Πες μου τη σχολή σου να σου πω ποιο anime να δεις!(part 2)

admin Από admin 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Εκτός από τα έξαλλα 12χρονα που περνούν ώρες μαλώνοντας online για anime που θα έχουν ξεχαστεί σε δυο χρόνια, υπάρχεις και εσύ φίλε/η φοιτητή/τρια που βλέπεις anime απλά επειδή σου αρέσουν και το σημαντικότερο: δεν υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου λες και είναι το μόνο πράγμα που σε χαρακτηρίζει. Το σημερινό αφιέρωμα είναι λοιπόν για σένα που σπουδάζεις, οπότε κάτσε κάπου αναπαυτικά(αν δεν το κάνεις ήδη), πιες καφέ(αν δε το κάνεις ήδη) και δες ποιο καινούργιο ψαγμένο anime θα δεις.

Για το πρώτο μέρος του αφιερώματος, κάνε κλικ εδώ.

Νομική- Danganronpa

danganronpa-full-1445955

Το Peak Academy είναι ένα ελίτ γυμνάσιο που δέχεται μόνο τους πιο ταλαντούχους μαθητές . Τα άτομα που εγγράφονται με επιτυχία λαμβάνουν τους δικούς τους μοναδικούς τίτλους , ανάλογα των δεξιοτήτων και των χαρακτηριστικών τους. Από τους δεκαπέντε υποψηφίους που έγιναν δεκτοί στο ιδιόμορφο σχολείο εκείνη τη χρονιά , ο Makoto Naegi είναι ένα εντελώς συνηθισμένο άτομο που έχει γίνει δεκτό από καθαρή τύχη , με τον τίτλο του ” Ultimate Lucky Student”. O Naegi και οι συμμαθητές του είναι αρχικά ενθουσιασμένοι που επιλέχθηκαν, αλλά αυτά τα συναισθήματα της ευτυχίας είναι εντελώς βραχύβια γιατί σύντομα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Monokuma , την μασκότ-αρκούδα-διευθυντή , ο οποίος τους παγιδεύει μέσα στο σχολείο . Εάν όμως «αποφοιτήσουν», δηλαδή σκοτώνοντας όλους τους υπόλοιπους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο μαθητικό δικαστήριο που στήνεται κάθε εβδομάδα, τότε μπορούν να διαφύγουν. Ωστόσο , αν ο δολοφόνος πιαστεί, αυτός ή αυτή θα εκτελεστεί , οπότε οι υπόλοιποι επιζώντες θα συνεχίσουν το deathmatch μέχρι να παραμένει μόνο ένας νικητής .

Οικονομικό – Spice and Wolf wallpaper-211290

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω τον Kraft Lawrence, ένα 25χρονο πλανώδιο έμπορο που πουλά διάφορα αγαθά από πόλη σε πόλη για να βγάλει τα προς το ζην σε ένα στυλιζαρισμένο ιστορικό σκηνικό με διάχυτες ευρωπαϊκές επιρροές. Ο κύριος στόχος του στη ζωή είναι να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα για να ξεκινήσει το δικό του κατάστημα, και ο ίδιος έχει ήδη ταξιδεύει για επτά χρόνια, για να αποκτήσει και εμπειρία στον τομέα του εμπορίου. Ένα βράδυ, όταν σταματάει στην πόλη της Pasloe, βρίσκει στο βαγόνι του μια ειδωλολατρική θεότητας με τη μορφή λύκου που ονομάζεται Holo και είναι πάνω από 600 ετών με μορφή ενός 15χρονου κοριτσιού, εκτός από την ουρά και τα αυτιά του λύκου. Η ίδια είναι η θεά της συγκομιδής για την πόλη , ευλογώντας την με καλές σοδειές για πολλά χρόνια. Ωστόσο θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της, στο βόρειο τμήμα που ονομάζεται Yoitsu γιατί πιστεύει ότι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένη την υπόσχεσή της να διατηρήσει τις καλές συγκομιδές. Έτσι, καταφέρνει να διαπραγματευτεί το δρόμο της έξω από το χωριό κάνοντας μια συμφωνία με τον Lawrence να την πάρει μαζί του. Καθώς ταξιδεύουν μαζί , με τη σοφία της, βοηθά να αυξήσει τα κέρδη του, αλλά την ίδια στιγμή, η αληθινή φύση της τραβά ανεπιθύμητη προσοχή από την Εκκλησία.

