Η Hit-Girl μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του Kick-Ass

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης Από Μάνος Βασιλείου - Αρώνης 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο Mark Millar έκανε reboot φέτος στην Image μία απ’ τις δημοφιλέστερες comic σειρές του, το Kick-Ass, και  φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Δυστυχώς, όμως, επέλεξε να μας δώσει μια νέα Kick-Ass, η οποία, ως χαρακτήρας, εκτός από εντελώς αδιάφορη είναι και στρατόκαυλη! Κι ενώ ο Millar μας είχε απογοητεύσει σε αυτή τη σειρά, ήρθε το Hit-Girl για να μας δώσει ελπίδες ότι έστω κάποιο απ’ τα reboots του Kick-Ass μπορεί να μας θυμίσει κάτι απ’ τα παλιά.

Φυσικά, όπως θυμόμαστε όλοι, η Hit-Girl ήταν η side-kick του Kick-Ass, η οποία όμως τον έσωσε πολλές φορές από δύσκολες καταστάσεις. Και πάντα τον έσωζε με πολύ στυλ και πολύ αίμα! Γιατί παρά τη γλυκιά εμφάνιση της teen superhero, είναι μια απ’ τις πιο βίαιες ηρωίδες στην ιστορία των comic. Εκπαιδευμένη σε όλη την παιδική της ηλικία απ’ τον πατέρα της, η Hit-Girl πολεμάει το έγκλημα σκοτώνοντας κακοποιούς με κάθε ορθόδοξο και (κυρίως) ανορθόδοξο τρόπο!

Η επιστροφή της νέας Hit-Girl σε δίκη της solo σειρά ήταν ένα ρίσκο για τον Mark Millar, ειδικά από τη στιγμή, που είχε ανακοινώσει από την αρχή ότι οι δύο νέες ηρωιδες θα έχουν ξεχωριστές ιστορίες, αφού μάλιστα τις χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα. Έτσι, η νέα Kick-Ass ξεκίνησε την περιπέτειά της στην Αμερική, ενώ η νέα Hit-Girl βρίσκεται στην Κολομβία.

Η νέα Hit-Girl ονομάζεται Mindy και είναι ένα έφηβο κορίτσι που ζει στην Κολομβία. Εμπνευσμένη απ’ τους αγαπημένους της superheroes αποφασίζει μια μέρα να καταπολεμήσει τις εγκληματικές συμμορίες που ελέγχουν τη χώρα, πλουτίζοντας από το εμπόριο ναρκωτικών. Όμως, παρά τον επαρκέστατο πολεμικό εξοπλισμό της, δεν μπορεί μόνη της να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Ψάχνοντας για ένα νέο Kick-Ass, γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο να βρει ένα παιδί στην ηλικία της να ρισκάρει τη ζωή πολεμώντας πάνοπλους εγκληματίες. Όμως δεν το βάζει κάτω. Απελευθερώνει από τη φυλακή ένα διαβόητο κακοποιό, τον Fabio Mendoza, γνωστό με το παρατσούκλι Mano, τον οποίο αναγκάζει να τη συντροφεύσει στον πόλεμο εναντίον των συμμοριών, σε μία τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος πριν συλληφθεί για τις άγριες δολοφονίες πάνω από 100 ανθρώπων.

Ο Mano και η Hit-Girl ξεκινούν μία ασταμάτητη σφαγή των συμμοριών της Κολομβίας, ανοίγοντας ένα κύκλο αδιανόητης βίας, η οποία είναι χαρακτηριστική της original Hit-Girl, αλλά και γενικότερα του κόσμου του Kick-Ass. Έχοντας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο γεμάτο με πολεμικά gadgets του ρωσικού στρατού, η Hit-Girl και ο Mano ξεκληρίζουν ολόκληρες συμμορίες και φαίνονται αήττητοι. Όμως δεν ιδιαίτερα σοφό να εμπιστεύεσαι ένα διαβόητο κακοποιό…

Από την άλλη η αλήθεια είναι, ότι η υπερβολική έμφαση στη δράση, τη βία και τις φαντασμαγορικές σκηνές, σε κάποιες στιγμές θυσιάζει τις δυνατότητες ανάπτυξης του σεναρίου. Σε κάποιες στιγμές σκέφτεσαι ότι ο Millar μπορούσε να γράψει λιγότερες σκηνές βίας και περισσότερους διαλόγους ανάμεσα στους χαρακτήρες, προκειμένου αυτοί να αναπτυχθούν περαιτέρω. Και ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του νέου run της Hit-Girl: οι μονοδιάστατοι χαρακτήρες.

