Δεν είναι όλα ρόδινα στο Faerun! Τα 24 πιο ντροπιαστικά classes του Dungeons & Dragons (μέρος 2)

admin Από admin 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Fighters. Mages. Priests. Rogues. Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά classes χαρακτήρων στο Dungeons & Dragons, και έχουν υπηρετήσει το παιχνίδι ρόλων πιστά για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Όμως υπάρχουν και πολλά άλλα εκτός από αυτά – μερικά άψογα, μερικά περίεργα και μερικά απλά γελοία. Παρακάτω θα δείτε 24 πραγματικά D&D specialty classes που θα έπρεπε να αναγκάζουν κάθε παίκτη να κάνει saving throw εναντίον της ντροπής.

13) Thug

Οι Thugs είναι βασικά πολεμιστές που ξεκινούν το παιχνίδι καταζητούμενοι από τις τοπικές αρχές. Τέλεια. Έπρεπε όντως να αποτελούν ξεχωριστό class, TSR; Δε θα μπορούσε ο παίκτης και ο dungeon master απλά να έχουν συμφωνήσει αυτό να είναι μέρος της ιστορίας του χαρακτήρα; Η, θεός φυλάξοι, να αφήσεις τον παίκτη να κάνει κάτι στο παιχνίδι που θα κέρδιζε την οργή της αστυνομίας; Βασικά, το αγαπημένο μου πράγμα με το class του Thug είναι πως στη δεύτερη έκδοση οι χαρακτήρες κέρδιζαν xp σχεδόν αποκλειστικά σκοτώνοντας πράγματα, άρα λίγο πολύ όλοι οι χαρακτήρες ήταν thugs, ανεξαρτήτως ποιο ήταν το class τους.

14) Pest Controller


Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται, αν και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για class από το The Complete Book of Dwarves. Είναι νάνοι που ειδικεύονται σε ένα παράξενο και όχι ιδιαίτερα χρήσιμο στην περιπέτεια σύνολο δεξιοτήτων, συγκεκριμένα να απαλλάσσουν το υπόγειο φρούριο των νάνων από μικρά παράσιτα. Όπως το θέτει το εγχειρίδιο: «Οι Pest Controllers είναι μέλη της Συντεχνίας των Pest Controllers ».

15) Rapid Response Rider

Αυτοί είναι ουσιαστικά η έκδοση του ιππικού των νάνων, που θα ήταν ένα πολύ καλύτερο όνομα, δεδομένου πως το Rapid Response Rider υπαινίσσεται άμεσα ότι έχουν σειρήνες που αναβοσβήνουν στο κεφάλι τους. Συνήθως καβαλούν πόνι ή μουλάρια και το εγχειρίδιο λέει ότι ελάχιστα φρούρια νάνων τους επιστρατεύουν, γιατί ακόμα και το φανταστικό πλαίσιο ξέρει πως είναι γελοίο.

16) Ghetto Fighter


ΌΧΙ. ΑΠΛΆ ΌΧΙ. Άλλο ένα τελείως παράλογο και άχρηστο ειδικό class Dwarf, που συμπεριλάμβανε τις εξής ατάκες στην περιγραφή του: «Ο Ghetto Fighter δεν ξεχνά ποτέ την ταπεινή καταγωγή του και μπορεί να κρατάει κακία εναντίων προνομιούχων νάνων. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αληθινός στις ρίζες του και θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις ζωές των παιδιών του γκέτο.»

17) Goblinsticker


Δυσαρεστημένο με το να αφήσει τους νάνους να μονοπωλήσουν όλα τα περίεργα classes, το The Complete Book of Gnomes and Halflings εισήγαγε τον Goblinsticker, που είναι βασικά τρελά gnomes αποφασισμένα να διαπράξουν γενοκτονία εναντίων των goblin και των kobold. Το εγχειρίδιο προτείνει πως αυτοί οι τύποι έχουν ως κίνητρο κάποια περασμένη τραγωδία, που τους κάνει τον Batman του D&D κόσμου, που είναι αρκετά cool ώσπου να θυμηθείς ότι αυτοαποκαλούνται Goblinstickers.

18) Mouseburgler

Αυτοί είναι ειδικοί κλέφτες Gnome/Halfling, αλλά ονομάζονται mouseburglers. Επειδή τα ποντίκια είναι μικρά και αυτοί είναι μικροί. Το πιάνετε; ΤΟ ΠΙΆΝΕΤΕ;!

