Αυτοί είναι οι 5 πιο τρομακτικοί αστικοί θρύλοι της Ιαπωνίας!

admin Από admin 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Στην Ιαπωνία δημιουργήθηκαν μερικοί πολύ τρομακτικοί αστικοί μύθοι, αλλά ταυτόχρονα και μερικοί πολύ παράξενοι.
Ορίστε μερικοί από τους πιο περίεργους

1) Η Φωτιά του Τόκιο το 1932 και Γυναικεία Εσώρουχα


Στις 16 Δεκεμβρίου του 1932, το ογδονταόροφο Shirokiya Department Store στο Τόκιο έπιασε φωτιά, προκαλώντας 14 θανάτους. Οι φήμες λένε πως πωλήτριες που φορούσαν κιμονό αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα του κτηρίου, αλλά αρνήθηκαν να πηδήξουν στα δίχτυα ασφαλείας που κρατούσαν οι πυροσβέστες, επειδή φοβούνταν πως θα εκτεθούν. Παραδοσιακά, οι γυναίκες δεν φορούσαν εσώρουχα με τα κιμονό τους.

Φημολογείται πως μετά το περιστατικό, ο μάνατζερ του καταστήματος διέταξε όλες τις πωλήτριες να φορούν εσώρουχα κάτω από τα κιμονό τους και αυτή η πρακτική διαδόθηκε σταδιακά σε όλη την Ιαπωνία. Όμως, παρ’ όλη την επικράτηση στη βιβλιογραφία, αυτή η τάση δεν έχει αποδειχθεί ποτέ. Στην πραγματικότητα, πρόσφατα έγινε δεκτό πως αυτός ο μύθος διαδόθηκε μέσω ευρωπαϊκών ενημερωτικών πηγών.

2) Η Καταραμένη Διαφήμιση της Kleenex


Το 1986, η Kleenex κυκλοφόρησε τρεις διαφημίσεις αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Ένας μεγάλος αριθμός θεατών τις βρήκε ανησυχητικές και διάφορες «κατάρες» άρχισαν να κυκλοφορούν. Ξεκίνησαν φήμες πως το τραγούδι «It’s a Fine Day» ήταν γερμανική κατάρα (παρ’ όλο που οι στίχοι του ήταν στα αγγλικά) και κατέληξε σε μέλη του προσωπικού να πεθαίνουν πρόωρα. Το μεγαλύτερο περιστατικό αφορούσε τη βασική ηθοποιό των διαφημίσεων, Keiko Matsuzaka. Φημολογούνταν πως πέθανε ή κατέληξε σε ίδρυμα ή πως γέννησε ένα δαιμονικό παιδί. Τίποτα από αυτά δε συνέβη στην πραγματικότητα, αφού η Keiko εργάζεται ακόμα ως ηθοποιός.

 

3) Η Κατάρα του Κόκκινου Δωματίου

Ο μύθος αυτός βασίζεται σε ένα διαδραστικό animation τρόμου. Ένα pop up εμφανίζεται στον υπολογιστή και μία ηχογράφηση ρωτάει «Σου αρέσει το κόκκινο δωμάτιο;». Ακόμα και αν κλείσεις το pop up, θα συνεχίσει να εμφανίζεται ώσπου η ηχογράφηση να τελειώσει με την ερώτηση. Λίγο αργότερα, ο θεατής θα πεθάνει και το δωμάτιό του θα είναι βαμμένο με το αίμα του.
Ο αστικός μύθος έγινε πιο δημοφιλής αφού ανακαλύφθηκε πως μία μαθήτρια που  διέπραξε το  Sasebo Slashing είχε το συγκεκριμένο animation στα αγαπημένα του υπολογιστή της.

4)Η κατάρα του Συνταγματάρχη


Σχετικές με αθλήματα κατάρες δεν υπάρχουν αποκλειστικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες! Σύμφωνα με τους υποστηριχτές των Hanshin Tigers, ο Συνταγματάρχης Sanders των KFC είναι ο λόγος που η ομάδα τους δεν κατάφερε να νικήσει κανένα πρωτάθλημα baseball από το 1985! Μετά την πρώτη και μοναδική νίκη της ομάδας, οι οπαδοί των Hanshin Tigers πέταξαν ένα άγαλμα του Συνταγματάρχη Sanders στον ποταμό Dotonbori στην Οσάκα. Από εκείνο το περιστατικό και έπειτα, οι Hanshin Tigers απέτυχαν να ξανακερδίσουν άλλο πρωτάθλημα, παρ’ όλο που είχαν ταλαντούχες ομάδες. Οι οπαδοί πιστεύουν πως η κατάρα θα σπάσει μόνο όταν το γνήσιο άγαλμα ανακτηθεί από τον ποταμό. Μέχρι σήμερα, το αριστερό χέρι και τα γυαλιά του Συνταγματάρχη Sanders λείπουν από το άγαλμα.

5. Το Τούνελ Kiyotaki


Το τούνελ Kiyotaki (αντισταθείτε στον πειρασμό να το διαβάσετε κιλοτάκι) θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη της Ιαπωνίας. Αρχικά, η τοποθεσία χρησιμοποιούταν ως χώρος εκτελέσεων κατά την περίοδο Namboku. Το τούνελ χτίστηκε το 1929 και τα κίτρινα φώτα και τα βρύα που το καλύπτουν λέγεται πως ταράσσουν τους οδηγούς. Παρ’ όλα αυτά, οι φήμες για θανατηφόρα πνεύματα πολλαπλασιάστηκαν αφού ένα κορίτσι αυτοκτόνησε κοντά στο τούνελ, κρεμώντας τον εαυτό της. Μετά από αυτό το γεγονός, άρχισαν να διαδίδονται ιστορίες για φαντάσματα που προσπαθούν να επιτεθούν σε οδηγούς.

Aρχικό κείμενο

Μοιραστείτε το Άρθρο