Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ παλιότερα, που οποιαδήποτε ανακοίνωση και εκκίνηση σειράς βασισμένης σε κόμικ μας γέμιζε ενθουσιασμό. Όταν το Arrow και το Marvel Agents of Shield ήταν νεαρά και φρέσκα, είχαμε ελπίδες για το Gotham και το σύμπαν του CW δεν είχε βγάλει 100 σεζόν και 835531 επεισόδια κατώτερα του μετρίου ξεχειλώνοντας ακόμα και τις αρχικά ενδιαφέρουσες ιδέες. Από τότε λοιπόν μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι, είδαμε ένα κάρο μετριότητες (αλλά και αρκετές πολύ καλές περιπτώσεις) και παρότι είμαστε ικανοί να δούμε πολλά από τα σαπάκια που παρουσιάζουν (CW όχι απ΄τα δικά σου πια), ε πλέον είμαστε λίγο πιο υποψιασμένοι. Όλη αυτή η εισαγωγή για να πω ότι όταν πρώτοτσέκαρα ότι βγήκε σειρά για τα Origin Stories του Alfred Pennyworth, του λατρευτού butler του Batman, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Παρολαυτά μιάμιση σεζόν μετά η σειρά καταφέρνει να είναι απολαυστική, ευχάριστη και να προσφέρει ένα above average αποτέλεσμα.
Το Pennyworth λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο και στα 60s και αυτό με κάποιο τρόπο είναι ένα από τα ατού του. Η ίδια η ομορφιά του Λονδίνου, το Vintage της εποχής, η αισθητική τα χρώματα τα μακρινά πλάνα, οι καπνοί και η μίξη δυστοπίας και γκλαμουριάς που απεικόνισαν τόσο όμορφα το Taboo και το Peaky Blinders. O πιλότος διάρκειας 71 λεπτών είναι μια βουτιά σε αυτό το περιβάλλον και μια δυνατή ώθηση για τη σειρά. Ταυτόχρονα οι νότες βρετανικού χιούμορ είναι αρκετά συχνές και επιτυχημένες.
Η ιστορία ακολουθεί τον νεαρό Άλφρεντ ο οποίος έχοντας αποφασίσει να αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως μέρος του βρετανικού στρατού, προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του εταιρία Security. Η δίνη τον γεγονότων των φέρνει να παίζει ρόλο σε ένα πολιτικό σκάκι ανάμεσα στους Βρετανούς νεοφασίστες (Raven’s League) το επίσημο κράτος και μια αριστερή οργάνωση (No Name League). Στην ιστορία κεντρικό ρόλο παίζουν ο Thomas Wayne και η Martha Kane στην αρχή και της δικής τους γνωριμίας.
To βασικό θετικό στοιχείο στη σειρά, είναι ότι δεν προσπαθεί να κάνει entry στην ιστορία του Batman. Εντάξει στο βάθος θέλουμε να δούμε πως ο Alfred γίνεται ο Butler των Wayne αλλά προς στιγμήν είμαστε οκ παρακολουθώντας κάτι που θυμίζει James Bond με μπόλικη δόση χιούμορ και ένα πολιτικό θρίλερ στο Background. Είναι Fun to watch, είναι stylish και φρέσκο και μέχρι τουλάχιστον να ξεχειλώσει είναι totally worth it. Η πλοκή έχει τα θεματάκια της, με σκόρπια subplots να εμφανίζονται ξέμπαρκα, αλλά παρά τις αντιξοότητες και κάποιες μικρές κοιλιές βρίσκει το δρόμο της.
Τον ρόλο του Alfred αναλαμβάνει ο Jack Bannon (Immitation Game) και είναι μια επιλογή που τονώνει όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ο Bannon παίρνει τον πρώτο του κεντρικό και μεγάλο ρόλο και είναι ευχάριστος σε κάθε επίπεδο. Αναδομεί τον χαρακτήρα του Alfred παρουσιάζοντας την νεανική εκδοχή του με βασικά υποκριτικά του ατού ένα συνδυασμό εκφράσεων μειδιαμάτων, physicality και απολαυστικής προφοράς. Πέρα από τη τριάδα που καταλήγει στην Wayne mansion υπάρχουν μερικοί χαρακτήρες που κλέβουν τη παράσταση. Η Paloma Faith είναι χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση παίζοντας το ρόλο της Bet Sykes και αντίστοιχα ο Ryan Fletcher ως Daveboy βασικός συνεργός του Alfred. Τέλος ο Jason Flemyng (X-men First Generation, Lock and Two Smocking Barrels) είναι μάλλον ο πιο έμπειρος ηθοποιός του Cast και το αποδεικνύει σε πολλές σκηνές.
Εν κατακλείδι το Pennyworth δεν είναι μια must see σειρά για το πρόγραμμα σου αλλά σίγουρα έχουμε απολαύσει και πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν κουβαλάει τις παθογένειες πολλών comic based σειρών και ενώ δεν σπάει το φράγμα της πρωτοτυπίας μας δίνει ακριβώς όσα χρειαζόμαστε για να περάσουμε ευχάριστα τις ώρες που διαρκεί.