19) Mine Rowdy


Δεν είσαι ξωτικό, νάνος, gnome ή halfling; Τότε ίσως κατέληξες The Complete Book of Humanoids, το σημείο στο οποίο η TSR ξεκάθαρα ξέμεινε από ιδέες αλλά σκόπευε να παραγάγει όσα περισσότερα πρόσθετα μπορούσε. Έτσι ξεκίνησε ο Mine Rowdy, που είναι ένας πολεμιστής που ειδικεύεται στην εργασία σε ορυχεία και στο να δέρνει τους φυλακισμένους που δεν υπακούν και προσπαθούν να σταματήσουν να δουλεύουν. Υπέροχα. Αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο, παιδιά. Ήθελα πραγματικά να παίξω έναν πολεμιστή, αλλά έψαχνα κάποιον τρόπο να σιγουρευτώ πως θα τιμωρηθεί με -1  επειδή πάλεψε εκτός των υπόγειων τούνελ, οπότε αυτό είναι τέλειο!

20) Lost Druid


Από το The Complete Druid’s Handbook, φυσικά. Οι Lost Druids ακούγονται αρκετά cool — είναι δρυΐδες των οποίων οι άλκες έχουν καταστραφεί τελείως και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εκδίκηση. Οπότε είναι αξεπέραστοι πολεμιστές, αλλά γενικά χάνουν τη μαγεία τους ως αντάλλαγμα. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΆΝΕΙ ΑΚΌΜΑ ΈΝΑΝ ΚΑΤΑΡΑΜΜΈΝΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΉ.

21) Pacifist

Λοιπόν, δεν μπορείς να πεις ότι αυτό το Druid class είναι πολεμιστής. Στην πραγματικότητα, αρνούνται να πολεμήσουν. Βασικά δεν είναι κακή ιδέα για χαρακτήρα… για άλλα παιχνίδια ρόλων γενικά. Αλλά πάλι, η 2η Έκδοση AD&D είναι ένα παιχνίδι αφοσιωμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στο να σκοτώνεις πράγματα, για να πάρεις experience points για περισσότερες δυνάμεις για να μπορείς να σκοτώσεις ακόμα περισσότερα πράγματα και να τους πάρεις το χρυσό, ώστε να μπορείς να πάρεις εξοπλισμό για να είσαι πιο αποτελεσματικός στο να σκοτώνεις πράγματα. Πως ένας Pacifist Druid εξελίσσεται ποτέ από το πρώτο level με ξεπερνάει.

22) Mountain Man


Συγγνώμη, Complete Book of Rangers, αλλά ένας Mountain Man είναι απλά ένας άστεγος του δάσους. Τελεία.

23) Paladin of Slaughter

Αυτό το class χαρακτήρα της 3ης έκδοσης προσπαθεί πάαααρα πολύ. Πρώτον, η ιδέα κάποιου τόσο αφιερωμένου στο κακό όσο οι απλοί paladins είναι στο καλό είναι παράλογη, ακόμα και για το D&D. Δεύτερον, paladin είναι ο όρος του D&D για τον άγιο ηρωικό ιππότη, οπότε αυτοί οι τύποι ονομάζονται βασικά «άγιοι ηρωικοί ιππότες της σφαγής». Αυτό είναι κάτι σαν «υπερήρωας του θανάτου». Το πιο γελοίο μέρος αυτών των τύπων είναι ότι σαν Paladins, χάνουν όλες τους τις δυνάμεις αν δεν κάνουν συνεχώς κακές πράξεις.

24) Urban Druid

Αυτά τα μέλη ενός class της 3.5  γιορτάζουν τη φύση με το να… μένουν όσο  πιο μακριά από αυτή γίνεται. Διάολε, οι Arctic Druids ίσως περιστασιακά να συναντούν κανέναν πιγκουίνο ή τίποτα τέτοιο. Ξεκάθαρα, πρόκειται απλά για κόλπο προκειμένου να αφήνουν τους παίκτες να έχουν τις δυνάμεις των Druid ενώ αγνοούν όλα τα υπόλοιπα σχετικά με τους Druids, το οποίο με βρίσκει σχετικά σύμφωνη σαν αρχή, αλλά ακόμα και να το γράφω φαίνεται τελείως ενοχλητικό. Αυτοί οι τύποι είναι οι hipsters του κόσμου των Druids. «Ναι, μου αρέσει αρκετά η φύση, αλλά μετά όλοι αυτοί οι Druids μετακόμισαν και χάλασαν τα πάντα. Οπότε ήρθα στην πόλη για να συγκεντρωθώ. Ίσως αρχίσω κανένα συγκρότημα ή κάτι τέτοιο.»

Mετάφραση για το Smassing Culture- Αναστασία Γεωργά.

Για το πρώτο μέρος εδώ

Αρχικό κείμενο

Μοιραστείτε το Άρθρο