Oι 10 καλύτεροι Fishmen από το One Piece για μια ανέμελη Καθαρά Δευτέρα

Jamal Animas Από Jamal Animas 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Σήμερα είναι η μέρα του ταραμά, των θαλασσινών και της λαγάνας. Όμως δεν είναι το ίδιο ανέμελη για όλους. Κάποιοι είτε είναι vegan είτε απλά δε γουστάρουν να γεμίζει το τραπέζι με φίλους τους ως φαγητό. Ναι, μιλάμε για τους ψαρανθρώπους από το αγαπημένο μας anime, τους Fishmen από το Fishman Island.

 Μπορεί το ίδιο το arc του νησιού να ήταν, αντικειμενικά, κάπως βαρετό, όμως πολλές φιγούρες από εκεί μας τράβηξαν την προσοχή και είπαμε, μέρα που είναι, να τις θυμηθούμε και να πετάξουμε έναν χαρταετό στη μνήμη των πεσόντων φίλων τους!

Η σειρά είναι ενδεικτική!

10) Dellinger

Ξεκινάμε από αυτούς που νιώθουν μισή θλίψη σήμερα. Ο Dellinger είναι μόνο μισός ψαράνθρωπος αλλά πλήρως ικανός μαχητής τον οποίο είδαμε στο σαφώς ανώτερο arc της  Dressrosa  να μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Don Flamingo υπό τον Diamante.

9) Hody Jones

Kεντρικός αντίπαλος του Fishman arc είναι ο Hody Jones, ένας ρατσιστής ψαράνθρωπος που προσπαθεί να αναλάβει τα ηνία του νησιού πραξικοπηματικά. Μένει κυρίως στη μνήμη μας για το ξύλο που τρώει από τους Straw Hats και τις πολιτικές του πεποιθήσεις που δικαιολογούν αυτό το ξύλο. Όχι σε φασίστες κάτω και πάνω από τη θάλασσα.!

8) Shirahoshi

H πριγκίπισσα του Fishman Ιsland , η οποία βρίσκεται στο κέντρο μιας σημαντικής αποκάλυψης, είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο χαριτωμένες και κομβικές φιγούρες του arc.

7) Fukaboshi

Αδερφός της τελευταίας και μελλοντικός βασιλιάς του νησιού, ο Fukaboshi δεν ξεχωρίζει για τη δύναμη του (η οποία βέβαια είναι αναγνωρίσιμη) αλλά για την πίστη του στα ιδανικά του πατέρα του και στο καθήκον του απέναντι στον λαό του. Σίγουρα ένας αξιόλογος χαρακτήρας.

6) Fisher Tiger

Ένας αληθινός ήρωας από κάθε άποψη, ο Fisher Tiger ήταν πρώην σκλάβος που μετά από την επεισοδιακή του απόδραση ίδρυσε τους Sun Pirates, ως ένα μέσο απελευθέρωσης και άλλων σκλάβων από τα χέρια των ευγενών. Αν και δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για αυτόν, η φήμη του ως ο Σπάρτακος των Fishmen σίγουρα τον καθιστά άξιο για μια θέση στη λίστα μας.

5) Kawamatsu

O κόσμος του One Piece είναι ένας κόσμος χωρίς όρια στη φαντασία. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να γίνει από Cyborg μέχρι δαιμονολόγος, όλα με την ίδια βαρύτητα. Ο Kawamatsu ήθελε να γίνει σαμουράι και ποιοι είμαστε εμείς να του πούμε όχι. Είναι μάλιστα ο μόνος fishman σαμουράι, κάτι που κάνει το κατόρθωμα του ακόμα πιο εντυπωσιακό, μαζί βέβαια με την αξιαγάπητη φιγούρα του.

4) Hatchan

Ο χταποδόμορφος Hatchan ήταν μέλος των Arlong Pirates σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά 1v1 arc του παρελθόντος της σειράς. Αν και η μάχη του ενάντια στον Zoro έχει πλέον ξεπεραστεί, για τους παλαιότερους παραμένει μια αξέχαστη στιγμή. Επίσης είχε ένα εξαιρετικό redemption story. Tέλος είναι καλή ευκαιρία να καταγγείλουμε την κατανάλωση χταποδιού, γιατί είναι κρίμα μιας και τα χταπόδια είναι πραγματικά υπέροχα πλάσματα από κάθε άποψη. Απλά φάτε γαρίδες ξέρω γω, είναι οι κατσαρίδες της θάλασσας (true story), δε θα λείψουν σε κανέναν.

3) Jack

Ίσως ο ισχυρότερος fishman της λίστας, ο Jack είναι ένας από τους 3 αξιωματικούς του Kaido και αυτό θα έπρεπε να τελειώνει κάθε κουβέντα. Ένα πραγματικό θηρίο από κάθε άποψη, σώζει με την παρουσία του όλο το Zou arc και κυριολεκτικά χρειάστηκε ένας στρατός να τον σταματήσει.

2) Arlong

O OG της φάσης ρατσιστής fishman, ο Arlong ήταν ένα από τα πιο τραυματικά early bosses στον δρόμο των Straw Hats, με κομβικές συνέπειες για το backstory της Nami. Ένας πολύπλευρος χαρακτήρας, που μας έδωσε από πολύ νωρίς την αίσθηση ότι αυτό το shonen ήταν πολύ διαφορετικό από όλα όσα είχαμε δει μέχρι τότε…

1) Jinbe

Ο αγαπημένος μας fishman και ίσως ο πιο κεντρικός στην ιστορία. Τι να ειπωθεί άλλο για τον Jinbe που δεν το έχει ήδη πει κάποιος άλλος καλύτερα; Ως Straw και ως σύμβολο για το λαό του είναι υποδειγματικός.

Μοιραστείτε το Άρθρο