Έπιασαν τα κρύα – Τα 10 καλύτερα anime για μια χειμωνιάτικη μέρα

Jamal Animas Από Jamal Animas 8 Λεπτά Ανάγνωσης

Δεν το θέλαμε, δε μας άρεσε, αλλά, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, έβγαλε (ή έβαλε) κρύο. Από το πουθενά. Και απότομα. Μέχρι πριν λίγες μέρες κυκλοφορούσαμε με κοντομάνικα, σε αυτό το near-apocalyptic σκηνικό απόλυτης κλιματικής καταστροφής που απλά συνηθίζουμε σταδιακά τα 45αρια και βλέπουμε το φθινόπωρο να εξαφανίζεται. Και βρισκόμαστε να ψάχνουμε ζακέτες και κουβέρτες.

Επομένως, πρέπει αφενός να το αποδεχθούμε, τουλάχιστον για λίγους μήνες, αφετέρου να βρούμε μια καλή anime παρέα, που θα μας φέρει σταδιακά πιο γλυκά την ιδέα του χειμώνα.
Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές τέτοιες ιδέες.

10) Sailor Moon S: Hearts In Ice

Με τη δύναμη του φεγγαριού, πολεμάμε τη χειμερινή κατάθλιψη! Το Sailor Moon S: Hearts In Ice είναι χαλαρά εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσον, «Η Βασίλισσα του Χιονιού», όπου μια κακιά βασίλισσα χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να παγώσει την καρδιά ενός αγοριού ονόματι Κάι. Η αντίπαλος σε αυτό το Sailor Moon OMV, η Snow Princess Kaguya, επιθυμεί να παγώσει περισσότερες από τις καρδιές των ανθρώπων, ωστόσο.

Με τη βοήθεια των Χιονοχορευτών της, επιδιώκει να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο με πάγο και χιόνι. Πέρα από το παραμύθι, το Sailor Moon S: Hearts In Ice αξίζει να το παρακολουθήσετε μόνο και μόνο για τη χειμερινή μόδα των Sailor Scouts των 90s

9) Kanon

Το Kanon είναι ένα υπερφυσικό δράμα που διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε μια μικρή χειμωνιάτικη πόλη στη βόρεια Ιαπωνία. Η πόλη ονομάζεται εύστοχα City of Snow και όλοι οι χαρακτήρες φορούν τα πιο άνετα χειμωνιάτικα μπουφάν, παλτό και ζακέτες. Η ιστορία ακολουθεί τον Yuichi καθώς αποκαλύπτει μυστικά που είχε ξεχάσει από την παιδική του ηλικία, και η χιονισμένη πόλη έδωσε ακριβώς τον κατάλληλο τόνο για τις ανακαλύψεις του και τις αναζωπυρωμένες φιλίες. Οι αναμνήσεις του Yuichi, όπως ο σπόρος που είναι θαμμένος κάτω από την παγωμένη γη στην Πόλη του Χιονιού, περίμεναν την εποχή τους για να αποκαλυφθούν…

8) Natsume's Book Of Friends

Το συγκεκριμένο anime αποτυπώνει την ευγενική μαγεία που συχνά συνοδεύει τα παραμύθια, τους μύθους και την περίοδο των Χριστουγέννων. Η ίδια η σειρά δεν εστιάζει φανερά στις γιορτές ή στο χιόνι, αλλά πέρα από τον γενικό μαγευτικό τόνο, υπάρχει ένα χειμωνιάτικο OVA, το Sometime on a Snow Day. Ο Natsume περπατάει στο δρόμο στη μέση του χειμώνα, όταν συναντά έναν περιπλανώμενο χιονάνθρωπο και τον βοηθάει να βρει ένα αντικείμενο που είχε χάσει. Ο χιονάνθρωπος λέει ότι κρυώνει και ψάχνει για κάτι ζεστό. Ο Natsume βοηθάει με επιτυχία τον χιονάνθρωπο και το χαμένο πράγμα που τελικά βρίσκουν είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό.

7) Mushishi

Οι χειμωνιάτικες σκηνές στο Mushishi είναι σκληρές αλλά όμορφες, με φωτεινές εκτάσεις λευκού χιονιού και εκτάσεις με αειθαλή δέντρα. Οι σκηνές αποτυπώνουν αυτή την αίσθηση του αποδυναμωμένου, υποτονικού λευκού παιχνιδίσματος που κάνει το χιόνι στο φως του ήλιου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα επεισόδιο της 2ης σεζόν ο πρωταγωνιστής Ginko έχει κολλήσει σε ένα βουνό που περνάει έναν αιώνιο χειμώνα επειδή τα snow-mushi δεν επιτρέπεται να μεταναστεύσουν. Όταν η άνοιξη έρχεται στο βουνό, δεν έρχεται επειδή ο Ginko έλυσε το μυστήριο, αλλά επειδή η άνοιξη έρχεται στην ώρα της, όπως κάνει πάντα.

6) A Place Further Than The Universe

Μια πολύ γλυκιά σειρά που διαδραματίζεται στην Ανταρκτική και ακολουθεί τέσσερα κορίτσια που ταξιδεύουν εκεί σε μια αποστολή. Καθένα από τα κορίτσια έχει διαφορετικό κίνητρο για να βρεθεί στο τέλος του κόσμου.

