Βλέποντας Star Wars για πρώτη φορά!

Αρχοντούλα Βαρβάκη Από Αρχοντούλα Βαρβάκη 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Ετοιμαζόμαστε για το Strangers Things Party στο Χυτήριο και θυμόμαστε το Επεισόδιο V που βγήκε τότε, εκείνη την υπέροχη δεκαετία του 1980. Το έχετε δει όλοι; Κι αν ναι, πότε το είδατε; (Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το μεγάλο party…)

Αν και μιλάμε για ταινίες που απλώνονται σε τόσες δεκαετίες πάντα υπάρχουν κάποιοι που θα τις δουν όλες μαζί τώρα, πολλά, πολλά χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης. Μιλάμε βέβαια για τα παιδιά που τώρα είναι πέντε χρονών αλλά και γι’ αυτούς που πήραν τη μεγάλη απόφαση τώρα, στα 30… Και οι δυο κατηγορίες θεατών έχουν προβλήματα αλλά και πλεονεκτήματα…

Αν είσαι πέντε χρονών διατρέχεις το σοβαρό… κίνδυνο να σε ντύσει κάποιος με μια μαύρη κάπα και να σε βάλει να δεις άπειρες κινηματογραφικές ώρες ενός διαστημικού πολέμου (όχι μαζεμένες- δεν κάνουν τέτοιους μαραθώνιους τα παιδιά). Έχει όμως και τα καλά του αυτό και είναι πολλά… Τα φωτόσπαθα που κάνουν τζζζζζζζζζζζ, τα ρομποτάκια, οι μάσκες, η τρύπα που πέφτει μέσα ο Λουκ είναι όλα πολύ εντυπωσιακά, διασκεδαστικά και ικανά να τροφοδοτήσουν μαραθώνιους παιχνιδιού.

r2d2-and-c3po-star-wars-218431

Ενώ όμως είσαι στη μέση ενός πελάγους μαχών (γιατί στα 5 σου τo star wars μόνο αυτό είναι) κάποια στιγμή μαθαίνεις πως ο Darth Vader είναι ο μπαμπάς του Λουκ. Λογικά λόγω γλώσσας δεν καταλαβαίνεις το “No, I am your father” κι έτσι για κάποιο διάστημα όλοι στο κρύβουν, μέχρι τη στιγμή που θεωρούν εσένα αρκετά μεγάλο-η  ή τον εαυτό τους αρκετά έτοιμο να απαντήσει στα άπειρα «Γιατί;»

Πάντως ένας τέτοιος άνθρωπος, που μεγαλώνει με τους σωστούς γονείς, έχει από πολύ νωρίς την ευκαιρία να είναι μέρος αυτού του κόσμου και να μάθει να παλεύει στο σαλόνι (λογικά) ενάντια στον αυτοκράτορα.

Αν όμως είσαι 30 χρονών αυτό το έχεις χάσει. Μπορεί βέβαια να ντυθείς Darth Vader σε κανένα cosplay, τις απόκριες  ή στην πρεμιέρα αλλά πάντα θα είσαι νέος στο χώρο και θα σκέφτεσαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα.

han-solo-return-of-the-jedi

Έχεις όμως κι εσύ πολλά πολλά πλεονεκτήματα. Δεν ρωτάς «Γιατί;», γιατί τα ξέρεις όλα. Δεν έχεις καμιά απορία όταν βλέπεις πρώτη φορά τα Star Wars γιατί έχεις φάει ΟΛΑ τα spoiler του κόσμου. Κανείς δεν σέβεται έναν άνθρωπο που το 2017 δεν ξέρει ότι ο Darth Vader είναι πατέρας του Λουκ.

maxresdefault

Παρόλ’ αυτά κάποιος-α  σε έπεισε να τα δεις και τώρα το μόνο ερώτημα που σε απασχολεί είναι αν πρέπει να τα δεις με τη σειρά που βγήκαν ή να πάρεις την ιστορία από την αρχή αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν εκπλήξεις για σένα, κι αυτό ταυτόχρονα είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα. Έχεις το ίδιο πρόβλημα με όλους τους φαν που θα ήθελαν να μπορούσαν να ξαναζήσουν την πρώτη φορά που τα είδαν, αλλά εσύ δε θα έχεις ποτέ μια πρώτη καθαρή από spoiler προβολή. Αδύνατον.

pic3-large

Το βασικό, όμως, πλεονέκτημα του 30άρη είναι πως καθώς δεν είναι καθόλου συνηθισμένος στις εικόνες αυτές, μπορεί να απολαύσει με καθαρή και γεμάτη ενδιαφέρον ματιά τις παλιές ταινίες και τα έξυπνα εφέ τους. Μπορεί επίσης να νοιώσει λίγο σοφότερος, καθώς καταλαβαίνει επιτέλους όλα αυτά τα εξωτικά memes που τον είχαν κατακλύσει. Είναι ωραίο να ανακαλύπτεις πια την Αμερική.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ποτέ αργά για ένα Star Wars ή και 8. Άλλωστε θα μπορέσεις να δεις χωρίς spoiler την επόμενη ταινία…

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αρχοντούλα Βαρβάκη πέρασε από το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί το γράμμα της από τη σχολή μαγείας χάθηκε και γιατί είναι πολύ νωρίς για την Ακαδημία του Αστροστόλου. Παρ' όλα αυτά νοιώθει μέλος της γαλαξιακής μαγικής κοινότητας.