Κρυφτείτε – Οι 10 δυνατότεροι πρωταγωνιστές anime

Jamal Animas Από Jamal Animas 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Είδαμε τους δυνατότερους κακούς, μπορούμε να δούμε τώρα και τους δυνατότερους πρωταγωνιστές. Και δε μιλάμε απλά για δυνατούς χαρακτήρες αλλά ουσιαστικά για τους δυνατότερους στο εκάστοτε σύμπαν τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο, αντιθετικούς λόγους. Πρώτον, μιλάμε για κωμωδία/ παρωδία, η οποία θέλει να βάλει στο στόχαστρο αυτό το μοτίβο των ξαφνικών power ups των shonens (που έχουν ως έναυσμα τη φιλία). Ο άλλος λόγος είναι το ακριβώς αντίθετο, να έχουμε να κάνουμε με ένα anime όπου ο πρωταγωνιστής του είναι κακός. Αυτά είναι συνήθως horror/ gore anime, όπου θέτουν ως κύριο POV το τέρας που σκοτώνει ασύστολα. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική και ένα πάντα καλοδεχούμενο διάλλειμα από τα κλασικά.

Eπίσης αναφερόμαστε σε πρωταγωνιστές, άρα anime όπως πχ το Jujutsu Kaisen, αποκλείονται.

10 – That Time, I Got Reincarnated as a Slime

Ένα slime (οοze για τους φίλους του DnD) δεν είναι και τρομερά εντυπωσιακό ή φουλ δυνατό πλάσμα. Όμως αν μπορεί να απορροφά τις δυνάμεις όσον τρώει; Αυτό είναι το premise του That Time, I Got Reincarnated as a Slime, ένα parody isekai που κοροϊδεύει όλα τα κλασικά κλισέ των anime που μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Σε αυτό βλέπουμε μια μύξα να κερδίζει σχεδόν θεικές δυνάμεις και να μην μπορεί κανείς να της αντισταθεί…

9 – The Saga of Tanya the Evil

H Devil of the Phine, η Tanya είναι η μετενσάρκωση ενός σατανικού υπαλλήλου, ο οποίος το μόνο που ήθελε ήταν η βία. Τελικά η Τanya χρησιμοποιεί αυτό το ταλέντο στη βία για να πλάσει έναν ειρηνικό κόσμο, σφαγιάζοντας όποιον της φέρει αντίρρηση…

8 – Assassination Classroom

Ένα πλάσμα που κινείται πιο γρήγορα από τον ήχο και είναι άτρωτο στα περισσότερα όπλα. Τι άλλο θα ήθελε κανείς για να χαρακτηριστεί overpowered; Μια κωμωδία με πολύ καρδιά και τραγικούς, τελικά χαρακτήρες που αξίζει να τη δείτε, μόνο και μόνο για τις προσπάθειες των μαθητών… να σκοτώσουν τον αήττητο δάσκαλό τους.

7- Elfen Lied

H δύναμη της Lucy είναι ακριβώς η βάση της τραγικότητάς της, η αιτία που βασανίστηκε και ξεσπά με τόση ένταση και βία. Ένα κλασικό και must see anime που παρά τη βία και το αίμα, μας κάνει να σκεφτόμαστε  δύο φορές για το ποιος είναι τελικά ο κακός.

6 – Demon King Daimao

Υπάρχουν άπειρα anime όπου δείχνουν μαγικά σχολεία στα οποία μια μέρα εμφανίζεται ένας πανίσχυρος μαθητής και, για να είμαστε ειλικρινείς, τα περισσότερα είναι το ίδιο κλισέ και ελαφρώς αδιάφορα. Έτσι, οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσε να είναι στη λίστα (ή θα μπορούσαν να αποτελούν και λίστα από μόνα τους). Ξεχωρίσαμε το Demon King Daimao επειδή τουλάχιστον έχει λίγη περισσότερη πλάκα, παρά το lewd κομμάτι του χιούμορ του.

5- To Your Eternity

Ένα πλάσμα που δεν ξέρει καν την έννοια του θανάτου πώς θα μπορούσε να ηττηθεί; Μοναδικό μέσα στη λίστα και εύκολα το πιο φιλοσοφημένο και φιλοσοφικό από όλα τα anime εδώ πέρα, το To Your Eternity είναι μια άσκηση στην ενδοσκόπηση.

4- Overlord

Ένα πολύ ενδιαφέρον anime για το πώς τελική η δύναμη διαφθείρει και το πώς η απόλυτη δύναμη διαφθείρει απόλυτα. Ένας απλός gamer γίνεται ο δαιμόνιος lich μάγος Ainz Ooal Gown ο οποίος βάζει ως σκοπό όχι να βοηθήσει αλλά να κατακτήσει τη μαγική χώρα στην οποία βρέθηκε μυστηριωδώς.

3- Τrigun

Ένα από τα πλέον κλασικά anime, που όπως και το Cowboy Bebop δοκιμάζει το δύσκολο αλλά γοητευτικό υποείδος του sci-fi/western, το Trigun επικεντρώνεται στη συναρπαστική περιπέτεια του Vash the Stampede ο οποίος είναι επικηρυγμένος για το ιλιγγιώδες ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό προέκυψε από την καταστροφή που άφηνε πίσω του. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, ο Vash είναι το λιγότερο… γλύκας.

2 – Hellsing Ultimate

Ένας στρατός από Ναζί βρικόλακες. Ένας άλλος στρατός από φανατικούς Καθολικούς οπλισμένους με όπλα που σταματάνε τανκς. Ένας βρικόλακας μόνος του. Είναι τόσο άδικο. Για τους στρατούς…

Ο άρχοντας της νύχτας, ο ισχυρότερος βρικόλακας του σύμπαντος, πολεμά ό,τι μπορεί σε μια πανδαισία βίας και αίματος.

1 – One Punch Man

Ο άνθρωπος που τα σκοτώνει όλα με μια μπουνιά, μια εκπληκτική παρωδία των fighting anime που τελικά αποκτά και η ίδια μερικές εκπληκτικές battle sequences. Tα έχουμε πει πολλές φορές για αυτό το τρελό anime…

Μοιραστείτε το Άρθρο