Το A Place Further Than The Universe εξερευνά θέματα θλίψης και απώλειας μέσα στην παγωμένη τούνδρα, που θερμαίνονται από το βάλσαμο της γνήσιας φιλίας.

5 Centimeters Per Second

Το 5 Centimeters Per Second είναι γεμάτο με εκθαμβωτικά τοπία χειμερινών σκηνών, από τη σιγανή χιονόπτωση που κάνει ακόμη και τους τηλεφωνικούς στύλους να μοιάζουν με απόκοσμους φρουρούς, μέχρι τη ζεστή λάμψη των παραθύρων των σιδηροδρομικών σταθμών που θυμίζει ότι πάντα υπάρχει κάπου ζεστασιά.

Το anime αποτελείται από τρεις ιστορίες, οι οποίες διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια μιας μανιασμένης χιονοθύελλας. Το χιόνι και ο χειμώνας είναι οι κεντρικοί φυσικοί ανταγωνιστές και οι χαρακτήρες παλεύουν με τα συναισθήματα της μοναξιάς και της χαμένης αγάπης. Κάθε μία από τις τρεις ιστορίες εστιάζει στο άπιαστο της ανθρώπινης σύνδεσης και στο πώς, καλώς ή κακώς, ορισμένες σχέσεις είναι τόσο παροδικές όσο τα μαραμένα καλοκαιρινά λουλούδια.

4) Winter Sonata

Στη μυθοπλασία, ο χειμώνας συμβολίζει συχνά την ανάκαμψη, την ελπίδαςπου ξαναβρίσκεις κάτι που έχει χαθεί και επιστρέφει με νέους τρόπους, που είναι μερικά από τα κεντρικά θέματα του Winter Sonata. Αν και πρόκειται για ένα δράμα γύρω από τη θλίψη και την απώλεια, έχει ένα ικανοποιητικά ευτυχές, αισιόδοξο τέλος για το κεντρικό ζευγάρι.

Το Winter Sonata είναι ένα ρομαντικό δράμα της Νότιας Κορέας με πρωταγωνιστές τους Yoo Jin και Joon Sang. Ο Joon Sang πέθανε νέος και η Yoo Jin έπρεπε να προχωρήσει… μόνο και μόνο για να συναντήσει κάποιον που μοιάζει τρομακτικά με τον χαμένο της έρωτα ξανά, πολλά χρόνια αργότερα.

3) Laid-Back Camp

Πέντε κορίτσια αψηφούν την άγρια φύση μαζί με κασκόλ, ζακέτες και παρκούδες στο γλυκό και άνετο κλασικό σύγχρονο βιβλίο Laid-Back Camp. Κανένα anime δεν κάνει το χειμερινό κάμπινγκ να φαίνεται τόσο διασκεδαστικό όσο αυτό. Τα κορίτσια που κάθονται μαζεμένα μαζί με ένα βιβλίο ανοιχτό στην αγκαλιά τους ή απλά μιλάνε μεταξύ τους υπενθυμίζει στους θεατές πόσο καλό είναι να συμμετέχεις στα απλά πράγματα

2) Vampire In The Garden

Βαμπίρια, γιατί όχι, Halloween πλησιάζει. Μερικές φορές, η παρακολούθηση ενός θλιβερού anime με μηδενιστική διάθεση και ίσως μια μικρή σταγόνα ελπίδας είναι το τέλειο μείγμα για μια ζοφερή χειμωνιάτικη μέρα. Αυτό ακριβώς προσφέρει το Vampire in the Garden. Η Μόμο και ο Φάιν είναι απίθανοι σύμμαχοι που έγιναν εραστές, οι οποίοι προηγουμένως βρίσκονταν σε αντίθετες πλευρές ενός πολέμου μεταξύ βαμπίρ και ανθρώπων. Μεγάλο μέρος της ιστορίας τους διαδραματίζεται μέσα σε χιονισμένα σκηνικά.

Το Vampire in the Garden αντλεί έντονη έμπνευση από τη σοβιετική και τσαρική Ρωσία. Ο φωτεινός, έναστρος ουρανός και τα παγωμένα τοπία θυμίζουν την κρύα και όμορφη Ανατολική Ευρώπη.

1) Wolf Children

Το Wolf Children έχει μια από τις πιο γλυκές σκηνές με το πρώτο χιόνι της σεζόν. Η Χάνα είναι μια χήρα που έχασε τον υπέροχο σύζυγό της, αλλά έμεινε με δύο πανέμορφα παιδιά από το γάμο. Αυτά τα παιδιά, όπως και ο μακαρίτης ο σύζυγός της, είναι λυκάνθρωποι.

Η Άμε και η Γιούκι ξεφαντώνουν μέσα στο χιόνι και βιώνουν την άγρια χαρά που κάθε παιδί, και σίγουρα κάθε λυκόπουλο, δικαιούται. Και παρόλο που έχει μεγαλώσει και έχει πολλές έγνοιες, η Χάνα αξιοποιεί κι αυτή τη χαρά, παίζοντας στο χιόνι και ουρλιάζοντας από τα γέλια μαζί τους.

Μοιραστείτε το Άρθρο