Πληροφορική- Serial Experiments Lainserial-experiments-lain-full-263856

Η Lain Iwakura , μια αδέξια και εσωστρεφής 15χρονη, είναι ένα από τα πολλά κορίτσια από το σχολείο της για να λάβει ένα ανησυχητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την συμμαθήτριά  της Chisa Yomoda ,που διέπραξε πρόσφατα αυτοκτονία . Η Lain δεν έχει ούτε την επιθυμία ούτε την εμπειρία για να χειριστεί ακόμα βασική τεχνολογία αλλά όταν ανοίγει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , αυτό την οδηγεί κατευθείαν στο Wired , έναν εικονικό κόσμο των δικτύων επικοινωνίας παρόμοιο με αυτό που γνωρίζουμε ως διαδίκτυο . Παράξενοι άνδρες που ονομάζονται Men in Black αρχίζουν να εμφανίζονται οπουδήποτε πηγαίνει , κάνοντάς της  ερωτήσεις για πράγματα για τον αυτό που ακόμη και η ίδια δεν ξέρει . Με τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και κυβερνοχώρου να γίνονται σύντομα δυσδιάκριτα , η Lain βυθίζεται σε μια σουρεαλιστική κατάσταση όπου η ταυτότητα , η συνείδηση και αντίληψη επανοηματοδοτούνται.

Πολιτική Επιστήμη- Ginga Eiyuu Densetsulegend-of-the-galactic-heroes-yang-wenli-and-reinhard-von-lohengramm

Για 150 χρόνια ο γαλαξίας έχει κλειδωθεί σε ένα διαστρικό πόλεμο μεταξύ της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας(Galactic Empire) και της Ελεύθερης Πλανητικής Συμμαχίας(FPA), με κάθε πλευρά να αγωνίζεται με χιλιάδες διαστημόπλοια και εκατομμύρια στρατιωτών στην διάθεσή της. Η ετοιμόρροπη δυναστεία Goldenbaum κυβερνά την αυτοκρατορία, ενώ η Συμμαχία εξελίσσεται σε ένα ολοένα και πιο δυσλειτουργικό δημοκρατικό κράτος. Δύο νέοι διοικητές εισέρχονται  στο προσκήνιο: o Reinhard von Lohengramm των Αυτοκρατορικών και του FPA Yiang Wen-Li. Ο Reinhard είναι ένας ταλαντούχος ανήλικος αριστοκράτης που του δόθηκε υψηλός βαθμός, αφού ο Kaiser πήρε την μεγαλύτερη αδερφή του ως παλλακίδα. Ο Wen-Li εντάχθηκε αρχικά στο στρατιωτικό μόνο για να χρηματοδοτήσει την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση, αλλά έχει γίνει ένας λαμπρός αλλά συνεσταλμένος ηγέτης. Ο καθένας αρχίζει να προσελκύσει γύρω του παρόμοια προικισμένους στρατιώτες, στρατηγούς και στοχαστές και με τον καιρό η αντιπαλότητα μεταξύ αυτών των δύο πολύ διαφορετικών ηγετών θα συντρίψει το υπάρχον αδιέξοδο. Με διάφορους ελιγμούς και την σύγκρουση εντέλει δυο διαφορετικών στρατηγικά σχεδίων, θα κριθεί το μέλλον του γαλαξιακού κόσμου και όχι μόνο!

Στρατός (ΣΥΔ, Ικάρων, ΣΤΥΑ, όλα αυτά)- Valkyria Chronicles

valkyria2520chronicles2520-2520192520-2520large252017

Το anime τοποθετείται σε μια εικονική ήπειρο που θυμίζει δεκαετία του 1930 στην Ευρώπη. Η ήπειρος, που ονομάζεται Europa, χωρίζεται σε δύο κύριες περιοχές: την Αυτοκρατορία, μια μοναρχία στα ανατολικά, και τη συμμαχία των δημοκρατιών που ονομάζεται Ομοσπονδία στα δυτικά. Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός πόρος που ονομάζεται ragnite και οι χρήσεις του κυμαίνονται από τον ανεφοδιασμού των όπλων του πολέμου μέχρι τις ιατρικές θεραπείες, οπότε αποτελεί το λόγο που η Ομοσπονδία και η Αυτοκρατορία είναι συνεχώς σε πόλεμο μεταξύ τους. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην ουδέτερη χώρα της Gallia, γνωστή για τα πλούσια αποθέματά της σε ragnite, όταν η Αυτοκρατορία αποφασίζει να εισβάλει και να πάρει το ragnite για τον εαυτό τους. Η ιστορία ακολουθεί τον Welkin, γιο ενός πρώην ήρωα πολέμου, την Isara, θετή αδελφή του πρώτου και την Alicia, ένα μέλος της πολιτοφυλακής της πόλης Bruhl, όπως αυτοί παλεύουν τηνΑυτοκρατικη ομάδα πολιτοφυλακής Squad 7 της Gallia. Ξαναλέμε, δεν ξέρουμε γιατί τα επιλέξατε….

 

Μοιραστείτε το Άρθρο