Games

Published on December 16th, 2019

0

Dating Simulators with a twist

Στον πάνθεον των παιχνιδιών κανένα άλλο είδος video game δεν δέχεται τόση κοροϊδία όσο αυτό των dating simulators. Σε ένα βαθμό είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί.

Τα dating simulators είναι παιχνίδια προσομοίωσης με ρομαντικά στοιχεία. Συνήθως χειρίζεσαι έναν χαρακτήρα, σκοπός του οποίου είναι να χτίσεις σχέσεις με ένα ή περισσότερους χαρακτήρες. Βασίζονται κυρίως σε διαλόγους και καλείσαι να επιλέξεις από ένα σετ απαντήσεων, προκειμένου να βελτιώσεις τη σχέση σου με τον χαρακτήρα που έχεις επιλέξει ως υποψήφιο παρτενέρ.

Στην αρχή τα παιχνίδα έχουν προέλευση την Ιαπωνία και εστιάζανε σε ανδρικό κοινό. Ίσως τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά μοναχικών ανδρών στην Ιαπωνία ήταν αυτό που τα κάνανε τόσο δημοφιλή. Μέσα στο παιχνίδι χειριζόσουν έναν ανδρικό χαρακτήρα ο οποίος περιτρυγιριζόταν από μια πληθώρα διαθέσιμων γυναικών. Μπορούσες να βιώσεις εμπειρίες όπως το να συζητήσεις, να βγεις ραντεβού, να κάνεις σεξ ή ακόμα και να παντρευτείς την κοπέλα που θα διάλεγες – αρκεί να έπαιρνες τις σωστές επιλογές.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την ανάπτυξη του mobile gaming, τα dating simulators όχι απλά έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά έχουν ανοίξει την γκάμα του κοινού που απευθύνονται. Παράλληλα βλέπουμε όλο και περισσότερα dating simulators που προσπαθούνε να ξεφύγουνε από το κλασικό μοντέλο που ακολουθούσαν για χρόνια. Πλεόν έχουμε dating simulators με τον Colonel Sanders – αν σας λέει κάτι αυτό.

Παρακάτω 3 dating simulators τα οποία έχουν κάτι το ιδιαίτερο να μας πουν.

Dream Daddy: A Dad Dating Simulator

Σε έναν ιδανικό κόσμο το παιχνίδι αυτό δε θα θεωρούταν ότι έχει κάποιο twist. Δυστυχώς όμως δε ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο.

Το Dream Daddy κυκλοφόρησε το 2017 και μέσα σε λίγο καιρό έγινε viral. Στο παιχνίδι αυτό είσαι ένας gay single dad, ο οποίος μετακομίζει με την έφηβη κόρη στο Maple Bay. Η πόλη αυτή γεμάτη με άλλους single dads και εσύ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την τύχη σου με όποιον από αυτούς επιλέξεις.

Το παιχνίδι είναι γεμάτο από νοσταλγικά mini games, οι χαρακτήρες είναι αξιολάτρευτοι, συμπεριλαμβανομένης και της κόρης σου, και αν σου αρέσουν οι ρομαντικές ιστορίες θα το απολαύσεις σίγουρα. Δε θα σας πω ποιος ήταν ο αγαπημένος μου, απλά αρκεί να ξέρετε ότι ένας μπαμπάς έχει ένα corgi.

Αγοράστε το εδώ.

Hatoful Boyfriend

Σας έχει περιγράψει ποτέ κανείς ένα παιχνίδι που λέτε “Εντάξει δεν παίζει να υπάρχει αυτό το παιχνίδι, μάλλον με δουλεύουνε”? Αυτό ακριβώς είναι το Hatoful Boyfriend. Όλο το παιχνίδι είναι τόσο παράξενο που δε ξέρω αν θα με πιστέψετε. Σκεφτείτε μόνο ότι ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ξεκινάς ως μία έφηβη μαθήτρια στο δεύτερο έτος της στο πολύ γνωστό σχολείο St. PigeoNation’s Institute. Μέχρι εδώ όλα καλά. Απλά είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στο σχολείο. Γιατί στο σχολείο φοιτούν πουλιά, συγκεκριμένα περιστέρια. Βλέπετε το όλο παιχνίδι λαμβάνει μέρος σε ένα alternative future, στο οποίο τα πουλιά έχουν αποκτήσει ανθρώπινη νοημοσύνη και συνυπάρχουν πλεόν με τους ανθρώπους.

Σκοπός σου είναι να διαλέξεις με ποιο από τα διαθέσιμα πουλιά θα ερωτευτείς. Το λευκό περιστέρι Sakuya, ο οποίος προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια? Ή το αγριοπερίστερο Ryouta, που είναι ο καλύτερός σου φίλος? Το παιχνίδι έχει και ένα secret ending, αν καταφέρετε να το ξεκλειδώσετε.

Αγοράστε το εδώ.

Doki Doki Literature Club!

Είναι πολύ δύσκολο όταν ένα παιχνίδι έχει τόσο μεγάλα plot twists όσο αυτό να μιλήσεις για αυτό. Πραγματικά δε θέλω να σας χαλάσω την εμπειρία του να το παίξετε.

Ας πω απλά ότι το παιχνίδι ξεκινάει με ένα πολύ κλασικό premise. Είσαι μαθητής σε ένα ιαπωνικό σχολείο και γίνεται μέλος ενός λογοτεχνικού club, στο οποίο είναι μέλη επίσης όλες οι κοπέλες-κλισέ που συναντάς σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Σκοπός σου είναι να ερωτευτείς κάποια από αυτές. Έχετε νιώσει όμως ποτέ ότι το παιχνίδι σας σπρώχνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση?

Γενικά είναι ένα αρκετά τρομακτικό παιχνίδι. Δεν κατηγοριοποιείται τυχαία στην κατηγορία psychological horror.

Κατεβάστε το εδώ.

Tags: , ,


About the Authors

Η σχέση της Ηρώς με το φανταστικό ξεκίνησε όταν στα πέντε της ανακοίνωσε ότι είναι ερωτευμένη με τον Aslan. Περιέργως μεγαλώνοντας δεν έγινε furry. Αφιέρωσε την εφηβεία της στο τρίπτυχο μέταλ, video games και high fantasy, μέχρι που στα 22 της ανακάλυψε ότι της αρέσει unironically η Taylor Swift. Από τότε προσπαθεί να ζήσει με το βάρος αυτό. Δε νιώθει άνετα με τον όρο social justice warrior, προσδιορίζεται ως social justice druid.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social