ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ†ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ:“Pokemon και Σατανισμός: Πρέπει να τα πιάσεις όλα!”

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 2 Λεπτά Ανάγνωσης

pokesatanΣε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, η οποία διακρίνεται και από κρίση αξιών, η Εκκλησία δίνει πάλι το σωστό παράδειγμα, ξεσκεπάζοντας αυτή τη φορά την υφέρπουσα σατανική φύση των Pokémon ή «Τεράτων τσέπης» και αυτό όχι τώρα, αλλά πέντε χρόνια πριν. Το περήφανα ορθόδοξο blog(;) “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ †ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ” αναδημοσιεύει αυτή την διατριβή από το τεύχος 23 του περιοδικού «Διάλογος» και μας ανοίγει τα μάτια-λέμε τώρα…

Κάναμε λοιπόν print screen το άρθρο της ντροπής, για να μην μπείτε στον κόπο να υποστείτε και το ακουστικό κήρυγμα που παίζει από άγνωστη πηγή(σ.σ. με κίτρινο τα πιο παράλογα) :

ορθοδοξια

Πόκεμον Πρέπει να τα πιάσεις όλα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ✞ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

 

 

Παρατηρήσεις:

  • Αναξιόπιστο, λόγω χαμηλής ποιότητας στην διαμόρφωση του ιστοτόπου και τα ορθογραφικά λάθη.
  • Προσηλυτισμός των παγανιστικών, απόκρυφων  σατανιστικών αιρέσεων τα Pokémon, αλλά όχι προσηλυτισμός τα κομποσκοίνια, οι εικόνες των αγίων και τα ευαγγέλια εκατέρωθεν του κειμένου.
  • Το επεισόδιο που προκάλεσε «φωτοαισθητική επιληψία» ήταν λόγω λάθους στην επεξεργασία της εικόνας και όχι επειδή η παραγωγή ήθελε να περάσει υποσυνείδητα μηνύματα ή να κάνει πλύση εγκεφάλου.
  • Ο βαθμός εξέλιξης δεν σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση του Pokémon, πόσο μάλλον με τον σατανισμό,αλλά με την αύξηση στατιστικών της άμυνας, της επίθεσης και του health bar.Υπάρχουν Pokémon που όταν εξελίσσονται, υποκειμενικά πάντα, «ομορφαίνουν»(π.χ. Feebas-Milotic) και το αντίστροφο (π.χ. Glameow-Purugly).
  • Δεν έχουν όλα τα Pokémon υπερφυσικές δυνατότητες, παρά μόνο αυτά με τύπο psychic, δηλαδή μια μικρή μειοψηφία.
  • Η υιοθέτηση του λανθάνοντα ρόλου του «γονιού-καθοδηγητή» από τον γράφοντα, δεν δικαιολογεί την απουσία παραδειγμάτων, που μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε καθοδήγηση του αναγνώστη, ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με λογικοφανή επιχειρήματα, συλλογιστικά άλματα κτλ.

Οι δημιουργοί έχουν από νωρίς ξεκαθαρίσει ότι έχουν επηρεαστεί από πολλές θρησκείες για να διαμορφώσουν αυτό το φανταστικό κόσμο, οπότε θεωρητικά όλο το κείμενο είναι άτοπο. Ακόμα και έτσι, το άστρο του Δαυίδ είναι σύμβολο του Ιουδαϊσμού και όχι απαραίτητα σατανιστικό σύμβολο.

Το συμπέρασμα μας λοιπόν, παραμένει: Η εξοικείωση των παιδιών μας με τον φανταστικό αυτό κόσμο της Nintendo, προκαλεί βλάβη και ειδικά, βλάβη ψυχική.ZHTΩ Ο CΚΟΤΑΔΙCMOC†

net-pokemon

ΒΟΝUS:https://www.youtube.com/watch?v=f49bra-O-A8

http://kotaku.com/the-time-they-thought-pokemon-was-satanic-1670792676

Μοιραστείτε το Άρθρο