Οι 10 καλύτερες νέες σειρές του 2017

admin Από admin 9 Λεπτά Ανάγνωσης

Το 2017 φτάνει στο τέλος του, οπότε δημιουργείται αναπόφευκτα μια διάθεση αποτίμησης όσων είδαμε στην μικρή οθόνη. Είχαμε ισχυριστεί ότι το 2017 θα μπορούσε να είναι η καλύτερη τηλεοπτική χρονιά που έχουμε δει και όχι άδικα. Πράγματι οι φετινές νέες παραγωγές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας τόσο από άποψη τεχνικών όσο και υποκριτικών δυνατοτήτων, βάζοντας ψηλά τον πήχη και για το 2018. Πιο αναλυτικά, μερικές απ’ τις νέες σειρές, που έκαναν το ντεμπούτο τους μέσα στο 2017 με την πρώτη σεζόν τους και μας κέντρισαν το ενδιαφέρον είναι οι παρακάτω:

10) Punisher

Η σειρά ξεκινάει λίγο καιρό μετά τα γεγονότα του τέλους του Β’ κύκλου του Daredevil, όπου ο Punisher έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς θεωρείται νεκρός. Κυκλοφορώντας λοιπόν ως Pit Casttliano, προσπαθεί να ζήσει μια ζωή μακριά από την τιμωρία του εγκλήματος και να επικεντρωθεί στο να ξεχάσει τα τραύματα του παρελθόντος του και τον θάνατο της οικογένειάς του. Ο Punisher αποτελεί τον πιο γνήσιο αντιήρωα της Marvel, μια φιγούρα που δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμπαθούμε ή να ταυτιζόμαστε. Το μόνο σίγουρα είναι πως η συνεργασία Marvel και Netflix μας έδωσε μία από τις καλύτερες στιγμές της, οποία όχι μόνο ξεπερνά τις δύο προηγούμενες αποτυχίες (το Iron Fist και το Defenders), αλλά στέκεται επάξια δίπλα στις δύο καλύτερες στιγμές της, το Jessica Jones και το Daredevil,

9) Ozark


Το ζεύγος των Byrdes και τα έφηβα παιδιά τους Charlotte και Jonah, αποτελούν μια φαινομενικά συνηθισμένη οικογένεια με φυσιολογικές ζωές. Όλα φυσιολογικά εκτός από τη δουλειά του Marty, ένας οικονομικός σύμβουλος στο Chicago, ο οποίος ταυτόχρονα ξεπλένει χρήματα για το δεύτερο μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Όταν όμως τα πράγματα θα στραβώσουν, ο Marty θα πρέπει να μεταφέρει την οικογένεια του από τους ουρανοξύστες του Chicago στην λιμνώδη περιοχή του Ozarks στο Missouri, εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

8) 13 Reasons why

Πρόκειται για ένα νεανικό teen-drama, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Jay Asher, το οποίο εξιστορεί την ιστορία της αυτοκτονίας της Hannah και έκανε απέκτησε τεράστια δημοφιλία στο νεανικό κοινό. Η Hannah λίγο πριν αυτοκτονήσει ηχογράφησε 13 κασέτες με τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την ακραία απόφαση. Κάθε κασέτα αφορά και ένα πρόσωπο, το οποίο την οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Άλλοι φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη και άλλοι μικρότερη, όμως μόνο ένα από αυτά τα πρόσωπα αν την είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά, ίσως η Hannah να μην είχε αυτοκτονήσει. Αλλά κανείς δεν προσπάθησε, όσο χρειαζόταν…

7)Mindhunter


Το «Mindhunter» μας μεταφέρει πίσω στο 1977, όταν το FBI αποφάσισε να ασχοληθεί με την εγκληματική ψυχολογία. Έχοντας ως βάση το βιβλίο των «Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit», παρακολουθούμε δύο πράκτορες του FBI καθώς προσπαθούν να πάρουν συνέντευξη από φυλακισμένους serial killers ώστε να καταλάβουν πώς σκέφτονται και γιατί διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, με σκοπό τα ευρήματά τους να βοηθήσουν στην εξιχνίαση μελλοντικών υποθέσεων. Αυτό που πραγματεύεται το Mindhunter είναι: τα κίνητρα αλλά και όλο το ψυχολογικό background των κατά συρροήν δολοφόνων που τους οδήγησε σε αυτές τις κινήσεις, σε αντιπαράθεση με τις περισσότερες αστυνομικές ταινίες-σειρές, όπου το κύριο συστατικό τους είναι η εξιχνίαση μίας μεμονωμένης υπόθεσης.

6) Dear White People

Βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2014, η φετινή σειρά του Netflix μας μεταφέρει στο Winchester university όπου ένα σατιρικό περιοδικό διοργανώνει ένα πάρτι blackface όπου λευκοί φοιτητές βάφονται μαύροι και αναπαράγουν όλα τα σχετικά ρατσιστικά στερεότυπα. Μέσα σε κύμα αντιδράσεων, μια ριζοσπαστική ομάδα ακτιβιστών μέσα στη μαύρη κοινότητα οργανώνεται για να αντιδράσει. Κάθε επεισόδιο εστιάζει στην οπτική ενός άλλου χαρακτήρα με την έμφαση να δίνεται στη δυναμική Samantha White, αρχηγό της ομάδας και παρουσιάστρια της αντι-ρατσιστικής εκπομπής με τον προκλητικό τίτλο “Dear White People“. Πανέξυπνη και τρομερά επίκαιρη σειρά που τα συνδυάζει όλα: κοινωνικά και πολιτικά θέματα που συγκλονίζουν τη σύγχρονη Αμερική, ρομαντική κομεντί σε αμερικάνικο κολέγιο και γερές δόσεις φοιτητικού συνδικαλισμού.

