Ας επιζήσει κάποιος! Τα 10 πιο αιματηρά anime

Jamal Animas Από Jamal Animas 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο θάνατος στα anime εξαρτάται από το είδος, αρχικά. Έτσι, όπως είναι λογικό, anime που απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες ή shonen θα έχουν ελάχιστο ή και καθόλου θάνατο χαρακτήρων, ενώ seinen και horror περισσότερους. Όμως το πόσο μας επηρεάζει ένας θάνατος είναι προφανώς θέμα του πόσο καλογραμμένος είναι ο χαρακτήρας. Ο θάνατος πχ του Ace στο One Piece είναι πιο σοκαριστικός από τον θάνατο χιλιάδων ανώνυμων στρατιωτών σε ένα horror anime.

Υπάρχουν όμως και anime που καταφέρνουν και μας σοκάρουν ακόμα με τον θάνατο χαρακτήρων, προσέχοντας τους, δημιουργώντας συνθήκες που ο θάνατος αυτός φαίνεται οργανικός στην πλοκή και όχι ως ένα απλό τέχνασμα για το shock value. Μια τέτοια πλοκή, που αναδεικνύει τη δύναμη των χαρακτήρων και που χρησιμοποιεί τη θνητότητα ως δομικό στοιχείο της ιστορίας, είναι που τελικά μας αφήνει αυτή τη γλυκόπικρη αίσθηση απώλειας. Παρακάτω βλέπουμε μερικά τέτοια anime, που μας δίνουν πολύ και ποιοτικό θάνατο, και μάλιστα κατά δεκάδες (ή και ακόμα παραπάνω)!

10­) Another

To Αnother ξεκινά ως ένα πολύ όμορφο, γεμάτο σασπένς και μυστήριο horror anime, με υπέροχο, ατμοσφαιρικό σχέδιο και ανατριχιαστική μουσική. Όμως, όσο περνούν τα επεισόδια, το body count ανεβαίνει απότομα, ώσπου στο τέλος ελάχιστοι χαρακτήρες επιβιώνουν την κατάρα που τους κυνηγά. Οι δε θάνατοι είναι κλιμακούμενα ανατριχιαστικοί και βίαιοι και σίγουρα κανένας δεν είναι ασφαλής!

9) Elfen Lied

Έχουμε μιλήσει ξανά για το Elfen Lied και το πόσο φθηνή είναι η ζωή σε αυτό το anime. Απέναντι στη δολοφονική μανία της Lucy τίποτα δε στέκεται όρθιο, όμως τελικά ο θάνατος που μας πονά περισσότερο είναι των χαρακτήρων που δεν το άξιζαν…

8) Gantz

Στο πανέμορφο και διεστραμμένα πολύπλοκο Gantz όλοι οι χαρακτήρες ξεκινούν ήδη νεκροί. Παγιδεύονται σε ένα παιχνίδι όπου ο θάνατος αγαπημένων χαρακτήρων είναι κάτι απλό και συνηθισμένο, και κάθε στιγμή χαράς ακολουθείται από μια αναμενόμενη αλλά βίαιη απώλεια. Το ίδιο το παιχνίδι είναι χωρίς κανόνες και τελικά, όποιος και να κερδίσει, όλοι χάνουν.

Συμβουλή: Διαβάστε το manga γιατί μέχρι ένα σημείο είναι όντως πολύ καλύτερο της σειράς. Μετά όμως το χάνει εντελώς, επομένως το πού θέλετε να το σταματήσετε εξαρτάται από το πόση παράνοια και θάνατο μπορείτε να αντέξετε.

7) Magical Girl Raising Project

Το είδος των μαγικών κοριτσιών πήρε μια πολύ ώριμη, νιχιλιστική τροπή με το Puella Magi Madoka Magica και τους διάφορους επιγόνους του. Βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι σκοτεινές ρίζες υπήρχαν πάντα σε αυτό το παρεξηγημένο είδος, από τις σκοτεινές πτυχές του εμβληματικού Sailor Moon και τις εκλάμψεις thriller στο Card Captor Sakura. Ωστόσο κανένα, μα κανένα από αυτά δεν έχει το body count του Magical Girl Raising Project. Με διαφορά το πιο άκαρδο και βίαιο anime με μαγικά κορίτσια, το Magical Girl Raising Project καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του, κάθε χαρακτήρα, κάθε συναίσθημα, σε ένα κρεσέντο σοκαριστικής βίας ενάντια σε χαρακτήρες που δεν το άξιζαν, ή ακόμα και σε κάποιους δεν είχαν γεννηθεί καν!

