Ο κόσμος του Bloodborne ξαναγεννιέται σ’ ένα νέο εξαιρετικό comic

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης Από Μάνος Βασιλείου - Αρώνης 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Το Bloodborne δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους περισσότερους gamers. Πρόκειται φυσικά για το σκοτεινό «αδερφάκι» των Dark Souls, απ’ αυτά τα παιχνίδια δηλαδή που η κανονικότητα σου γίνεται η καρτέλα «You Died». Το Bloodborne είναι ένα απ’ τα καλύτερα exclusives του Playstation 4 μέχρι στιγμής και γι’ αυτό μάλιστα πολλοί gamers ζητούν απ’ την From Software να δημιουργήσει σύντομα ένα sequel. Και αφού η From Software δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τίποτα επίσημο για κάποια συνέχεια του Action RPG τίτλου, οι fans του μπορούν μέχρι τότε να αναζητήσουν κάποιες νέες ιστορίες στον φρικιαστικό κόσμο της Old Yharnam μέσα από την πρόσφατη comic μεταφορά του.

Η comic μεταφορά του Bloodborne είναι πρωτοβουλία της Titan Comics, μιας σχετικά μικρής εκδοτικής εταιρείας comics, η οποία συχνά πειραματίζεται με comic μεταφορές δημοφιλών videogames, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι. Χαρακτηριστικό είναι ότι παράλληλα με την έκδοση του Bloodborne, απ’ την ίδια εκδοτική έχει ξεκινήσει η comic μεταφορά του Assassin’s Creed Origins, ενώ έχει κυκλοφορήσει στο πρόσφατο παρελθόν και comic σειρά βασισμένη στο Dishonored. Η Titan Comics λοιπόν δεν είναι άσχετη με το είδος των videogames και τη μεταφορά τους σε comics, αλλά αντιθέτως έχει δώσει αρκετά θετικά δείγματα γραφής, στα οποία συμπεριλαμβάνεται σίγουρα και ο νέος τίτλος του Bloodborne, που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τα 2 πρώτα τεύχη του.

Η ιστορία του Bloodborne μας είναι ήδη γνωστή απ’ το videogame. Ένας ανώνυμος κυνηγός (Hunter) ξυπνάει στην αρχαία πόλη Old Yharnam, η οποία έχει πληγεί από μια επιδημία, που έχει μετατρέψει τους κατοίκους της σε αιμοβόρους εχθρούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με απόκοσμα τέρατα, δημιουργούν ένα σκηνικό τρόμου στην αρχαία πόλη. Ο Hunter εξοπλισμένος με το Saw Cleaver του (το κλασσικό όπλο λεπίδα, που μετατρέπεται σε long weapon) στο αριστερό χέρι και με ένα πιστόλι στο δεξί, τολμά να αντιμετωπίσει τον φρικιαστικό κόσμο της Old Yharnam και τους κινδύνους που κρύβονται μέσα στις σκιές της πόλης, προκειμένου να φέρει σε πέρας τη θανατηφόρα αποστολή του, που είναι να βρει τον Paleblood.

Στα πρώτα 2 τεύχη του comic βρισκόμαστε σε γνώριμα τοπία, όπου κρύβονται παλιοί και νέοι κίνδυνοι. Στα σκοτεινά στενά της Old Yharnam κρύβονται κάθε είδους εχθροί, από τους απλούς κατοίκους που έχουν προσβληθεί απ’ την επιδημία, μέχρι τερατώδεις -σχεδόν θεϊκές- μορφές που θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στον Hunter και την αποστολή του. Στο comic επίσης θα ξαναβρούμε γνώριμες μορφές και αντικείμενα. Ξεχωρίζουν φυσικά η Doll (η ΑΓΙΑ αυτή κοπέλα), στην οποία γυρνάμε κάθε φορά που έχουμε μαζέψει αρκετές ψυχές – πόντους, ώστε να κάνουμε level up, αλλά και οι λάμπες, τις οποίες ανάβουμε για να δημιουργήσουμε νέα checkpoints και για να τηλεμεταφερθούμε στον κόσμο του Bloodborne.

Μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες στην comic μεταφορά του Bloodborne είναι η δημιουργική αξιοποίηση της καρτέλας «You Died» (ναι μας κυνηγάει παντού, αλλά πώς θα μπορούσε να λείπει;). Ο Hunter, όπως και στο videogame, μπορεί να σκοτωθεί στις μάχες του και να επιστρέψει στη συνέχεια στον εφιάλτη της Old Yharnam για να προσπαθήσει ξανά, κρατώντας ελάχιστες μνήμες απ’ τις στιγμές πριν το θάνατό του. Αυτή η σκέψη του σεναριογράφου Ales Kot είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη και δημιουργική και αποδεικνύει ότι πράγματι και ο ίδιος ο Kot, όπως έχει δηλώσει, ήταν fan του Bloodborne πριν υπάρξουν σκέψεις μεταφοράς του σε comic, αφού κάθε gamer που έχει παίξει Bloodborne ή την κλασσική σειρά των Dark Souls δεν μπορεί να μην έχει στιγματιστεί απ’ την καρτέλα «You Died»!

Το δυνατό χαρτί του comic Bloodborne είναι σίγουρα η ιστορία του, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει τον υποβλητικό κόσμο του videogame για να διηγηθεί ιστορίες τις οποίες δεν είδαμε στις κονσόλες (οι οποίες σίγουρα είναι πολλές, αφού η μορφή των souls παιχνιδιών δεν εστιάζει στο εκτεταμένο storytelling). Όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχέδιο του Piotr Kowalski, το οποίο επιτυχημένα μας επαναφέρει στον σκοτεινό εφιάλτη του Hunter. Ο Kowalski αναπλάθει δεξιοτεχνικά τον κόσμο του Bloodborne, αλλά και υποβλητικούς εχθρούς του Hunter, όπως το φρικιαστικό Blood-Starved Beast, με ψυχρά χρώματα και υποβλητικό σχέδιο, που προκαλούν τον τρόμο.

Συνοπτικά, η comic μεταφορά του Bloodborne είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια της Titan Comics και των Ales Kot και Piotr Kowalski, η οποία μπορεί να είναι ακόμη στην αρχή, αλλά σίγουρα έχει πολλές δυνατότητες να διηγηθεί όμορφες νέες ιστορίες απ’ τον κόσμο του Bloodborne. Βέβαια (για να μην ξεχνιόμαστε) αυτό δεν σημαίνει ότι αρκούμαστε στο comic, αλλά περιμένουμε πως και πως την κυκλοφορία ενός αντάξιου sequel του Bloodborne. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το comic αποτελεί ένα teaser για την ανακοίνωση ενός νέου τίτλου της From Software!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε το 1993, δηλαδή ήταν 6 χρονών όταν είδε πρώτη φορά το Star Wars. Κάπου στο Λύκειο κατέληξε ότι η αλήθεια βρίσκεται στον Sheldon και από τότε προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο των nerds και των superheroes, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αγαπημένο του χρώμα το κόκκινο: στις σημαίες, στον Flash, στον Deadpool, ενώ στις μπλούζες το προτιμά με λευκές λωρίδες. Τελευταία το παίζει και δικηγόρος, χωρίς καμία επιτυχία.