Beach off! – Τα 10 καλύτερα beach episodes που έχουμε δει!

Jamal Animas Από Jamal Animas 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Γενικά οι ξέγνοιαστες σκηνές στην παραλία είναι συνήθως μια καλή αφορμή για ένα filler episode, το οποίο, συνήθως, είναι γεμάτο σεξισμό και fanservice. Ωστόσο υπάρχουν και στιγμές που οι σκηνές στην παραλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μια ένα νεκρό 20λεπτο διάλειμμα, αλλά για να προωθήσουν αν όχι την πλοκή, τότε σίγουρα την εξέλιξη των χαρακτήρων και να δομήσουν καλύτερα τις εσωτερικές τους συγκρούσεις, αμφιβολίες και, τελικά, να δώσουν χώρο σε καταστάσεις που αν και είναι σημαντικές, συνήθως οι ρυθμοί της καθημερινότητας δε θα ανεχόντουσαν. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία, ειδικά σε anime με πολυπληθές cast, να δώσουν τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζονται οι δεύτεροι χαρακτήρες (δεδομένου ότι αυτοί οι χαρακτήρες έχουν όντως κάτι να πουν).

 Πάμε λοιπόν να δούμε τις 10 καλύτερες τέτοιες στιγμές!

10- Guilty Crown – Summer Day: Courtship Behavior

Γενικά δεν κρύψαμε ποτέ ότι δεν τρελαινόμαστε για το Guilty Crown. Όμως οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι  όταν κάνει κάτι σωστά.

Το 8ο επεισόδιο του Guilty Crown είναι ταυτόχρονα μια στιγμή που οι χαρακτήρες απολαμβάνουν τον χρόνο τους στην παραλία αλλά και το μέσο για μια σκληρή αποστολή. Ακόμα και σε έναν κόσμο ψεμάτων και θανάτου όμως δύο χαρακτήρες μοιράζονται μια γνήσια στιγμή στο τέλος όλων αυτών, ερχόμενοι πιο κοντά αφού συνειδητοποιούν ότι μοιράζονται παρόμοια συναισθήματα

9 – My Hero Academia – Long Time No See, Selkie

Το My Hero Academia είναι λίγο κάπως τετριμένο ως shonen, ειδικά στις πρώτες του σεζόν και η αλήθεια είναι ότι ο πρωταγωνιστής είναι απίστευτα βαρετός. Όμως έχει πολύ ενδιαφέροντες β΄χαρακτήρες και έναν πολύ έξυπνο τρόπο να μας κάνει να νοιαζόμαστε για αυτούς.

Αυτό το επεισόδιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός παιχνιδιού και εργασίας που δεν επηρεάζει πραγματικά την πλοκή της συνολικής σειράς. Ακόμα κι έτσι, οι σεναριογράφοι κατάφεραν να δουλέψουν έξυπνα τον χαρακτήρα της Uraraka ( που μέχρι τότε είχε μηδενική εξέλιξη). Επίσης για ένα anime που έχει δεχτεί τη δική του κριτική για σεξισμό, είναι ευχάριστο ότι μια (ακόμα) στιγμή με μαγιό γίνεται σε ένα safe environment.

8 – Gurren Lagann – Miss Yoko, I Have Something to Ask of You

Το καλύτερο anime ever για τον γράφοντα, το Gurren Lagann δυστυχώς δεν καταφέρνει σε κάθε επεισόδιο του να φτάνει τα ύψη που το έχουμε. Έτσι το συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελεί περισσότερο ένα κλασικό beach episode, που μας δίνει όμως το σπόρο για τον χαρακτήρα και της Yoko και τις εσωτερικές εντάσεις που βιώνει…

7 – Αnother – Hair Stand

 Με τον θάνατο να παραμονεύει σε κάθε γωνία, ένα ταξίδι στην παραλία δεν ακούγεται και τόσο άσχημο. Το anime βέβαια εξακολουθεί να είναι ένα βάναυσο θρίλερ: μουντά χρώματα, ανατριχιαστική μουσική και κάθε απάντηση να γεννά μια νέα ερώτηση. Mια ανάσα πριν τη μαζική σφαγή που ακολουθεί σε αυτό το καταιγιστικό anime πάντα κάνει τον θάνατο να φαίνεται σκληρότερος…

