Ι choose….the horror! Η σκοτεινή καταγωγή 10+1 Pokemon!

Jamal Animas Από Jamal Animas 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Τα Pokémon είναι πλέον ένα πολιτισμικό φαινόμενο και αγαπημένη παιδική ανάμνηση εκατομμυρίων από εμάς, τόσο χάρη στα παιχνίδια, όσο και χάρη στο anime του 1996, με τον αγέραστο 10χρονο πρωταγωνιστή. Ωστόσο, τα (πολλές φορές) αξιαγάπητα τέρατα τσέπης βασίστηκαν σε υπάρχουσες μορφές της λαϊκής κουλτούρας, οι οποίες, πολλές φορές, δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε…PG13.

H καταγωγή πολλών αγαπημένων Pokemοn είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο, όπως λένε και στο GoT. Πάμε λοιπόν να δούμε ένα ποτ πουρί φρίκης από ένα παιδικό anime!

1. Sableye

Το Sableye, με τα μάτια διαμάντια, βασίζεται σε έναν αστικό μύθο, για το goblin του Hopkinsville. Σύμφωνα με αυτό το μύθο, ένα παράξενο πλάσμα εισέβαλε στη περιοχή του Kelly-Hopkinsville (ένα μαγευτικό κωλοχώρι κάπου στο Kentucky) και τρομοκρατούσε τους ντόπιους με την τρομακτική του εμφάνιση, η οποία ήταν μυτερά αυτιά, λαμπερά (σαν διαμάντια…) μάτια και μια αεικίνητη και γλιστερή σιλουέτα, σύμφωνα με τους “αυτόπτες μάρτυρες”.

2. Drowzee

Το Drowzee μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο, όμως οι δυνάμεις του είναι από τις πιο τρομακτικές σε όλο το παιχνίδι. Είναι ένα τέρας που τρώει όνειρα παιδιών, νιώστε το λίγο. Το αδυσώπητο αυτό κτήνος βασίστηκε στο Baku, ένα τέρας με παρόμοιες δυνάμεις από την ιαπωνική μυθολογία. Το Baku όχι απλά τρώει εφιάλτες, αλλά αν πεινάει πολύ, θα φάει τις ελπίδες και τα όνειρα του παιδιού, αφήνοντας το ένα κενό κέλυφος…

3. Mawile

To αγαπημένο (σε κάποιους) κούρεμα mullet είναι μια μείξη δύο καταστάσεων, τύπου και ροκάς και σκυλάς, που λέγαμε παλιά. Το Mawile είναι περίπου το ίδιο. Αγαπησιάρικο μπροστά, τρομακτικό πίσω, το Pokemon αυτό βασίζεται στον μύθο της Futakuchi-onna, μιας γυναίκας με ένα κρυφό στόμα με πλοκάμια και πολλές σειρές δοντιών στο πίσω μέρος του κεφαλιού της που έφαγε όλες τις προμήθειες του άνδρα της. Να σημειωθεί, σαν, τραγική ειρωνεία, πως ο άνδρας της είχε αρχικά χαρεί, γιατί η γυναίκα ήταν μικρόσωμη και έτσι υπέθεσε ότι δεν θα τρώει πολύ…

4. Misdreavus

Aπλά και λιτά, το Misdreavus βασίζεται στις Nukekubi, γυναίκες με αποσπώμενο κεφάλι που μπορούν να πετάνε. Η φάση τους περιορίζεται στο να ουρλιάζουν και να τρομοκρατούν τη νύχτα όποιον συναντούν. Κάποιοι εικάζουν ότι βασίζεται στις banshee από την δυτική μυθολογία, που πάνω κάτω επιτελούν τον ίδιο ρόλο.

5.Zapdos

O βασιλιάς των κεραυνών έχει την καταγωγή του στο νοτιαμερικάνικο Thunderbird, ένα πουλί που πετούσε στις καταιγίδες και τρομοκρατούσε τους πάντες με την δύναμη του. Το Thunderbird, ήταν ένας πολύ σκληρός #!%!$@ και δεν ανεχόταν αμφισβητήσεις, έτσι γενικά το είχαν σαν σύμβολο δύναμης.

