Φωτογραφία: Βιτρίνα με μπουκαλάκια με φίλτρα, μινιατούρα της Λούνα, κερί Γκρίφιντορ και την επιγραφή Check our menu for more dishes σε στυλ εντολής από την Άμπριτζ

Wizardfest στο Cap Cap και φέτος!

Αρχοντούλα Βαρβάκη Από Αρχοντούλα Βαρβάκη 3 Λεπτά Ανάγνωσης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το  Wizardfest σας περιμένει κι αυτόν το Σεπτέμβρη στο Cap Cap. Αν είστε από αυτούς που έχουν περάσει κατά πολύ τα 11 χρόνια τους κι ακόμα περιμένουν το γράμμα από το Hogwarts, καλύτερα να συμβιβαστείτε με μια επίσκεψη στον Ποντικό με το γαλάζιο φιόγκο, ή Cap Cap, στον αριθμό 26 της οδού Πανόρμου στο Αιγάλεω. Ένα μαγικό φίλτρο, μια συνταγή της αγαπημένης Molly ή έστω μια βουτυρένια μπύρα θα σας παρηγορήσουν. Αν πάλι το έχετε λάβει το γράμμα σας, απλώς θυμηθείτε να αλλάξετε το μανδύα σας με τα ρούχα των Μαγκλ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εμείς δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό και το επισκφθήκαμε με χαρά το 3ο Wizardfest, που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο με ακόμα πιο εντυπωσιακές ιδέες στα αλμυρά, τα γλυκά, τα ροφήματα και φυσικά τη διακόσμηση. Όπως καταλαβαίνετε, συναντήσαμε κουκουβάγιες, σκουπόξυλα, τον Dobby, τα λάβαρα των κοιτώνων και πορτρέτα μάγων (όπως του Serius και του Snape) στους τοίχους,  αλλά και δοκιμάσαμε υπέροχες γεύσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα βρείτε ροφήματα σαν φίλτρα όπως το Liquid Luck που το Cap Cap μας βεβαιώνει πως περιέχει εκχύλισμα κουφοξυλιάς και βεβαια το Werewolf’s Antidote αλλά και έναν Phoenix με σπιτική πορτοκαλάδα, ρούμι, κανέλλα και μπαχαρικά που τον κάνουν να μοιάζει με τον αγαπημένο μας Fawks.

Η ποικιλία των αλμυρών σίγουρα θα έχει κάτι και για εσάς. Μπορείτε να δοκιμάσετε πίτσες: King’s Cross Station Pizza ή 9¾ Pizza. Ίσως να προτιμήσετε ιδιαίτερες συνταγές, όπως μια vegan  Spider in the cupboard under the stairs ή αν σας αρέσουν οι πρωτεΐνες, κάτι με κοτοπουλάκι: Unicorn’s Horn Quesadilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα γλυκά θα βρείτε πληθώρα υπέροχων κέικ και όχι μόνο. Ας αναφέρουμε ενδεικτικά δυο “συνταγές από τα βιβλία μαγειρικής των μάγων και των μαγισσών”: Love potion Cookie για τους vegan της παρεας ή κάτι από τις αγαπημένες  Molly και Helga: Molly’s Skillet Cookie για τους σοκαλατόφιλους και Helga’s Caramel Apple pie.

Φωτογραφία: Κέικ με σαντυγί

Καλά να περάσετε! Και στο τέλος βγάλτε τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες με το μανδύα, το σκουπόξυλο και τις αποσκευές σας στο δρόμο για την πλατφόρμα 9¾. Δυστυχώς το Hogwarts Express το αντικαθιστά το μετρό “Αγία Μαρίνα- Δουκίσσης Πλακεντίας/Αεροδρόμιο”.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αρχοντούλα Βαρβάκη πέρασε από το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί το γράμμα της από τη σχολή μαγείας χάθηκε και γιατί είναι πολύ νωρίς για την Ακαδημία του Αστροστόλου. Παρ' όλα αυτά νοιώθει μέλος της γαλαξιακής μαγικής κοινότητας.