Game of thrones: Winterfell – Στην τελική ευθεία για το θρόνο.

Xρήστος Δικτόπουλος Από Xρήστος Δικτόπουλος 4 Λεπτά Ανάγνωσης


Μετά από 1,5 χρόνο αναμονής το Game of Thrones επέστρεψε για τον τελευταίο κύκλο του. Το επεισόδιο (όπως μαρτυρά και ο τίτλος) επικεντρώνεται κυρίως στο Βορά. Ο Jon (Kit Harington) και η Khaleesi (Emilia Clarke) καταφθάνουν με τον  στρατό της  “Danny“, με του βόρειους να είναι εμφανώς ενοχλημένοι από τους νέους καλεσμένους.

Το επεισόδιο σε γενικές γραμμές δε μας προσφέρει κάποια τρομερή συγκίνηση ή έκπληξη. Κάνει παρόλα αυτά ξεκάθαρο πως όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Μια ευθεία ντυμένη με τρομερά ποιοτικό CGI και φαντασμαγορικές μάχες.

Μια παρουσίαση της κατάστασης των τριών μετώπων που έχουν δημιουργηθεί, με πιο μεγάλη αυτή του Βορά και συντομότερη αυτή των Whitewalkers μας υπενθυμίζει το που βρίσκεται ο κάθε χαρακτήρας και γιατί. Δεν παραλείπει παρόλα αυτά, να προχωρήσει  άμεσα το σενάριο της σειράς με τις αναγκαίες αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές συναντήσεις.   

Οι Starks βρίσκονται όλοι μαζί πια (όσοι απέμειναν τουλάχιστον). Η επανασύνδεση του Jon και της Arya (Maisie Williams) είναι η πιο συναισθηματική του επεισοδίου, με τα δύο αδέρφια να αντιλαμβάνονται ο καθένας τις μεγάλες αλλαγές του άλλου. Άλλες συναντήσεις είναι αυτή του Hound(Rory McCann) με την Arya, του Tyrion(Peter Dinklage) με τη Sansa(Sophie Turner) και του Euron(Johan Philip Asbaek) με την Cersei(Lena Headey). Οι πιο σημαντικές όμως είναι οι δύο τελευταίες. Ο Sam(John Bradley-West) ξαναβρίσκει το Jon και του κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη του 7ου κύκλου, ότι είναι ο πραγματικός διάδοχος του θρόνου, ενώ στην τελευταία σκηνή ο Jamie(Νikolaj Coster Waldau) καταφτάνει στο Winterfell με τον Bran(Isaac Hempstead Wright) να τον περιμένει, για μια πιθανότατα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ένα βασικό θέμα που αναπτύσσεται και όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει μέχρι το τέλος του κύκλου, είναι η αυταρχική στάση που έχει αρχίσει, ήδη από τον 7ο κύκλο, να αποκτά η Daenerys.  Αυτή τη φορά όμως έχει σύμμαχό της και τον Jon ως αρχηγό του Βορά. Η καχυποψία και εμφανής αντιπάθεια των βόρειων, της υπόλοιπης οικογένειας Stark και κυρίως της Sansa προς την Khaleesi, φαίνεται να διχάζει τον Jon.  Έχει όμως, εκτός από την αγάπη του για τη μητέρα των δράκων και το ακλόνητο επιχείρημα της επερχόμενης απειλής των νεκρών, οι  οποίοι πια είναι πολύ κοντά στο Winterfell. Με την αποκάλυψη στο τέλος όμως, φαίνεται πως η σύγκρουση είναι σχετικά αναπόφευκτη.

Άλλα σημαντικά γεγονότα είναι η πρόταση της Cersei στον Bronn(Jerome Flynn) να δολοφονήσει τα αδέρφια της σε περίπτωση που επιζήσουν τον πόλεμο, η επανεμφάνιση του Gendry(Joe Dempsie) ως υπεύθυνο για τα όπλα από Δρακόγυαλο και η απόδειξη τελικά πως ο Tormund(Kristofer Hivju), ο Beric(Richard Dormer) και η υπόλοιπη παρέα του τείχους είναι ζωντανοί. Τέλος κατά την στάση του Iron Fleet στο King’s Landing, o Theon(Alfie Allen) καταφέρνει να σώσει και να φυγαδεύσει την αδερφή του Yara(Jemma Willan) από το πλοίο του Euron.

Από το επεισόδιο δε θα μπορούσαν να λείπουν οι τρομεροί δράκοι, οι οποίοι αφού βοηθούν την μητέρα τους να κάνει επιβλητική εμφάνιση στο Βορά, πηγαίνουν τον Jon και την ίδια μια βόλτα στα χιόνια με σκοπό να μας δείξει η παραγωγή πως δικαίως σπαταλώνται τόσα λεφτά για τα επεισόδια, αλλά και να διατηρήσει ζωντανό το love story των δύο πρωταγωνιστών.

Η σειρά έχει ακόμα αρκετά μέτωπα να κλείσει με μόνο 5 επεισόδιά να απομένουν και δε φαίνεται να φοβάται να ανοίξει και άλλα.  Για το λόγο αυτό οι προσπάθειες “χτισίματος” των εξελίξεων φαίνεται να εκλείπουν. Στη θέση τους μπαίνει ακόμα περισσότερο,  αρκετά φαντασμαγορικό CGI, λακωνικοί –to the point– διάλογοι και  άμεσα γεγονότα. Άλλωστε ό,τι ήταν να μάθουμε πια το έχουμε μάθει.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Ο Χρήστος γεννήθηκε στην Λάρισα. Για αυτό στον υπόλοιπο κόσμο λέει συνήθως ότι έχει καταγωγή από την κοντινή Αυστραλία. Επειδή από μικρό δεν τον τρόμαζαν, σπούδασε κομπιούτερ και (δυαδικούς) αριθμούς στο Πολυτεχνείο τση Κρήτης, πράγμα που τον συνέδεσε με όλη τη nerd-geek-mass κουλτούρα και κάπως έτσι κατέληξε στην συντακτική ομάδα του SC.