Σειρές

Published on July 29th, 2023

0

Secret Invasion – Που θα πάει αυτή η βαλίτσα;

Ο ανελέητος βομβαρδισμός από content στον οποίο επιδίδεται η Disney τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία τουDisney+ συνεχίζετε ακατάπαυστα με την εταιρία να είναι διατεθειμένη να αρμέξει ότι franchise έχει και δεν έχει μέχρι τελικής πτώσης. Το Secret Invasion αποτελούσε το νέο της εγχείρημα ως το πρώτο σχετικά μεγάλο event του phase 4 το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το subplot που ξεκίνησε με την ταινία της Captain Marvel πριν από μερικά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία δεν είχε συζητηθεί ιδιαίτερα πολύ και οι περισσότεροι από εμάς είχαμε σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξή της μέχρι που ξαφνικά τον προηγούμενο μήνα έσκασε αθόρυβα -και σχετικά αδιάφορα- στους δείκτες μας.

Και ενώ ποτέ δε θα λέγαμε όχι σε άλλη μία Marvelοσειρά το αποτέλεσμα έμελε να είναι δυστυχώς το ίδιο αθόρυβο και αδιάφορο με την εμφάνισή της. Και δυστυχώς πλέον μπορούμε να πούμε με σχετική σιγουριά ότι αυτό δεν αποτελεί μία κακή στιγμή του Phase 4. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ιστορία έρχεται να συμπληρώσει το subplot που ξεκίνησε με το Captain Marvel όσον αφορά την εισβολή των Skrull -εξωγήινων οργανισμών με την ιδιότητα να αλλάζουν μορφή- με τον Nick Fury (Samuel Jackson) και τον Talos (Ben Mendelsohn) να προσπαθούν να σταματήσουν τους Skrulls που έχουν αποστατήσει. Στον δρόμο τους όμως θα σταθεί ο παντοδύναμος Gravick αλλά και κάποιοι παλιοί γνώριμοι σύμμαχοι οι οποίο δεν είναι αυτοί που ξέρουμε.

Το Secret Invasion έρχεται για να συμπληρώσει την αγάπη της Marvel για τα κατασκοπευτικά θρίλερ με τα οποία ασχολείται από την αρχή σχεδόν της δημιουργίας της. Αντί όμως για τον Captain America και τους διαδόχους του αυτή τη φορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Nick Fury έναν ιδιαίτερα αγαπητό δευτερεύοντα χαρακτήρα που όμως δυστυχώς αποδεικνύετε πολύ λίγος ως πρωταγωνιστής. Αυτό δεν οφείλεται τόσο στον Samule L. Jackson (The Legend of Tarzan, Glass) ο οποίος καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες (αν και παίζει στον αυτόματο) όσο στο απίστευτα αδιάφορο σενάριο.

Η αλήθεια είναι ότι ο χαρακτήρας του Fury δεν έχει εξελιχθεί σχεδόν καθόλου στη μακρόχρονη πορεία του MCU και η αλήθεια είναι ότι το κακό γράψιμο και οι απίστευτα αδιάφοροι διάλογοι δεν βοηθάνε ιδιαίτερα τον χαρακτήρα να γίνει ενδιαφέρον. Ανταυτού ο Jackson επιδίδετε σε μέτριες μιμήσεις του παλιού του εαυτού από τις ένδοξες εποχές του Pulp Fiction δείχνοντας ότι μάλλον και ο ίδιος έχει κουραστεί και πλέον απλά παραμένει στην ομάδα για τα λεφτά. Οι κακοί διάλογοι εξαπλώνονται δυστυχώς σαν μάστιγα και στους υπόλοιπους ηθοποιούς όπως στον κατά τα άλλα συμπαθέστατο Ben Mendelsohn (Captain Marvel) αλλά και στην Olivia Colman (the Favourite) οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν με αυτά που τους δίνονται αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετά.

Η Emilia Clarke (Game of Thrones) χρησιμεύει ως ο “κράχτης” της σειράς και δυστυχώς δεν καταφέρνει να αφήσει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση ενώ ο Kingsley Ben-Adir (Barbie) στον ρόλο του Gravik έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους αδιάφορους one-off χαρακτήρες του MCU.

Όπως μάλλον έχετε καταλάβει το μεγαλύτερο πρόβλημα της σειράς είναι το σενάριό της. Η ιστορία προσπαθεί να χτίσει ένα ακόμα κατασκοπευτικό θρίλερ χωρίς όμως να έχει ούτε το σενάριο του Captain America: The Winter Soldier ούτε καν τη σπιρτάδα του Falcon And the Winter Soldier. Αντιθέτως επιδίδετε σε φτηνά σεναριακά τρικς τα οποία προκαλούν περισσότερο βαρεμάρα και μπέρδεμα στον θεατή παρά ενδιαφέρων. O Ali Selim, ο σκηνοθέτης της σειράς, γνωστός κυρίως από δουλείες του σε διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ αποδεικνύεται πολύ λίγος στη μεγάλη απαίτηση της σειράς δημιουργώντας έναν αχταρμά. Μετά λοιπό ν από αυτή τη μεγάλη αποτυχία έρχεται η ερώτηση που όλοι εμείς οι οπαδοί της Marvel αναρωτιόμασταν. Τι θα γίνει με την πορεία του MCU;

σε

Η αλήθεια είναι ότι το Phase 4 περισσότερο έχει περάσει αδιάφορο με πολλές από τις σειρές και τις ταινίες να έχουν κακή ανταπόκριση από τους θεατές. Είναι ολοφάνερο ότι μετά από το Endgame η Marvel δείχνει να έχει χάσει το όραμα και αυτό φαίνεται από τον καταιγισμό content που βγάζει, δίνοντας βάση περισσότερο στην ποσότητα παρά στην ποιότητα. Φυσικά δε γελιόμαστε, πάντα υπήρχαν σκαμπανεβάσματα ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνετε όλο και πιο φανερό ότι το MCU έχει αρχίσει να κουράζετε και να κουράζει. Επομένως θα πρέπει η ίδια η Marvel να αρχίσει λίγο να βλέπει πως θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και μπρος. Αλλιώς το μέλλον του MCU φαίνεται αρκετά δυσοίωνο.

Tags: , , , , ,


About the Authors

Ο Άλκης όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει anime. Αργότερα σοβαρεύτηκε και τώρα κυνηγάει την καριέρα του Bounty Hunter στον Tatooine. Στον ελεύθερό του χρόνο σπουδάζει θεατρολογία στο ΕΚΠΑ και του αρέσει οτιδήποτε τον μεταφέρει σε μακρινούς γαλαξίες, η δυνατή μουσική και το ανελέητο κράξιμο.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social