχουν χάσει τις αναμνήσεις τους λόγω μιας κατάρας! Αυτό το format επιτρέπει στους δημιουργούς, τους Adam Horowitz  και Edward Kitsis (Tron, Lost) αφενός να στήσουν σουρεαλιστικά σκηνικά και αφετέρου να επανερμηνεύσουν τα κλασσικά παραμύθια με έναν διαφορετικό τόνο κάθε φορά, πιο κοντά στην πραγματική και συνήθως σκοτεινή πηγή τους. Αυτή η μεταμοντέρνα (αμυδρή βέβαια) χροιά της σειράς είναι αυτή που σε κερδίζει αμέσως, όπως βέβαια και η ιστορία της… Επιπλέον ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των Ginnifer Goodwin (Walk the Line, Zootopia), της παλιάς γνώριμης  Jennifer Morrison (Ηouse), αλλά και του γοητευτικού Colin O’Donoghue (Storage 24) ως Ηοοκ.

2)Τhe 10th Kingdom

4398

Άλλη μια μίνι σειρά, άλλη μια ένοχη απόλαυση . Το The 10th Kingdom είναι δημιούργημα του Simon Moore (Traffik, Under Suspicion) και παραγωγή της βρετανικής Carnival Films.  Σαν ιστορία εστιάζει στην Virginia Lewis, μια κάτοικο του Μanhattan, η οποία τελικά καταλήγει στο κόσμο των παραμυθιών, ο οποίος αποτελείται από 9 ξεχωριστά βασίλεια, που ζουν μεταξύ τους ειρηνικά, μέχρι να τα απειλήσει ο βασιλιάς των τρολ και η Κακή Βασίλισσα… Ναίφ ύφος, αγαπημένοι ήρωες σε νέες περιπέτειες (ο λύκος των παραμυθιών ως ένας ερωτευμένος νέος) και μια όμορφη, κλασσική ιστορία με μια  προσεγμένη παραγωγή. Αξίζει κάθε λεπτό που θα της δώσετε. Ταυτόχρονα, θα αγαπήσετε και τις ερμηνείες των   Kimberly Williams-Paisley (Tales from the Crypt , Father of the Bride ) του Scott Cohen (The Mambo Kings , Gia) ως Wolf, αλλά και της μοναδικής Dianne Wiest (I Am Sam,Edward Scissorhands).

Ηοnorable Mentions: Grimm/Supernatural

Oι σειρές αυτές αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα low fantasy είδους ( ο διαχωρισμός προφανώς δεν έχει σχέση με την ποιότητα, αλλά με την ποσότητα φαντασίας, καθώς αυτές οι ιστορίες τοποθετούνται στον δικό μας κόσμο και όχι σε κάποια άλλη, μαγική χώρα, για παραδείγματα εδώ), επομένως δεν ταιριάζουν ακριβώς στο πνεύμα της λίστας. Παρόλα αυτά, καθώς βασίζονται σε τεράστιο βαθμό στο φανταστικό στοιχείο για να λειτουργήσουν, θεωρήσαμε ότι μια αναφορά τους ήταν το λιγότερο απαραίτητη…Χρησιμοποιούν  το μοτίβο των παραμυθιών και των μύθων με σαφώς πιο μοντέρνες, αλλά όμοιες μεταξύ τους προσεγγίσεις, για αυτό και τα βάζουμε μαζί.

grimm-wolf

Το Supernatural ακολουθεί τα αδέρφια  Sam  και Dean Winchester, oι οποίοι θέλωντας να τιμήσουν την μνήμη του πατέρα τους, γίνονται κυνηγοί τεράτων. Όλη η τεράστια σειρά (11 κύκλοι και συνεχίζουμε) έχει διάφορα arcs, μπόλικο θάνατο (και ανάσταση) πολλών χαρακτήρων και γενικότερα αποτελεί ένα συναισθηματικό roller coaster για τους fans της, εστιάζοντας κυρίως στο χιούμορ και την χαλαρή διάθεση. Αντίθετα, το Grimm αποτελεί μια πιο σκοτεινή πλευρά της φαντασίας, καθώς ασχολείται με φανταστικά στοιχεία που διαπράττουν δολοφονίες και αρρωστημένα εγκλήματα. Ουσιαστικά αμφότερα είναι fantasy buddy cop σειρές, η κάθε μία με διαφορετικό κλίμα

1)Game of Thrones (2011)

