Δεν είναι όλα ρόδινα στο Faerun! Τα 24 πιο ντροπιαστικά classes του Dungeons & Dragons (μέρος 1)

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Fighters. Mages. Priests. Rogues. Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά classes χαρακτήρων στο Dungeons & Dragons, και έχουν υπηρετήσει το παιχνίδι ρόλων πιστά για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Όμως υπάρχουν και πολλά άλλα εκτός από αυτά – μερικά άψογα, μερικά περίεργα και μερικά απλά γελοία. Παρακάτω θα δείτε 24 πραγματικά D&D specialty classes που θα έπρεπε να αναγκάζουν κάθε παίκτη να κάνει saving throw εναντίον της ντροπής.

1) Fighting Man

Στο αρχικό Dungeons & Dragons, υπήρχαν τρία classes: Magic-User, Cleric και Fighting Man. Πως ο Gary Gygax εμπνεύστηκε  τον “Fighting Man” και όχι τον “Fighter” είναι άγνωστο. Ο Fighter είναι ένα επάγγελμα. Ο Fighting Man είναι κατά βάση ένας βίαιος μέθυσος. Καθόλου περίεργο που το class άλλαξε όνομα με την πρώτη ευκαιρία.

2) Beggar

Όχι, δεν είναι αστείο. Το D&D όντως σου έδινε την επιλογή να παίξεις οικειοθελώς το ζητιάνο. Οι Beggars είχαν προτεινόμενα skills, όπως «Μοδίστρα/Ράφτης». Ο τύπος τους έπρεπε να είναι Chaotic. Προτεινόταν να έχουν immunity στo cold και heat. Είναι τελείως τρελό.

3) Peasant Hero

Σε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της TSR να κάνει τα πράγματα υπερβολικά πολύπλοκα, εισήγαγαν το class του Peasant Hero, το οποίο, για να είμαστε και δίκαιοι, έμοιαζε αρκετά καλό σε σχέση με τον Beggar. Γιατί αυτό χρειαζόταν τους δικούς του κανόνες αντί να αφήνουν τους χαρακτήρες να παίζουν ήρωες που επίσης έτυχε να είναι χωρικοί είναι άγνωστο. Υποθέτω πως αν ήθελες να χτίσεις σοβαρά τη χωριατοσύνη του χαρακτήρα σου, ο Peasant Hero σου δίνει το απίθανο πλεονέκτημα  του να παίρνει βοήθεια από άλλους χωρικούς, παρ’ όλο που ποτέ δεν είχαν και τίποτα αξιόλογο, επειδή ήταν διαολεμένοι χωρικοί. Οι  Peasant Heroes ήταν βασικά μαχητές χωρίς λεφτά.

4) Arctic Druid

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικού τύποι Druid στη 2η Έκδοση του Complete Druids Handbook — Desert Druid, Gray Druid, Jungle Druid, Mountain Druid, Plains Druid και Swamp Druid, για παράδειγμα. Αλλά μόνο ένας αποφάσισε να τιμήσει το δεσμό του με τη φύση πηγαίνοντας σε ένα μέρος απογυμνωμένο από κάθε είδους φύση και καλυμμένο με χιόνι, και αυτός είναι ο Arctic Druid. Βέβαια, έχουν γαμάτη μαγεία πάγου, αλλά πραγματικά, αυτοί οι τύποι είναι κατά βάση απλά μαγικοί Εσκιμώοι.

5) Defiler

Στην εκστρατεία του Dark Sun, που έμοιαζε με το Mad Max Beyond Thunderdome αλλά με μαγεία αντί για τεχνολογία, υπήρχαν κακοί μάγοι που λέγονταν Defilers. Ρουφούσαν την ενέργεια της χλωρίδας και άλλων έμβιων όντων κοντά τους για να αποκτήσουν μαγικές δυνάμεις, που είναι ένα μεγάλο μέρος από τον λόγο για τον οποίο ο κόσμος του Dark Sun είναι άγονος και πεθαίνει. Ζόρικο, όμως δεν μπορείς να τριγυρίζεις για πολύ καιρό με το να αυτοαποκαλείσαι Defiler χωρίς να σε κοροϊδεύει κανείς πίσω από την πλάτη σου.

