Η έκθεση Comic Ν΄ Play, για 17 συνεχή χρόνια μετράει την ελληνική σκηνή κόμικ καρέ- καρέ!

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic Ν΄ Play 2018 που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας.

Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, προβολές, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Στο φετινό bazaar συμμετέχουν οι εκδόσεις Jemma Press, Web Comics, Ένατη Διάσταση, Τime Traveller.gr και Add Art και τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip και Mαγικός Κόσμος.

Τον χώρο του παιχνιδιού θα εκπροσωπήσουν τα καταστήματα Anime House, Thinkz, και Mystery Bay, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές. Τέλος, το κατάστημα Teesney θα προσφέρει t-shirts σε πρωτότυπα σχέδια!

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά νέων Ελλήνων δημιουργών κόμικς στον χώρο των αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα χόμπι του origami (Χάρτινος Κόσμος), του repainting κούκλας (Characters Factory), του cosplay, της βαφής μινιατούρας (Underworld Games), με το ευγενές άθλημα της μεσαιωνικής σπαθασκίας (Apocalyptic Knights), αλλά και να ψυχαγωγηθούν με τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα διοργανώνουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι και ομάδες (Gamecraft, Dragon Tale, Go.Roleplay και Boardgame Brawlers).

Την φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο σημαντικοί Γάλλοι δημιουργοί. Ο πρώτος είναι ο Thierry Capezzone ο οποίος, από το 1983, δημιουργεί χιουμοριστικά κόμικς για παιδιά και ενηλίκους, έχει συνεργαστεί με ιστορικά περιοδικά (Journal de Spirou) και σεναριογράφους (Kox, Cauvin) και έχει σχεδιάσει δημοφιλείς χαρακτήρες με πολύχρονη εκδοτική παρουσία (Agent 212, Petzi κ.α. ). Ο δεύτερος καλεσμένος είναι ο Hardoc, ένας δημιουργός με σημαντική βιβλιογραφία στον χώρο των πολεμικών/ιστορικών κόμικς, ο οποίος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Παράλληλα και με την αφορμή της εκατονταετηρίδας από την λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, επιλεγμένες σελίδες από την επανέκδοση του βραβευμένου άλμπουμ κόμικς των Ελλήνων δημιουργών Πέτρου Χριστούλια (σχέδιο) και Τάσου Ζαφειριάδη (σενάριο) «Χαρακώματα: Ιστορίες από την οδό Γάγγραινας», θα φιλοξενούνται στον χώρο της γκαλερί Αλλατίνι – Ντασσώ. Τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής εκδήλωσης είναι ο δημιουργός Κλήμης Κεραμιτσόπουλος από τη Δράμα, ενώ οι φίλοι του cosplay θα έχουν την χαρά να γνωρίσουν από κοντά τον Spider του ντουέτου Highness Cosplay.

H έκθεση κόμικς που θα πλαισιώσει το Comic N’ Play 2018 -και την οποία επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης – έχει ως κεντρική θεματική τον «Πόλεμο ως Ιστορικό Γεγονός και Εμπειρία», ενώ μια πλούσια συλλογή κειμηλίων, φωτογραφικού αρχειακού υλικού, συλλεκτικών μινιατούρων, επιτραπέζιων παιχνιδιών επίδειξης και άλλων εκθεμάτων, θα προσφέρουν στο κοινό ένα εντυπωσιακό πανόραμα του «Μακεδονικού Μετώπου – 1915-1919», που συμπληρώνεται με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι θέσεις για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που προσφέρει η διοργάνωση του Comic N’ Play 2018 έχουν συμπληρωθεί, ωστόσο η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους συνοδούς εκπαιδευτικούς, για ξεναγήσεις σχολικών τμημάτων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, κατά το διάστημα από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, του Κ.Θ.Β.Ε., του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, του Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.

Tέλος, η διοργάνωση του Comic N’ Play ευχαριστεί την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδος, τις επιχειρήσεις AS Company, Art Time, T.G.I. Friday’s και το Street Mode Festival για την στήριξη τους και τους συλλέκτες Β. Νικόλτσιο και Γ. Καραγεωργίου για την παραχώρηση κειμηλίων από τις συλλογές τους.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

την επίσημη ιστοσελίδα μας: http://www.comic-n-play.gr

την επίσημη σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

Εγκαίνια:

Παρασκευή 9/11, ώρα: 20.30

Γκαλερί Aλλατίνι-Ντασώ, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

—-

Ωράριο λειτουργίας Βazaar

Παρασκευή 9/11 έως και Κυριακή 11/11, ώρες: 10.00 – 22.00

—-

Επισκέψεις σχολείων:

Δευτέρα 5/11 έως Παρασκευή 9/11

Πρωινά: 09.30 – 13.30

Απογευματινά Τμήματα Ενηλίκων: 17.00 – 20.00

Μοιραστείτε το Άρθρο