Η Telltale Games είναι γνωστή για τα story based παιχνίδια της. Οι άνθρωποι εκεί έχουν ταλέντο στο να λένε μία ιστορία ή, μάλλον, πολλές, αφού οι επιλογές του παίχτη μπορούν να αλλάξουν την ροή και το φινάλε. Η εταιρεία άρχισε κάνοντας game adaptations τίτλων comics όπως το The Walking Dead, το οποίο ακόμα θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Όσες περισσότερες επιτυχίες είχαν, τόσο μεγαλύτερα franchises έδιναν τα δικαιώματα για την χρήση τους στην Telltale προκειμένου να δημιουργήσουν μία όμορφη ιστορία γύρω από αυτό. Κι αφού απέδειξαν πως μπορούν να δώσουν ιστορία με συναίσθημα και χαρακτήρες στο οτιδήποτε κάνοντας ένα story-based game από το διάσημο survival game Minecracft, επίτευγμα το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό, η DC πρώτα και μετά η Marvel έδωσαν κι εκείνες δικαιώματα χαρακτήρων τους για να έχουν κι εκείνοι το γνωστό “Telltale treatment”. Η DC, κλασσικά, έκανε παιχνίδι βασισμένο στον Batman, το οποίο ακόμα κι αν είναι πολύ καλό, πιστεύω πως υπάρχουν και καλύτεροι χαρακτήρες της DC για να κάνει κανείς story-based παιχνίδι (όπως ο John Constantine). Η Marvel όμως το έπαιξε πιο έξυπνα και με δικαιολογία την πολυαναμενόμενη ταινία της, το Guardians Of The Galaxy Vol. 2, αποφάσισε να δώσει το Telltale treatment στους πολυαγαπημένους μας διαστημικούς τυχοδιώκτες.
Ο Star-Lord κι η υπόλοιπη ομάδα λαμβάνουν ένα μήνυμα από τους Nova Corps στο οποίο ζητούν βοήθεια επειδή ο Thanos έχει καταστρέψει εντελώς κάποιες στρατιωτικές μονάδες που έστειλαν για να τον σταματήσουν. Οπότε οι Guardians σπεύδουν να βοηθήσουν την κατάσταση. Βρίσκουν τα πτώματα των στρατιωτών Nova και, αργότερα, τον Thanos. Όπως είναι, λοιπόν, λογικό, ο Thanos κι οι Guardians παλεύουν μεταξύ τους αλλά η κατάληξη της μάχης αυτής μόνο αναμενόμενη δεν είναι. Οι Guardians όχι μόνο νικούν τον Thanos, αλλά τον σκοτώνουν (δεν θεωρείται spoiler αφού αυτό γίνεται μέσα στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού και είναι σημαντικό μέρος της βασικής υπόθεσης). Ο Peter Quill κι οι υπόλοιποι είναι τρισευτυχισμένοι καθώς πιστεύουν πως τα προβλήματά τους τελείωσαν οριστικά, αλλά θα ανακαλύψουν σύντομα πως αυτό δεν ισχύει καθόλου…
Αρχικά, ας μιλήσουμε για το τεχνικό κομμάτι. Τα γραφικά των παιχνιδιών της Telltale ποτέ δεν ήταν και τα καλύτερα. Πάντα έκαναν τα δυνατά τους να μοιάζουν με comics, πράγμα λογικό, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα γραφικά έχουν γίνει πιο 3D και μοιάζουν λιγότερο με σκίτσα γεγονός που τα κάνει να φαίνονται κάπως χειρότερα. Το gameplay από την άλλη είναι καλύτερο από ποτέ. Έχει κρατήσει τις καινοτομίες που έγιναν στο Batman: The Telltale Series και έκαναν ακόμα περισσότερες. Για παράδειγμα, ο Star Lord μπορεί να πετάει για να εξερευνήσει καλύτερα κάποιες περιοχές. Επίσης, καλύτερη δράση δεν έχουμε ξαναδεί σε παιχνίδι της Telltale. Πολύ καλοφτιαγμένες και καλοσκηνοθετημένες σκηνές δράσης και quicktime events. Επίσης και το design των χαρακτήρων είναι πολύ καλό αν και οι επιρροές από την ταινία είναι προφανέστατες. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι είναι περισσότερο βασισμένο στην ταινία του James Gunn παρά στα comics πράγμα το οποίο με ενοχλεί εν μέρει επειδή τα comics έχουν πολύ ωραίο υλικό. Αλλά από την άλλη, το στυλ που έχει δώσει ο Gunn στους Guardians τους ταιριάζει απόλυτα οπότε το ότι το κράτησαν και στο παιχνίδι είναι μία ωραία πινελιά. Πάντως θα ήθελα να δω την κλασσική στολή του Star Lord στο παιχνίδι.
Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή. Γενικά, όσον αφορά το storytelling, δεν έχω κανένα παράπονο, οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και αρκετές φορές ξεκαρδιστικοί. Κάθε χαρακτήρας είναι πολύ διασκεδαστικός πράγμα που με κάνει να λυπάμαι που μπορείς να παίξεις μόνο με τον Peter Quill κι όχι και με άλλα μέλη της ομάδας. Βέβαια, μπορεί σε επόμενα επεισόδια να γίνει κι αυτό. Και το voiceacting είναι πολύ καλό, ειδικά από τον Nolan North (Uncharted, Assassin’s Creed) ο οποίος υποδύεται τον Rocket Raccoon. Κι ο Scott Porter (X-Men Destiny, The Walking Dead, Injustice 2) ως Star Lord κάνει καλή δουλειά, αν και θα ήταν τέλειο να είχαμε την φωνή του Chris Pratt (Parks and Recreation, Magnificent 7) στο παιχνίδι.
Με λίγα λόγια, τρέξτε και παίξτε το ή έστω δείτε playthrough επειδή αξίζει! Είναι μία πολύ καλή αρχή σε μία σειρά με πολλές δυνατότητες να γίνει μία από τις καλύτερες της Telltale!