6 – Ouran High School Host Club – The Sun, The Sea, And The Host Club

Ένα αγαπημένο slice of life anime βρίσκει την ευκαιρία να καταγγείλει ένα συχνό φαινόμενο με μια καθαρά γυναικεία ματιά. Το επεισόδιο 8 παρασύρει τους θεατές στα συνηθισμένα καραγκιοζιλίκια της λέσχης, αλλά γρήγορα στρέφει το βλέμμα του στο θέμα της κακοποίησης…

5 – My Love Story!! – My Ocean

Συνεχίζουμε με ένα wholesome romance! Το My Ocean είναι ένα κλασικό beach episode με προσαρμογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τα ήθη τoυ Gouda. Καθώς καταδικάζει τα παιδιά της τάξης του για το φετίχ των κοριτσιών με τα μαγιό τους, έρχεται επίσης αντιμέτωπος με τη δική του σεξουαλική έλξη για τη Yamato (και το αντίστροφο). Το επεισόδιο 11 είναι γεμάτο από την ώθηση και την έλξη ενός ρομάντζου ενηλικίωσης, καταλήγοντας σε μια υγιή στιγμή τετ-α-τετ μεταξύ των δύο, οι οποίοι έρχονται όλο και πιο κοντά ο ένας στον άλλον κάθε φορά που αλληλοεπιδρούν.

4 – Food Wars!: Shokugeki No Sama – Final Exams

To Μaster Chef των anime βρίσκεται σε αυτή τη λίστα γιατί πήρε μια παλιά και κάπως βαρετή συνταγή και την αναζωογόνησε με τον τρόπο του. Πράγματι, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου παιχνίδι στην παραλία, και μόνο μια υποψία fan service. Υπάρχουν όμως τα αγαπημένα μας cook offs, και η συγκίνηση του ανταγωνισμού!

3 – Gintama – Summer Vacation Is The Most Fun Right Before It Begins

Προφανώς το κορυφαίο κωμικό anime, για το οποίο έννοιες όπως πλοκή απλά δεν υφίστανται, θα έβρισκε την ευκαιρία να παρωδήσει πλήρως την έννοια του beach episode. Έτσι λοιπόν, ενώ η ομάδα ψάχνει έναν ύποπτο σαμουράι, ΟΛΑ τα στερεότυπα που μπορεί να έχει κανείς στο μυαλό του για ένα τέτοιου είδους επεισόδιο παρελαύνουν στην οθόνη μας. Μeta πριν κάθε κακομοίρης στο ίντερνετ γίνει meta.

2 –  Free! Iwatobi Swim Club – A Swim-Off in a Foreign Land!

Αυτό που ξεκίνησε ως μια σειρά για συμμαθητές που ξανασυναντιούνται και δημιουργούν μια λέσχη κολύμβησης, η σειρά αναπτύσσεται σε ένα σημείο όπου όλοι ψάχνουν να βρουν τι θα κάνουν μετά την αποφοίτηση. Το επεισόδιο 12 της 2ης σεζόν αγγίζει τα θέματα του ανήκειν (ή της έλλειψής του), της πρόκλησης από ανθρώπους καλύτερους από τον εαυτό τους, της κατάθλιψης και του αισθήματος απώλειας και της αναζήτησης του τι σημαίνει η κολύμβηση γι’ αυτούς.

1 – Fruits Basket (2019-2021) – Are You Really This Stupid?

Ίσως κλέβουμε λίγο, γιατί το beach episode αυτού του anime είναι περισσότερο ένα beach arc, το οποίο ξεκινά στο επεισόδιο 6, που μας δίνει μια σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ενώ υπάρχουν πολλά που λαμβάνουν χώρα, όπως αγώνες κολύμβησης και συλλογή σκαθαριών, υπάρχει επίσης πολύ μεγάλη αυτογνωσία και η Tohru αντιμετωπίζει για λίγο το δικό της οικογενειακό τραύμα σε όλη τη διάρκεια.

Μοιραστείτε το Άρθρο