7 στιγμές που θαυμάσαμε τον Χάρι Πότερ

Αρχοντούλα Βαρβάκη Από Αρχοντούλα Βαρβάκη 3 Λεπτά Ανάγνωσης

harrypotter

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Harry Potter είναι να θυμηθούμε 7 στιγμές που μας συγκίνησε η τεράστια ψυχική του δύναμη. Διαλέγουμε λοιπόν έναν λόγο από κάθε βιβλίο για να του βγάλουμε το καπέλο.

  1. Όταν στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη του Erized κάτω από το βλέμμα του Quirrel και του voldemort είδε τη φιλοσοφική λίθο στην τσέπη του ολοκληρώνοντας το σχέδιο του Dumbledore. Ήταν ο άνθρωπος που δε θα μπορούσε να δει τίποτε άλλο στο μαγικό καθρέφτη παρά μόνο τη φιλοσοφική λίθο να σώζεται.
  2. Όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην κάμαρα με τα μυστικά, απέναντι στην ψυχή του Voldemort μπόρεσε να διατηρήσει την πίστη του στον Dumbledore κάνοντας τον φοίνικα να έρθει κοντά του για βοήθεια.
  3. Δικαίως σκέφτεστε  τον προστάτη που έφτιαξε σώζοντας τον Σείριο. Ας δούμε, όμως, και κάτι άλλο: Μέσα στην καλύβα που ουρλιάζει εμπόδισε τη δολοφονία του Ποντικοουρά, επειδή σκέφτηκε πως ο πατέρας του δε θα ήθελε οι καλύτεροι του φίλοι να γίνουν δολοφόνοι.
  4. Δεν είχε κλείσει τα 15 όταν στάθηκε απέναντι στον Βόλντεμορτ για να πολεμήσει αλλά δε θα σταθούμε σ’ αυτό. Η καλύτερη στιγμή σε εκείνο το νεκροταφείο ήταν η ικανοποίηση της επιθυμίας του νεκρού Cedric. Δεν προσπάθησε απλά να σωθεί. Πήρε και το πτώμα του νεκρού συμμαθητή του μαζί του.
  5. Υπέφερε από τις αιματηρές τιμωρίες της Umbridge κι αποφάσισε να το κρύψει από τους καθηγητές του. Λάθος κίνηση αλλά να μην υποκλιθούμε;
  6. Στη σπηλιά όπου είχε κρύψει ο Voldemort τον πεμπτουσιωτή- μενταγιόν κατάφερε να δώσει στον Dumbledore να πιεί όλο το υγρό ενώ εκείνος τον ικέτευε να σταματήσει. Κρίμα που το αληθινό μενταγιόν δεν ήταν εκεί. (Εδώ θυμόμαστε και τη δύναμη του Ρέγκουλους Μπλακ.)
  7. Το 7ο βιβλίο μπορούμε να το περιγράψουμε ολόκληρο… Και σίγουρα το αποκορύφωμα ήταν η απόφασή του να παραδοθεί στον Voldemort για να σώσει τον μαγικό κόσμο. Θα ξεχωρίσουμε όμως μία άλλη στιγμή: Όταν η ζήλια του Ρον εμφανίστηκε μπροστά τους μέσα από τον πεμπτουσιωτή- μενταγιόν στην προσπάθεια του Ρον να το καταστρέψει, ο Χάρι απλά στήριξε το φίλο του και κράτησε το μυστικό.

Χρόνια πολλά στον αγαπημένο μας μάγο!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αρχοντούλα Βαρβάκη πέρασε από το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί το γράμμα της από τη σχολή μαγείας χάθηκε και γιατί είναι πολύ νωρίς για την Ακαδημία του Αστροστόλου. Παρ' όλα αυτά νοιώθει μέλος της γαλαξιακής μαγικής κοινότητας.