6) Future Diary

Το πανέμορφο Mirrai Nikki είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης μεταξύ ανθρώπων που μπορούν και βλέπουν το μέλλον. Ο νικητής θα γίνει θεός, ενώ όλοι οι χαμένοι θα πεθάνουν. Το anime είναι γεμάτο mind games, βία και θάνατο, τα οποίο γίνονται θλιβερά από το γεγονός ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και άξιζαν καλύτεροι μοίρα. Τελικά το Future Diary είναι ένα παιχνίδι χωρίς νικητές, αφού στο τέλος όλοι χάνουν κάτι, πρωταγωνιστές και κοινό…

5) Shiki

Μια ιστορία ολικής καταστροφής, με επαρχιώτες να προσπαθούν να προστατευθούν ενάντια σε βρυκόλακες χωρίς να έχουν καμία υπερδύναμη, και με τους περισσότερους να χάνονται, το Shiki παίρνει στα σοβαρά τόσο την ιστορία που λέει όσο και το κοινό στο οποίο τη λέει. Γεμάτο τραγικές φιγούρες και ανελέητες αποφάσεις, το Shiki είναι ένα δύσκολο anime για κατασταλαγμένο κοινό.

4) To Your Eternity

Ένα πανέμορφο anime, το οποίο ερευνά τη θνητότητα μέσα από τα  μάτια μιας αθάνατης ύπαρξης, είναι ρεαλιστικό το ότι το To Your Eternity έχει τόσο θάνατο. Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι το πόσο καλοφτιαγμένοι και συγκινητικοί θα ήταν αυτοί οι θάνατοι. Η αίσθηση της απώλειας είναι καταιγιστική.

3) Attack on Titan

Ένα διάσημο για τη βαρβαρότητα του anime το Attack οn Titan δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Στο πρώτο του κιόλας επεισόδια, στα πρώτα λεπτά, η μητέρα του πρωταγωνιστή τρώγεται ζωντανή από έναν γίγαντα, μπροστά του. Γενικά μη δεθείτε με κανέναν χαρακτήρα αυτής της σειράς, γιατί η ζωή είναι φθηνή στον κόσμο των τειχών…

2) Akame Ga Kill!

Ο ορισμός του anime που δε φοβάται να σκοτώσει τους χαρακτήρες του, το Akame Ga Kill! προχωρά στο να σκοτώσει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Ενώ στην αρχή σε ξεγελά νομίζοντας πως πρόκειται για ένα συνηθισμένο shonen, πολύ γρήγορα αποκαλύπτει το αιματηρό του πρόσωπο και παρασύρει τον θεατή σε εντυπωσιακές μάχες και θανάτους χαρακτήρων τους οποίους το κοινό έχει αγαπήσει, είτε προέρχονται από το ένα στρατόπεδο είτε από το άλλο. Κανείς δεν είναι αθώος στο Akame Ga Kill και κανείς τελικά δε γλυτώνει την τιμωρία, όσο ευγενής και να είναι ο σκοπός του.

1) Devilman Crybaby

Ω ΘΕΟΙ, ΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ. Το Devilman Crybaby είναι ίσως το πιο καταστροφικό anime που μπορείτε να δείτε αφού δε σώζεται ΚΑΝΕΝΑΣ. Κάθε θάνατος είναι όλο και πιο αναπάντεχος, πιο σκληρός και πιο άκαρδος από τον προηγούμενο, δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτης απελπισίας. Τίποτα δε σώζεται, τίποτα δεν απομένει, ούτε καν η ελπίδα. Η απόλυτη καταστροφή…

Μοιραστείτε το Άρθρο