Warcraft: War of the Ancients – Eπιστροφή στο Azeroth!

Jamal Animas Από Jamal Animas 4 Λεπτά Ανάγνωσης

H αλήθεια είναι ότι πάνε πολλά χρόνια από τότε που ασχοληθήκαμε με το Azeroth και το Warcraft σε κάθε επίπεδο, μιας και δεν ασχολούμαστε εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια με το video game. Η δε ταινία του 2016, παρά την καλή της πρόθεση, δεν κατάφερε να αναζωογονήσει το franchise, το οποίο βούλιαξε βαθύτερα εξαιτίας των σκανδάλων τα οποία διέρρευσαν για τη Blizzard, η οποία πλέον έγινε γνωστό πόσο τοξική εταιρεία είναι.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το Warcraft και ο κόσμος του Azeroth μας έχουν χαρίσει κάποιες υπέροχες αναμνήσεις, όπως στους περισσότερους nerd millennials άλλωστε,  τις οποίες δε θα θέλαμε να τις δούμε να καίγονται. Αυτές τις αναμνήσεις λοιπόν έρχεται και σκαλίζει με τον καλύτερο τρόπο η επανέκδοση της σειράς War of the Ancients του Richard A. Knaak από τις εκδόσεις Anubis!

Χωρισμένη σε τρία μέρη, το Πηγάδι της Αιωνιότητας, το Η Ψυχή του Δαίμονα και το Η Τελική Σύγκρουση, η τριλογία War of the Ancients είναι μια σειρά η οποία μας ταξιδεύει στην Ιστορία  του Azeroth, όπου μια ομάδα ετερόκλητων ηρώων δίνει μάχη για το παρελθόν και το μέλλον του κόσμου τους.

Γενικά, παρά τις όποιες αδυναμίες μπορεί να βρει ένας έμπειρος αναγνώστης φαντασίας στα τρία αυτά βιβλία, η τριλογία είναι ένα συναρπαστικό και διασκεδαστικό ανάγνωσμα για τους οπαδούς του σύμπαντος του Warcraft. Τα βιβλία είναι καλογραμμένα, με ιδιαίτερα δυναμική ανάπτυξη χαρακτήρων και συναρπαστικές πλοκές που κρατούν τους αναγνώστες καθηλωμένους από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Ένα από τα δυνατά σημεία της σειράς είναι αναμφίβολα η επαναγνωριμία του κοινού με τον κόσμο του Αzeroth, αλλά και η επέκταση. Ο Knaak κάνει εξαιρετική δουλειά στο να βυθίσει τους αναγνώστες στον αρχαίο κόσμο του Azeroth, εισάγοντας νέους χαρακτήρες, φυλές και τοποθεσίες που προσθέτουν βάθος και πλούτο στο σύμπαν του Warcraft. Συνδέει επίσης αποτελεσματικά στοιχεία από τα παιχνίδια, όπως η Burning Legion και οι Dragon Aspects, ενώ επεκτείνει την προέλευση και τα κίνητρά τους.

Μια άλλη πτυχή της σειράς που ξεχωρίζει είναι οι χαρακτήρες. Ο Knaak δημιουργεί ένα ποικίλο καστ χαρακτήρων με ξεχωριστές προσωπικότητες και κίνητρα, γεγονός που επιτρέπει στους αναγνώστες να επενδύσουν συναισθηματικά στη μοίρα τους. Οι σχέσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ των χαρακτήρων προσθέτουν βάθος και πολυπλοκότητα στην ιστορία, καθιστώντας την κάτι περισσότερο από μια απλή μάχη μεταξύ καλού και κακού. Για τον σχηματισμό μιας τέτοιας ιστορίας, η οποία φιλοδοξεί να είναι κάτι περισσότερό από ένα απλό και διεκπαιρωτικό novelization, τα οποία συνήθως δεν έχουν κάποια λογοτεχνική αξία, ο Knaak μεταχειρίζεται ένα fantasy time travel trope, φέροντας χαρακτήρες από το (τότε) παρόν του κόσμου, όπου η Φλεγόμενη Λεγεώνα μόλις είχε νικηθεί (μιλάμε για αρχές 2000, επομένως είναι ήρωες που έζησαν τα γεγονότα του Warcraft III…)

Η δράση και ο ρυθμός των βιβλίων είναι επίσης πολύ καλά εκτελεσμένα στοιχεία. Οι μάχες και οι συγκρούσεις είναι καταιγιστικές και οι περιγραφές τους ρέουν και παρασύρουν τον αναγνώστη. Σε αυτό βοηθά και η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στη μετάφραση (ο πρώτος τόμος, το Πηγάδι της Αιωνιότητας, μεταφράστηκε από τη Χρύσα Μάγκρα). Ταυτόχρονα,  ο ρυθμός είναι σταθερός και κάνει την ιστορία να κυλά ομαλά, χωρίς κοιλιές ή βιασύνες.

Επιλογικά, η τριλογία Warcraft: War of the Ancients είναι μια σειρά must-read για τους οπαδούς του σύμπαντος του Warcraft. Με την συναρπαστικούς χαρακτήρες, εξαιρετική δράση και περιγραφές γεμάτες νοσταλγία αλλά και αγάπη για τον κόσμο που αναλύει, είναι ένα γράμμα αγάπης στο Azeroth και όσα μας έδωσε μεγαλώνοντας…

Μοιραστείτε το Άρθρο