Βέβαια μιλώντας για το σενάριο και τους χαρακτήρες, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ ο Millar επιστρέφει με μια nerd ηρωίδα. Το νέο Hit-Girl είναι γεμάτο αναφορές στη nerd και pop κουλτούρα, όπως θα έπρεπε να είναι και το Kick-Ass αν δεν έκανε την ανεξήγητη κίνηση ο Millar να βάλει πρωταγωνίστρια μια βετεράνο που κοροϊδεύει τους superheroes. Η Hit-Girl είναι μια αυθεντική nerd, που γίνεται superhero γιατί διαβάζει comics και θέλει να μοιάσει στους αγαπημένους της superheroes, αλλά και να πολεμήσει το έγκλημα της περιοχής της. Με αυτό τον τρόπο ο Millar επαναφέρει μια εναλλακτική superhero, που μπορούμε να την διαβάσουμε και ως κριτική ή παρωδία όλου του αντίστοιχου είδους. Τι πιο κοντινό στον original Kick-Ass;

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στα θετικά της πρώτης ιστορίας, που αναπτύχθηκε στα 4 πρώτα τεύχη δεν γίνεται να αγνοηθεί το εξαιρετικό σχέδιο του Ricardo Lopez Ortiz. Ο Ortiz είναι ένας νέος καλλιτέχνης στον κόσμο του Kick-Ass, o οποίος φέρνει ένα ολοκαίνουριο look στην ιστορία του Millar, απομακρυνόμενος από το ρεαλισμό στο σχέδιο του John Romita Jr. Το πολύχρωμο σχέδιο του Ortiz θυμίζει anime, δίνοντας έτσι μια αίσθηση αυθεντικότητας στις splatter σκηνές, που διαδέχονται η μία την άλλη. Επιπλέον τα διάφορα gadgets της Hit-Girl δίνουν την ευκαιρία στον Ortiz να δείξιε με πολλούς διαφορετικούς το ταλέντο του, κάνοντας κάθε μάχη διαφορετική. Το σχέδιο του Ortiz δεν μας αφήνει ποτέ να βαρεθούμε!

Τέλος, πρέπει να παραδεχθούμε ότι το πρώτο δείγμα της Hit-Girl ήταν εξαιρετικά θετικό, δια χειρός Mark Millar, που έκανε την δυνατή επιστροφή που έπρεπε να είχε κάνει και στο Kick-Ass. Τα 4 πρώτα τεύχη της Hit-Girl στην Κολομβία είχαν τα προβλήματά τους, αλλά ήταν άκρως διασκεδαστικά. Πλέον, η σκυτάλη έχει περάσει στην έμπειρη πένα του Jeff Lemire (Moon Knight, Old Man Logan, Thanos, Sweet Tooth), ο οποίος συνεχίζει τις νέες ιστορίες της Hit-Girl, αυτή τη φορά στον Καναδά και σίγουρα μας γεννά αισιοδοξία για τη συνέχεια!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε το 1993, δηλαδή ήταν 6 χρονών όταν είδε πρώτη φορά το Star Wars. Κάπου στο Λύκειο κατέληξε ότι η αλήθεια βρίσκεται στον Sheldon και από τότε προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο των nerds και των superheroes, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αγαπημένο του χρώμα το κόκκινο: στις σημαίες, στον Flash, στον Deadpool, ενώ στις μπλούζες το προτιμά με λευκές λωρίδες. Τελευταία το παίζει και δικηγόρος, χωρίς καμία επιτυχία.