Game Of Thrones- The Spoils of War

Νικόλας Καβακλής Από Νικόλας Καβακλής 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Με τα εναπομείναντα επεισόδια της σειράς μετρημένα κυριολεκτικά στα δάχτυλα, όλοι περιμέναμε το Game of Thrones να αρχίσει να μπαίνει στην τελική ευθεία και το τέταρτο επεισόδιο της σεζόν σίγουρα δεν μας απογοήτευσε. Μετά τα δύο πρώτα επεισόδια ουσιαστικά αφιερωμένα στο tying up loose ends και την πλοκή να προχωράει με σχετικά προβλέψιμο τρόπο, το τρίτο επεισόδιο ήρθε να ξεκινήσει των πόλεμο των βασιλισσών στη γη του Westeros. Και αυτό ήρθε να το απογειώσει το τέταρτο επεισόδιο, «καίγοντας» μάλλον όλο το cgi budget της σειράς.

Το επεισόδιο ανοίγει με τους Lannisters στην καλύτερη θέση που έχουν βρεθεί εδώ και αρκετές σεζόν (από το θάνατο του Tywin μάλλον) ξεπληρώνοντας το χρέος τους προς την Iron Bank του Braavos και έχοντας πλέον βγάλει από το παιχνίδι 2 από τους βασικούς συμμάχους της Daenerys. Και κάπως έτσι, επιστρέφει στη σειρά ένα στοιχείο που έχουμε να δούμε από τις ημέρες του Young Wolf, του Robb Stark,  η πραγματική στρατηγική στον πόλεμο, συμπεριλαμβάνοντας την τροφοδοσία και πληρωμή του στρατού, δημιουργώντας κάτι παραπάνω από glorified μηχανές μαχών. Περισσότερα για αυτό στη συνέχεια.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, στο Βορρά φτάνει επιτέλους το τελευταίο Starkόπουλο με την Arya να εισχωρεί κρυφά στο Winterfell και να γίνεται ξανά παιδί για λίγο, καθώς κρύβεται στις κατακόμβες. Η συνάντηση όλων των αδελφών μας δείχνει πώς οι χαρακτήρες έχουν εξελιχθεί μακριά ο ένας από τον άλλο. Με αποκορύφωμα των Bran που πλέον έχει χαθεί μέσα στις γνώσης του Raven και είναι ερώτημα πλέον το αν θα ξυπνήσει ποτέ. Οι δύο αδελφές έχουν μια σχετικά τρυφερή συνάντηση, την πρώτη μετά την πρώτη σεζόν, δείχνοντας επίσης ότι ψάχνουν να βρουν ένα κοινό πάτημα για να προχωρήσουν. Η Arya είναι αυτή που περνάει στο κέντρο του επεισοδίου, δείχνοντας πόσο έχει εξελιχθεί σαν χαρακτήρας μετά από τόσο καιρό. Είναι σίγουρο ότι τα υπόλοιπα επεισόδια της σεζόν θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν την απόσταση των αδερφών Stark, που με την επιστροφή του Jon Snow θα αρχίσουν να παίζουν το ρόλο τους στην τελική ευθεία της σειράς.

Ο Jon παραμένει στο Dragonstone και ουσιαστικά αρχίζει να μαθαίνει τι είδους βασίλισσα είναι η Daenerys, καθώς οι δυο τους χορεύουν προσπαθώντας ο ένας να πείσει τον άλλον για τη σημασία του σκοπού του. Ο Jon, έχει πάρει την άδεια να αρχίσει να φτιάχνει όπλα από dragonglass (οψιδιανός), δείχνει στη Dany τις ιστορίες που έχουν χαραχθεί σε αυτό από την εποχή του Long Night, προσπαθώντας να την πείσει. Αυτή παραμένει αμίληκτη, αν και όταν μαθαίνει για την πτώση του Highgarden τον καλεί να τη βοηθήσει. Η όλη σκηνή προσπαθεί να παίξει ένα ρομάντζο αν και όχι πολύ επιτυχημένα. Έχει  ένα ενδιαφέρον, αλλά δεν προωθεί ιδιαίτερα την πλοκή.

Φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι του επεισοδίου, τη μάχη μεταξύ των Lannister και της Daenerys. Η σειρά, λίγο πριν τη μάχη, καταφέρνει κάτι πολύ σημαντικό, να εξανθρωπίσει τους στρατιώτες των Lannister, δίνοντας πολύ μεγαλύτερη σημασία στην πράξη της Dany. Η μάχη είναι μία από τις καλύτερες της σειράς, καθώς φαίνεται ότι έχει ουσιαστική σημασία. Τo CGI  βρίσκεται σε τοπ επίπεδο και ο δράκος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, πραγματικό κομμάτι της μάχης. Ενώ από τη σύγκρουση ξεχωρίζει η δύναμη της Daenerys, φαίνονται επίσης κάπως τα αδύναμα σημεία της. Επιπλέον προχωράει η πλοκή σχετικά με τον Jamie,  ο οποίος βρίσκεται σε μία οριακή φάση στην εξέλιξη του χαρακτήρα του, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκοπεί από τη Cersei, αν και περιμένουμε (αν επιζήσει) αυτή να είναι η κατάληξη του χαρακτήρα του.

Κλείνοντας, θα πρέπει να πούμε ότι το τέταρτο επεισόδιο της σειράς, ακουμπά λιγότερα στοιχεία από τα παλαιότερα επεισόδιο και δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στην πλοκή. Φαίνεται έτσι η νέα τροπή που παίρνει η σειρά, βασιζόμενη κυρίως σε όλο και μεγαλύτερα γεγονότα. Ένα κάπως ανησυχητικό κομμάτι που φαίνεται στον ορίζοντα είναι η πορεία της Dany από εδώ και πέρα, καθώς αυξάνονται οι υποψίες για Targaryen madness, χωρίς να είναι κάτι ληγμένο ακόμα. Ελπίζουμε η πλοκή να μην πάει προς αυτή την κατεύθυνση και να αναπτύξει πλήρως το χαρακτήρα της ως βασίλισσα αντί να της πετάξει απλά μια ταμπέλα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με αγωνία το επόμενο επεισόδιο! Και φυσικά συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους White Walkers!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Ταξιδεύει συνήθως με το ψευδώνυμο Elerrion (έχοντας παντα μαζί του μια πετσέτα). Αν δεν τον βρεις πίσω απο ενα DmScreen τοτε μάλλον θα κουβεντιάζει καπου για την ψυχολογία και το Doctor who. Εξασκεί της ικανότητές του ως Classic Western Geek και Gamer στο https://www.youtube.com/user/Elerrion