Οι 11 σειρές που πρέπει να δει όποιος ΔΕΝ βλέπει anime

admin Από admin 5 Λεπτά Ανάγνωσης

anime δεν είναι για όλους. Υπάρχουν πολλοί που, επηρεασμένοι από τα πολλά (και κακά) αστεία στο Internet νομίζουν πως όλο το μέσο αποτελείται μόνο από πλοκάμια και γυμνασιοκόριτσα και δεν έχουν καμιά διάθεση να αλλάξουν αυτή την πεποίθηση. Άλλοι προσπάθησαν να δουν κάποια σειρά αλλά ήταν τόσο κακή που όχι μόνο δεν την ολοκλήρωσαν, αλλά καταδίκασαν γενικά όλα τα anime.

Στην τελική, δικαιωμά τους.

Όμως!

Οι παρακάτω σειρές ξεχωρίζουν. Αποτελούν έργα που έβαλαν πολλούς από εμάς στον χώρο αλλά ταυτόχρονα στέκουν ακόμα μοναδικά, κορυφαία στο είδος τους και γενικά. Αν πρέπει να δείτε μόνο λίγες σειρές για να έχετε μια πραγματική ιδέα του τι είναι τα anime, ας είναι αυτές.

1. Cowboy Bebop

cowboy-bebop_00354345

 

 

 

 

 

 

Οι περιπέτειες μια αταίριαστης ομάδας περιθωριακών κυνηγών επικηρυγμένων είναι σίγουρα μια από τις πιο γνωστές και καλύτερες σειρές anime που μπορείτε να δείτε. Ο συνδυασμός cowboy και sci-fi είναι πραγματικά εξαιρετικός, ενώ οι χαρακτήρες έχουν ο καθένας την δική του γοητευτική προσωπικότητα. Βασίζεται σε ξεχωριστές ιστορίες ανά επεισόδιο ως επί το πλείστον, με στοιχεία από όλα τα είδη. Επίσης το animation της  Sunrise στέκει μια  χαρά, παρά τα χρόνια του!

2. Attack on Titan

attack-on-titan-tribute-game-03-700x393

Το Attack on Titan είναι από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα και υπάρχει λόγος για αυτό. Μια από τις μεγαλύτερες anime επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, κατάφερε να αποκτήσει φίλους (και εχθρούς) και να διευρύνει σε τεράστιο βαθμό την δημοφιλία των anime ως μέσο διασκέδασης, τόσο που μάλλον θα το δούμε να μεταπηδά και στο Hollywood με live action ταινία (ξεχάστε την ιαπωνική τριλογία live action που ήδη υπάρχει). Έντονη δράση, αίμα, δράμα αλλά και ένα animation τόσο καλό που είναι λες και βλέπεις 3D χωρίς γυαλιά είναι τα στοιχεία που θα σας μαγέψουν.

3. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

gits_thumb

Εκεί που θα πάει το Attack on Titan, έχει ήδη φτάσει το Ghost in the Shell. Μία από τις πιο βαθιές και ποιοτικές anime δημιουργίες, το Ghost in the Shell  ασχολείται με θέματα ταυτότητας, ρατσισμού και κοινωνικής απαξίωσης με έναν σπάνιο βαθμό ενδοσκόπησης. Η δράση και οι δυναμικοί χαρακτήρες κάνουν απλώς μια τρομερή σειρά ακόμα καλύτερη!

4. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

225225-fullmetal-alchemist-brotherhood-fullmetal-alchemist-brotherhood

Θα μπορούσε να ήταν εύκολα και το απλό  Fullmetal Alchemist, ωστόσο είπαμε να το πάμε πιο κλασικά. Το Fullmetal Alchemist: Brotherhood πάει το θέμα σχέδιο, χαρακτήρες και πλοκή πολλά βήματα παραπάνω από τις περισσότερες σειρές και ταυτόχρονα βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός και ο πόλεμος, αλλά και να βρει τις κοινές τους ρίζες. Την υπόθεση συνοδεύει ίσως το καλύτερο ost που θα ακούσετε.

5. Bacanno!

baccano

Το Bacanno! θα μπορούσε να είναι η ταινία που ο Tarantino δε σκέφτηκε να κάνει (ακόμα). Μη γραμμική ιστορία, ανατροπές και θεότρελοι χαρακτήρες μας ταξιδεύουν στην Αμερική της δεκαετίας του 1930 μέσα από over-the-top δράση!

6. Samurai Champloo

samurai_champloo_days_by_brolo-d2ygxx1

Τα έχουμε πει.

7. Black Lagoon

blacklagoonuk-5

Το Black Lagoon συνδυάζει βία, πιστολίδια και τον ψυχολογικό αντίκτυπο της αλλοτρίωσης στην καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργασίας. Ταυτόχρονα μας δίνει έναν από τους πιο δυναμικούς και σκληροτράχηλους γυναικείους χαρακτήρες που έχουμε δει ποτέ. Δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο βέβαια…

8. Paranoia Agent

paranoia-agent-01

Το Paranoia Agent είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση anime, που ενώ δεν έχει βρει ακόμα την αναγνώριση που του αξίζει, είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα του τι μπορεί να καταφέρει η ίδια η Τέχνη των anime όταν θέλει. Σκοτεινό, μυστηριώδες και σε σημεία αποτρόπαιο, το  Paranoia Agent  δεν είναι για όλους (και ταυτόχρονα πρέπει να το δουν όλοι! )

9. Fate/Zero

maxresdefault

Μένουμε στη σκοτεινή ατμόσφαιρα (αρκετούς τόνους πιο κάτω) και προσθέτουμε στο μείγμα μαγεία και δράση. Το αποτέλεσμα είναι το Fate/Zero, ένα rollercoster συναισθημάτων, με δράση και τρομερή ανάπτυξη συναισθημάτων! 

10. Steins;Gate

steinsgate-cast

Δώστε λίγο χρόνο στο Steins;Gate. Στην αρχή δεν βγάζει κανένα νόημα, όμως στη συνέχεια γίνεται ένα από τα πιο εθιστικά anime που έχετε δει. Βαθύ, ανθρώπινο και γεμάτο φαντασία, είναι τόσο έξυπνο και εγκεφαλικό που κάνει τον θεατή να τα χάνει!

11. Monster

duelofinalmonster1

Ξεχάστε το Death Note, που θα ήταν η προφανής επιλογή για μια τέτοια λίστα και μάλλον το έχουν ήδη δει όλοι (αν όχι θα το δουν τον Μάρτη που θα βγει ως σειρά από το Netflix). To  Monster είναι το απόλυτο αστυνομικό/ ψυχολογικό θρίλερ, με τόσο υψηλό βαθμό ανάλυσης χαρακτήρων και ανατροπών που ελάχιστες σειρές έχουν καταφέρει έκτοτε. Ένα αριστούργημα που περιμένει υπομονετικά το ΗΒΟ να το μεταφέρει στην μικρή οθόνη…

Βρέθηκε εδώ.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο