Οι καλύτεροι τίτλοι του διαβάσαμε στο Rebirth της DC (μέχρι τώρα)

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Η DC είναι γνωστή για τα συνήθως περίπλοκα  reboots της. Πριν καλά- καλά συνηθίσουμε το (αρκετά πετυχημένο) New 52, η  εκδοτική εταιρία ένιωσε την ανάγκη για ένα ακόμη ξεκαθάρισμα, το οποίο ονόμασε,  Rebirth. Βασικός σκοπός του ήταν να “γυαλίσει” κάποιες ατέλειες στις ιστορίες των βασικών της πρωταγωνιστών αλλά και να επαναφέρει κάποιους παλιούς χαρακτήρες,  που, θεωρητικά τουλάχιστον, είχαν εξαφανιστεί. Γυρνώντας λοιπόν τον χρόνο πίσω κατά 10 χρόνια, η εταιρεία στήνει το μυστήριο που θα κατευθύνει τη βασική πλοκή του reboot, αλλά αποκτά και την δυνατότητα να  προσγειώσει κάπως τους τίτλους της και να συστηθεί σε ένα νέο κοινό. Αμφότεροι στόχοι επιτεύχθησαν. Εμπορικά οι τίτλοι του Rebirth είναι από τους πιο πετυχημένους της DC και έχουν καταφέρει να εκτοπίσουν σχεδόν εντελώς το αντίστοιχο reboot της Marvel, το All NewAll Differrent, ακόμα και το Civil War II.  Από την πλευρά μας το θεωρούμε αυτό απόλυτα λογικό, τα comic του Rebirth είναι πράγματι τόσο καλά. Αλλά επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε, δεν θα μπορούσαμε να μην παρουσιάσουμε έναν οδικό χάρτη στο σύμπαν του Rebirth,

Το Smassing Culture προτείνει τις 10 καλύτερες σε όσους θέλουν να διαβάσουν καλή DC. (θα υπάρχει και δεύτερο μέρος)

1)Flash 

image-46-e1465385726192-600x329

Ο Flash είναι από τους χαρακτήρες με τα  μερικά από τακαλύτερα storylines  σε όλο το πάνθεο και το Flash: Rebirth δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Barry Allen έχει αντιμετωπίσει πολλούς speedsters στο παρελθόν, αλλά τί θα κάνει όταν έχει να αντιμετωπίσει μία ολόκληρη πόλη γεμάτη με αυτούς. Στο μιξ μπαίνει και ένας καινούργιος villain, με μεγάλα φόντα και προσόντα για το μέλλον, καθώς το δίδυμο Thawne/ Ζolomon είχε ήδη αρχίσει να εξαντλεί την δυναμική του. Το   Flash: Rebirth παρουσιάζεται ως ένας πολύ δυναμικός τίτλος, που θέλει να ανεβάσει το επίπεδο των ιστοριών του Flash αναβαθμίζοντας το σκηνικό γύρω του, κάτι που δημιουργεί νεες ευθύνες και νέα πεδία για τον χαρακτήρα, χωρίς να χάνει την παλιότερη γοητεία του. Από τα τους  Joshua Williamson (story) και Carmine Di Giandomenico (art), περιμένουμε τα καλύτερα!

2)Green Lanterns

Αποτέλεσμα εικόνας για Green Lanterns 2016

Πολλοί έχουν υιοθετήσει τον τίτλο του Green Lantern νά τα χρόνια. Τώρα η DC φέρνει πίσω όλους τους αγαπημένους μας ήρωες, αλλά τους στέλνει στο διάστημα. Την Γη αναλαμβάνουν να προστατεύσουν οι πρωτάρηδες Jessica Cruz, μια αγοραφοβική νεαρή και ο Simon Baz, ο πρώτος Green Lantern που έχει κάνει φυλακή και μάλιστα, στο Γκουαντάναμο. Με αυτούς τους δύο χαρακτήρες η DC προσπαθεί αφενώς να προσγειώσει κάπως τον τίτλο των Green Lantern σε πιο… ανθρώπινους τόνους, από την άλλη της δίνεται η ευκαρία να αναδείξει μέλη μειονοτήτων και ομάδων που συχνά το υπερηρωικό κόμικ αφήνει στο περιθώριο, με λαμπρές εξαιρέσεις φυσικά.  Από τα χέρια των  Robson Rocha (art) και
Sam Humphries (ιστορία) αυτό το buddy cop σκηνικό αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

3) Batman

Αποτέλεσμα εικόνας για batman rebirth 2016

Ο Batman είναι γνωστός για τις σκοτεινές και επικές ιστορίες του, έτσι λοιπον το Rebirth μας χαρίζει άλλη μία! Χωρίς να αλλάζει ιδίαίτερα το στυλ του New 52, το νέο Batman είναι ένα πολύ καλό comic το οποίο θέτει ύπο αμφισβήτηση την υπερδύναμη και το αν μπορεί να προστατεύσει ή να καταστρέψει τον χρήστη της και όλους γύρω του. Ο τρομερός Τom King επανέρχεται σε έναν ήρωα που γνωρίζει και ξέρει πως να αναδείξει!

4) Green Arrow

Αποτέλεσμα εικόνας για green arrow rebirth 2016

Με την επιτυχία που είχε (παλιά…) το Arrow, είναι λογικό πως και ο Green Arrow θα τύχαινε μεγαλύτερης προσοχής στο Rebirth. Πράγματι, οι  Benjamin Percy (ιστορία) και ξανά μανά ο  Robson Rocha(art) μας παραδίδουν έναν αρκετά πιο παραδοσιακό ήρωα και μια back to the roots ιστορία, που όμως είναι το λιγότερο συναρπαστική! Ο Oliver Queen είναι από τους αγαπημένος μας χαρακτήρες της DC. Μας κάνει λοιπόν πολύ χαρούμενους που το Rebirth τον σεβάστηκε με τέτοιον τρόπο.Πολύ αντικειμενικά λοιπόν,  τo Green Arrow είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, τίτλος Rebirth! Η ιστορία ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα και κάνει τον αναγνώστη να θέλει να διαβάζει συνεχώς!

5) Hellblazer

Σε αντίθεση με το Arrow, το Constantine δεν πρόλαβε καν να ολοκληρώσει την πρώτη του σεζον. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο John Constantine  παραμελήθηκε στο Rebirth. O Bρετανός μάγος παραμένει ένας από τους  αγαπημένους μας χαρακτήρες που έχουν τυπωθεί σε χαρτί και χαρήκαμε ιδιαίτερα με το πολύ καλό Hellblazer, το οποίο συνδυάζει το καυστικό χιούμορ του  John Constantine  με ένα μοναδικό support cast, όπως το… Alan Moore-ικο Swamp Thing και μας βάζει σε ιδιαίτερα trippy, occult μονοπάτια. Οι Moritat (Art) και ο Simon Oliver (story) έχουν μεγάλα παπούτσια να γεμίσουν, όμως προχωράνε μια χαρά προς το παρόν!

Μοιραστείτε το Άρθρο