Ηλίου φαεινότερο. Η σειρά που πυροδότησε την Χρυσή εποχή των σειρών προέρχεται από το πιο αδικημένο είδος της τηλεόρασης. Ναι, το Westeros είναι ένας φανταστικός, μεσαιωνικός κόσμος με δράκους, μαγεία, παγωμένα ζόμπι και τύπους που δεν ξέρουν τίποτα αλλά καταφέρνουν να γίνουν διοικητές και βασιλιάδες. Ναι είναι υπερβολικό, ναι είναι βίαιο, ναι είναι τέλειο και το λατρεύουμε! Όσο και αν γκρινιάζουν κάποιοι βιβλιόφιλοι ότι έχουν αλλάξει το βιβλίο ( γενικό χαζό επιχείρημα όσων δεν καταλαβαίνουν την διαφορά των μέσων), ας αναλογιστούν λίγο ότι χωρίς τους David Benioff (X-Men Origins: Wolverine,Troy) και D.B. Weiss (It’s Always Sunny in Philadelphia,The Specials ) όχι μόνο η τηλεόραση θα έχανε κάποιες από τις πιο επικές και φανταστικές εικόνες που έχει προβάλλει ποτέ, αλλά και εκατομμύρια fans άλλων επικών saga, δεν θα είχαν καμιά ελπίδα να δουν τα αγαπημένα τους έργα να μεταφέρονται στην μικρή (ή και στην μεγάλη) οθόνη…

TAGGED:Brian HensonColin O'DonoghueD.B. WeissDavid BenioffDumbledoreEarthseaGinnifer GoodwinGorô MiyazakiGrimmIsabella RosselliniJennifer MorrisonJim HensonJohn HurtKimberly Williams-PaisleyKristin KreukMichael GambonShawn AshmoreSupernaturalThe StorytellerUrsula K. Le GuinΟnce Upon a TimeΧάρι Πότερ
Μοιραστείτε το Άρθρο
Facebook Copy Link Print
ΑπόNίκος Γιακουμέλος
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.
Προηγούμενο άρθρο Suntan- Ένα σπουδαίο, αλλά άνισο καλοκαίρι…
Επόμενο άρθρο Γιατί το Μarvel Cinematic Universe είναι φαινόμενο;
FacebookLike
XFollow
PinterestPin
InstagramFollow

Subscribe Now

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
Most Popular
Όλο Δεξιά Για Τον Παράδεισο – Mια κυρπαντελίστικη Κόλαση
14 Μαΐου 2025
Βατραχομυομαχία – Όταν η κωμωδία συναντά το έπος με φρέσκια ματιά
13 Μαΐου 2025
Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
14 Μαΐου 2025
Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
12 Μαΐου 2025
Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
11 Μαΐου 2025

Μπορεί να σου αρέσουν και αυτά:

CinemaFantasy

Ρέμους Λούπιν Λυκάνθρωπος, όπως οροθετικός

Αρχοντούλα Βαρβάκη
Αρχοντούλα Βαρβάκη
7 Μαΐου 2018
Fantasy

Γαιοθάλασσα της Λε Γκεν – Ένας κόσμος σε κίνηση

Αρχοντούλα Βαρβάκη
Αρχοντούλα Βαρβάκη
17 Φεβρουαρίου 2020
Fantasy

Πόσο Halloween είναι η ιστορία του Χάρι Πότερ;

Αρχοντούλα Βαρβάκη
Αρχοντούλα Βαρβάκη
31 Οκτωβρίου 2018
Cinema

Fantastic Beasts and Where to Find Them- Ο κόσμος του Χάρι Πότερ μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας- και μας είχε λείψει αυτό

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
14 Νοεμβρίου 2018
AnimeCinemaHayao MiyazakiOtakuΑφιερώματα

The Boy And The Heron – Μια σκοτεινά φωτεινή ιστορία ενηλικίωσης

Mαίρη Μαυρομάτη
Mαίρη Μαυρομάτη
26 Μαρτίου 2024
Fantasy

Η ελληνική μυθολογία στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Αρχοντούλα Βαρβάκη
Αρχοντούλα Βαρβάκη
26 Μαΐου 2017
[mailerlite_form form_id=1]
Smassing Culture

To Smassing Culture ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν την μαζική κουλτούρα και θέλουν να μιλήσουν για αυτή από μια διαφορετική, πιο κοινωνική γωνία. 

Για εμάς

  • Αρχική
  • Τι είναι το Smassing Culture
  • Συντακτική

Δείτε Επίσης

  • Συνεντεύξεις
  • SmassFest
  • SmassPodcasts
  • Videos

Βρείτε μας:

Επικοινωνία
Manufactured by Sociality
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?