6.Dusclops

Eξέλιξη του ΧΑΡΟΥ Duskull, το Dusclops βασίζεται στα ιαπωνικά Chochin-obake (lantern spooks). Βασικά τα Dusclops είναι στοιχειωμένες χάρτινες λάμπες με ένα πανθωρόν μάτι που ως σκοπό τους έχουν να προκαλούν προβλήματα (ΚΑΙ σεξουαλικής φύσης) και να τρομάζουν τον κόσμο. Τα Chochin-obake, ως εργαλεία, θέλουν να χρησιμοποιούνται για να φωτίζουν το σκοτάδι, αλλιώς σε βιάζουν. Ω ΝΑΙ.

7.Whiscash

Το Whiscash μπορεί να φαίνεται φιλικό, αλλά μη σας ξεγελά! Είναι ψυχρός φονιάς. Βασίζεται στον ιαπωνικό θρύλο του Onamazu, ενός γιγαντιαίου γατόψαρου τόσο ισχυρού που προκαλούσε σεισμούς. Και σεισμός στην Ιαπωνία δεν είναι παίξε γέλασε… Το Onamazu ήταν τόσο badass που το έβαζαν σε απαγορευτικά σήματα.

8. Froslass

To Froslass είναι κομψό και όχι ιδιαίτερα χρήσιμο στην μάχη, αλλά η καταγωγή της βασίλισσας του πάγου παγώνει το αίμα. Βασίζεται στο θρύλο των Yukinko, γοητευτικών γυναικών που παρασύρουν άνδρες στο θάνατο, είτε με το παγωμένο τους φιλί είτε από χιονοθύελλα. Απήγαγαν παιδιά και έπιναν το αίμα των θυμάτων τους…

9.Ninetails

To πιο γοητευτικό για πολλούς Pokemon, σίγουρα από τα πιο στιλάτα. Το Ninetails βασίζεται στον γνωστό μύθο των δαιμονικών αλεπούδων με τις 9 ουρές, φερόμενων και ως Kitsune. Αυτά ήταν φαντάσματα με μορφή αλεπούς, τα οποία αρχικά ήταν κόκκινα και είχαν μια ουρά. Κυρίευαν ανθρώπους και ζούσαν ανάμεσα τους. Κάθε 100 χρόνια έβγαζαν και μια επιπλέον ούρα και, στις 9, κέρδιζαν θεϊκές δυνάμεις και σοφία.

Ενδιαφέρον επίσης έχει πως γάτα με 9 ουρές ( cat o’nine tails) λέγεται και ένα μαστίγιο, που συχνά χρησιμοποιούνται στα βασανιστήρια ή/και στο BDSM.

10.Sneasel

Και νυφίτσα και δαίμονας, το Sneasel δεν είχε πολλές ελπίδες να βγει καλό. Βασίζεται στον μύθο των Kamaitachi, δαιμόνων σκόνης με δρεπάνια για νύχια. Τα Kamaitachi, έρχονται σε τριάδες: ένα να σε σκοτώσει, ένα να σου κόψει τις σάρκες και ένα να σε ράψει για να κρύψει την επίθεση. Ο αριθμός 3 υπάρχει και στην πλάτη του Sneasel. So…good luck with that!

10+1. Carnivine

Βασισμένο στο υπαρκτό λουλούδι Venus flytrap, το δυτικό κοινό είναι δύσκολο να δει το Carnivine σαν οτιδήποτε άλλο πέρα από την Audrey II, το ανθρωποφάγο φυτό από το κλασσικό Little Shop of Horrors. Eίναι ενδιαφέρον αυτό, γιατί βλέπουμε ότι και η μυθολογία εξελίσσεται…

Η καταγωγή των Pokemon έχει αρκετό ενδιαφέρον και θα επιστρέψουμε με νέο άρθρο σύντομα!

Μοιραστείτε το Άρθρο