6) Anchorite

«Ερημίτης» είναι ο πραγματικός ορισμός για κάποιον που έχει αποσυρθεί από τον αληθινό κόσμο για να μείνει σε ένα μέρος και να αφοσιωθεί στη θρησκεία και την πνευματικότητα. Σα μοναχός, παραδείγματος χάριν.

Στο συμπλήρωμα του RavenloftDomains of Dread (με το Ravenloft να είναι ένα φανταστικό σκηνικό τρόμου στο D&D), ο Anchorite είναι είτε κληρικός ή μάγος που χάνει όλες τις μαγικές του ικανότητες αν επιχειρήσει να πάει πάνω από 100 γιάρδες μακριά από το επιλεγμένο σημείο  ασκητισμού του. Σε ένα παιχνίδι που εστιάζει κυρίως στην αφήγηση της περιπέτειας, ίσως είναι φανερό το πρόβλημα με το να παίζεις ένα χαρακτήρα που δεν μπορεί να φύγει από την αυλή του.

7) Barbarian Fighter

Υποθέτω πως αυτό το class της δεύτερης έκδοσης του D&D είναι ένας τύπος που πολεμάει μόνο βαρβάρους. Γιατί αλλιώς θα λεγόταν είτε σκέτο barbarian ή σκέτο fighter, σωστά;

8) Clown

Στο ξεχασμένο  City of Gold (μια επέκταση του Forgotten Realms) μπορούσες – οικειοθελώς – να επιλέξεις να παίζεις τον Clown, που συνδύαζε τα λιγότερο cool μέρη των Thieves και των Bards. Οπότε, αν ήθελες να τριγυρίζεις και να διασκεδάζεις τον κόσμο χωρίς να κλέβεις, μαχαιρώνεις πισώπλατα ή επηρεάζεις ανθρώπους με τη μουσική σου, σίγουρα είσαι γελωτοποιός.

9) Fetishist

Στη θετική πλευρά, τουλάχιστον οι Clowns δεν είναι Fetishists.  Η επέκταση του City of Gold συμπεριλάμβανε ένα τελείως νέο τύπο μαγείας, που λεγόταν Fetishism, για τον οποίο δεν μπορώ να μάθω τίποτα, γιατί ξέρετε τι γίνεται όταν γκουγκλάρεις “dungeons” και “fetishism“; Τίποτα καλό. Συνεχίζουμε.

10) Unicorn Rider

Από την επέκταση Elves of Evermeet, η οποία περιέχει τα αποτελέσματα της μικρής περιόδου όταν η Lisa Frank είχε προσληφθεί ως σύμβουλος.

 11) Dandy

Μια άλλη επέκταση του Ravenloft, το Masque of the Red Death, συμπεριλάμβανε πολλά νέα classes χαρακτήρων από τον κόσμο του τρόμου, στον οποίο ο Dandy δεν ήταν καν ο χειρότερος. Στο παιχνίδι, ο Dandy είναι ένας ευγενής που μπορεί να ασκήσει κοινωνική επιρροή και έχει μεγάλο εισόδημα, τα οποία δεν έχουν καμία σημασία όταν μπορεί να σε δαγκώσει βρικόλακας οποιαδήποτε στιγμή. Και αν ήμουν βρικόλακας στο Ravenloft, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να τριγυρίζω σκοτώνοντας οποιονδήποτε αυτοαποκαλείται ηθελημένα Dandy.

12) Laborer

Αλλά μετά θα μπορούσες να είσαι Laborer στο Red Death, που ήταν σαν τον Dandy χωρίς κοινωνική επιρροή ή χρήματα, όμως θα μπορούσες να χτίσεις κάποια πράγματα και τουλάχιστον είχες αρκετή υπερηφάνεια για να μην τριγυρίζεις και αυτοαποκαλείσαι Dandy. Ποιος στο διάολο θα έπαιζε οικειοθελώς αυτό το class;

Mετάφραση για το Smassing Culture- Αναστασία Γεωργά.

Μέρος 2

Αρχικό κείμενο

Μοιραστείτε το Άρθρο