5) American Gods


Το κλασικό πλέον βιβλίο του Neil Gaiman βρήκε την τηλεοπτική μεταφορά που του αξίζει. Ο Shadow Moon βγαίνει από τη φυλακή, ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του πέθανε ενώ τον απατούσε με τον καλύτερο φίλο του. Προσπαθώντας να κάνει μία νέα αρχή, βρίσκει δουλειά στην υπηρεσία του αινιγματικού Mr. Wednesday και σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία σύγκρουση θεοτήτων με έπαθλο την αφοσίωση της ανθρωπότητας. Η σειρά συνδυάζει εξαιρετική σκηνοθεσία και φωτογραφία με μία πολύ καλοδουλεμένη μεταφορά του βιβλίου. Κάθε επεισόδιο μας εισάγει σε ένα νέο θεό από τον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Gaiman και καταλαβαίνουμε όλο και καλύτερα τη βασική ιδέα της σειράς, σύμφωνα με την οποία οι θεοί και οι θρησκείες συνεχίζουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν πιστοί, διαφορετικά η υπερφυσική δύναμη τους εξασθενεί.

4)Dark

Το Dark είναι μια Γερμανική σειρά που διαδραματίζεται στο σήμερα σε μια μικρή πόλη και μέσω δύο εξαφανίσεων μας γυρίζει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1986 (και όχι μόνο).Το Dark ξεφεύγει από το κλασσικό μοτίβο «σειράς μυστηρίου» και εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι γίνεται, απλά ξανά όλα περιπλέκονται. Είναι μία καλά δομημένη σειρά με καλή σκηνοθεσία και ωραία μουσική υπόκρουση. To Netflix τολμάει και δοκιμάζει κάτι διαφορετικό.Η Ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι κάτι που λείπει, είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά και είναι κάτι που θα θέλαμε μία φορά να δούμε στον φακό!

3) Handmaid’s Tale

Το Handmaid’sTale είναι  μια από τις πολυβραβευμένες φετινές σειρές και όχι άδικα. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μελλοντική δυστοπική κοινωνία. Μετά την εμφάνιση διάφορων προβλημάτων και, κυρίως, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της υπογεννητικότητας, οι  Γιοι του Ιακώβ, μια φαλλοκρατική αίρεση, ανέλαβε την εξουσία μέσω ενός πραξικοπήματος και αντικατέστησε τις ΗΠΑ με το Κράτος του Γκίλεντ. Στόχος τους είναι να υποτάξουν κάθε ελευθερία και να επιβάλλουν σε όλους τον τρόπο ζωής που υποδεικνύεται στις Γραφές. Τα δικαιώματα των γυναικών καταργούνται. Οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στην ιδιοκτησία και στην εργασία. Μοναδικός σκοπός τους είναι η τεκνοποίηση και η υποταγή στον αφέντη τους. Το Handmaid’s Tale οδήγησε σε μια πραγματικά αποπνικτική σειρά, που σου κρατά συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον και παράλληλα σε κάνει να νιώθεις άβολα , παρακολουθώντας τα αποτρόπαια αποτελέσματα της παρανοϊκής εξουσίας.

2)Taboo 


Tο Taboo είναι μία από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει τελευταία, και αυτό λέει πολλά, καθώς πλέον το επίπεδο του τηλεοπτικού ανταγωνισμού είναι υψηλό. Η σειρά του BBC διαδραματίζεται στην Αγγλία του 1814, όπου βλέπουμε τον James Delaney (Tom Hardy) να επιστρέφει στον τόπο του, έχοντας περάσει 12 χρόνια στην Αφρική, για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Έχοντας αποκτήσει τον τίτλο του «Δαίμονα» για τις πράξεις φρίκης που έκανε στα ταξίδια του, θα κληρονομήσει τη γη με ονομασία Nootka, το οποίο όμως είναι στρατηγικό σημείο για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αγγλίας και Αμερικής. Με την κυβέρνηση να μην έχει προγραμματίσει την απρόσμενη επιστροφή του James στη χώρα και μετά την άρνηση του ίδιου να πουλήσει την ιδιοκτησία, την οποία την θέλει για προσωπικούς λόγους, ένας πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών θα ξεσπάσει!

1) Legion


Φανταστείτε μια σειρά που να προσπαθούσε να συνδυάσει το Trainspotting με το One Flew Over The Cuckoo’s Nest, το Ιnception με τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό του Pride, τη βαθιά, ανθρώπινη δράση και τον αντιρατσισμό του District 9 με την ατμόσφαιρα του Ιt.Όλα αυτά ταυτόχρονα. Το Legion, ήδη απ’ το πρώτο του επεισόδιο κατάφερε να θέσει προσδοκίες και τελικά να τις υπερβεί, στοχεύοντας με το καλημέρα σας στο να γίνει η καλύτερη superhero σειρά που έγινε ποτέ, αφήνοντας πίσω του ακόμα και τις Netflix τηλεοπτικές παραγωγές της Marvel.

Μοιραστείτε το Άρθρο