5+1 λόγοι να δεις το Tatami Galaxy

admin Από admin 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Οκτώβριος …Ο μήνας  στον  οποίο όλοι  βιώνουμε αλλαγές στην ζωή μας .Άλλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, άλλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα σχολική χρόνια και άλλοι προσπαθούν να συνηθίσουν μια τεραστία  αλλαγή στην ζωή τους .Μια τέτοια ομάδα ατόμων είναι οι φοιτητές, οι οποίοι βιώνουν ένα τελείως καινούργιο περιβάλλον με άτομα που δεν γνωρίζουν  κι εκτός από αυτό πρέπει να πάρουν μόνοι τους αποφάσεις  για την ζωή τους. Ένα anime που παρουσιάζει αυτήν την αλλαγή  είναι το ‘’The Tatami Galaxy’’.

Σε αυτό το κείμενο δεν θα αναλύσω  το anime,δηλαδή δεν θα κάνω  ένα review του show αλλά θα καταγράψω  τους  λόγους για τους οποίους  πρέπει να το δείτε!

1.Story
the-tatami-galaxy

Το story του Tatami Galaxy είναι  κάπως περίεργο και διαφορετικό παρόλα αυτά όμως παραμένει απίστευτα  ωραίο και όμορφο .Το tatami galaxy επικεντρώνεται σε έναν χαρακτήρα (του οποίου δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομα ,ας τον πούμε όμως Watashi για τώρα) ο οποίος καθώς εισάγεται στο Κολέγιο έχει ως κύριο στόχο να  βρει μια πανέμορφη κοπέλα με την οποία θα περάσει  τέλεια τα υπόλοιπα του χρόνια στο κολλέγιο. Ο καιρός περνούν και με τις αποφάσεις που παίρνει πάντα καταλήγει μονός του. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να γυρίζει ο χρόνος  πίσω και να του δίνεται μια άλλη μια ευκαιρία έτσι ώστε να μπορέσει να βιώσει την ιδανική ‘’φοιτητική ζωή’’ που ο ίδιος αναζητά!

2.Animation
0539b625ac289fe1f84e9fb4dbefaf92

Ένας τομέας  που αποτελεί χαρακτηριστικό του show είναι το animation του. Η MadHouse έκανε μια φοβερή δουλεία ,το οποίο είναι τελείως  διαφορετικό  καθώς  ξεφεύγει από το στυλ που όλοι έχουμε συνηθίσει .Αν και σε πολλούς δεν αρέσει, η  δική μου άποψη είναι ότι είναι πανέμορφο και  είναι πολύ φοβερός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν το χρώμα ,καθώς υπήρχαν πολλές φορές που τα χρώματα σε μια σκηνή ήταν τελείως αλλόκοτα και δημιουργούσαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!

3.Χαρακτήρες
Οι χαρακτήρες του Tatami Galaxy είναι πολύ ευχάριστοι και  ‘’ανθρώπινοι’’ καθώς
έχουν και αρκετές ατέλειες. Ακόμη, είναι πολύ φοβερός αλλά και ταυτόχρονα αστείος  ο τρόπος  με τον οποίο συναναστρέφονται. Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε ένα χαρακτήρα τον οποίο θα αγαπήσετε.

4.Soundtrack
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VyYCYd2wHY4&w=560&h=315]
O Michiru Oshima έκανε  μια φοβερή  δουλειά με το soundtrack.Κάποια τραγούδια του δημιούργησαν μια πιο καταθλιπτική και σκοτεινή ατμόσφαιρα ενώ αλλά μια πιο ρομαντική. Το soundtrack πέτυχε το σκοπό του  και έδωσε μια άλλη αξία στο show!

5.Σκηνοθεσία
tatami-f-1

Η σκηνοθεσία του Tatami Galaxy είναι απίστευτη. Υπεύθυνος για αυτή είναι ο Masaaki Yuasa ο οποίος  πιστεύω είναι ένας  από τους  πιο δημιουργικούς  σκηνοθέτες  στην βιομηχανία του anime.Διαχειρίζεται  πολύ σωστά το υλικό που έχει στα χέρια του με αποτέλεσμα  το story να ξεδιπλώνεται υπέροχα!
Άλλες  δουλειές για τις οποίες είναι γνωστός είναι το ‘’Kaiba’’ και το ‘’Ping Pong:The animation’’. Πιστεύω ότι όλοι οι φαν των anime πρέπει να δουν τουλάχιστον μια δουλειά του!

6.Ατμόσφαιρα
tatami-galaxy-3

Ένα αγαπημένο μου χαρακτηριστικό του show είναι η ατμόσφαιρα του. Εκτός του ότι θυμίζει παλιά ασπρόμαυρη ταινία (το soundtrack σίγουρα βοηθάει σε αυτό το τομέα) είναι πολύ φοβερό πως από σκοτεινό και καταθλιπτικό το show αποκτά μια πιο ρομαντική  και ζεστή ατμόσφαιρα  και αυτό φαίνεται και από τα θέματα τα οποία χειρίζεται το show.Από την προσωπικότητα του Watashi και τους προβληματισμούς του για το αν μπορεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους μέχρι και πολλές  φορές τις αστείες σκηνές  με άλλους χαρακτήρες όπως ο Ozu.Αυτή η διαφορετικά των θεμάτων σίγουρα  δημιουργεί  μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Συνοψίζοντας  το ‘’Tatami Galaxy’’ είναι μια αριστουργηματική Dark-Comedy η οποία  έχει ένα από τα πιο ωραία και πιο ιδιαίτερα story που έχουμε δει εδώ και καιρό. Επίσης αποτελεί μια ιστορία η οποία  πιστεύω θα διευρύνει τους  ορίζοντες των  fan οπότε πιστεύω ότι οπωσδήποτε πρέπει να την δείτε!

TAGGED:
Μοιραστείτε το Άρθρο