Η τρέλα μας για τις Infinity Stones δεν έσωσε το Infinity Countdown

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης Από Μάνος Βασιλείου - Αρώνης 8 Λεπτά Ανάγνωσης

Μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία του Infinity War, σχεδόν όλες οι συζητήσεις γύρω από τη Marvel και τα comics περιλαμβάνουν το θαυμασμό και τον τρόμο απέναντι στον Thanos και το Infinity Gauntlet του. Κι ενώ κινηματογραφικά η Marvel προετοιμάζεται πυρετωδώς για το sequel του Infinity War (κάνοντας ένα δροσερό καλοκαιρινό διάλειμμα με το Ant-Man & the WASP, που δυστυχώς στον περισσότερο κόσμο πέρασε απαρατήρητο) στα comics προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το hype για να κερδίσει έτσι νέο αναγνωστικό κοινό.

Μία απ’ τις πιο αναμενόμενες κινήσεις των comics της Marvel για να προσελκύσουν το κοινό του Infinity War ήταν να ξαναφέρει στο προσκήνιο τις Infinity Stones και (ποιον άλλο;) τον Thanos. Έτσι κι αλλιώς ο Thanos και οι Infinity stones έχουν τεράστιας σημασίας παρελθόν στα comics της Marvel με τα Infinity Sagas του Jim Starlin, τα οποία ενέπνευσαν την κινηματογραφική υπερπαραγωγή και τα οποία θέλει να μας παρουσιάσει σε μια νέα εκδοχή η Marvel  με το επερχόμενο event της, το Infinity Wars. Όμως, όπως όλα δείχνουν το νέο Infinity Wars δεν θα ξεφύγει από τη μετριότητα που χαρακτήρισε όλες τις πρόσφατες προσπάθειες της Marvel να επαναφέρει παλιότερες ιστορίες σε νέα πολυδιαφημισμένα events, όπως έγινε χαρακτηριστικά με το Civil War II, αλλά και με τα Deadpool kills the Marvel Universe Again και World War Hulk II.

Το Infinity Countdown αποτελεί το εισαγωγικό event, που θα μας οδηγήσει στο μεγάλο event του φθινοπώρου, που θα είναι το Infinity Wars. Το story του εισαγωγικού event εκτυλίσσεται σε πολλά μέτωπα, αφού οι Infinity stones έχουν ξαναδημιουργηθεί και οι ήρωες της Marvel δίνουν σκληρό αγώνα δρόμου με τους villains για να τις κρατήσουν στην κατοχή τους. Κάθε Infinity stone έχει μια ξεχωριστή δύναμη, όμως αν ενωθούν όλες μαζί δίνουν στον κάτοχό τους αδιανόητη ισχύ (το χτύπημα των δαχτύλων του ενός χεριού, σας θυμίζει τίποτα;).

Η Marvel σε αυτό το event είχε όλα τα συστατικά για να μας δώσει ένα πολύ καλό event. Οι Infinity stones είναι πιο διάσημες από ποτέ, όλος ο κόσμος συζητά για τον Thanos, ενώ παράλληλα η Marvel έχει ξεκινήσει ένα νέο reboot (πάλι ναι) των βασικών της χαρακτήρων, το οποίο θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα crossover όλων των μεγάλων ονομάτων της. Πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς για το πώς θα μπορούσε το επερχόμενο Infinity Wars πραγματικά να γίνει το πρώτο πετυχημένο event της Marvel μετά από πολύ καιρό και από πολλά σκαμπανεβάσματα. Όμως το Infinity Countdown προοικονομεί δυστυχώς άλλη μια πιθανή αποτυχία για τη Marvel.

Το βασικό πρόβλημα με αυτό το εισαγωγικό event είναι ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρό γι’ αυτό που λέει ότι θέλει να κάνει. Οι Infinity stones είναι μια διαγαλαξιακή απειλή και πρέπει να κινητοποιήσουν όλους τους ήρωες και τους villains της Marvel. Αντίθετα με αυτή την απλή σκέψη, όμως, στο Infinity Countdown βλέπουμε ένα crossover των Guardians of Galaxy, του Ant-Man και του Adam Warlock με δευτερεύουσας σημασίας χαρακτήρες, όπως η Ms. Marvel, ο Nova και η παρέα τους. Ένα μικρό πέρασμα κάνει η Captain Marvel, η οποία ετοιμάζεται για το comeback της στα comics μετά τον ρόλο που έπαιξε στο Civil War II και ενώ είναι στα σκαριά και η επερχόμενη προσωπική της ταινία, ενώ παίρνουμε και μια ελάχιστη δόση από τον Doctor Strange και την Black Widow. Ο Wolverine από την άλλη φαίνεται να μπήκε στα εξώφυλλα και σε ελάχιστες σελίδες του event, μόνο για λόγους marketing και όχι γιατί θα είχε κάποιο ρόλο στην ιστορία, αφού το ενδιαφέρον για το μέλλον του ήρωα μεταφέρθηκε στις σελίδες του Hunt for Wolverine.

Η βασική μάχη για τις Infinity Stones εκτυλίσσεται στο διάστημα και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια σειρά τευχών των Guardians of the Galaxy (σαν αυτά που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια επιτυχημένα ο Gerry Duggan που είναι και ο σεναριογράφος του Infinity Countdown) και όχι ένα μεγαλεπήβολο event. Όμως ακόμα και οι επικές διαγαλαξιακές μάχες που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τους Guardians of the Galaxy στο συγκεκριμένο story σε μεγάλο βαθμό απουσιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό (ακολουθεί μικρό spoiler) ότι το σαξόφωνο του Drax, τους βοηθάει καταλυτικά να ξεμπλέξουν από μια δύσκολη κατάσταση, ενώ οι Nova corps που μάχονται στο πλευρό των Guardians δεν προσφέρουν και κάτι ιδιαίτερο στην ιστορία. Από την άλλη βέβαια ενδιαφέρον είχε (πάλι μικρό spoiler) η εξέλιξη του Groot, η οποία έδωσε νέες δυνατότητες στην ομάδα, ενώ προσέφερε και σε εμάς κάποιες πολύ όμορφες comic σελίδες.

Όσον αφορά τους villains του comic, αυτοί στον έναν ή στον άλλον βαθμό μπορούν να θεωρηθούν ως αντιπερισπασμοί. Ειδικά η μάχη των Guardians με τον Gardener καταλήγει τραγωδία, αν όχι παρωδία, ενώ και ο Thanos (ο οποίος προέρχεται από ένα εξαιρετικό solo run) υπάρχει μόνο στην αρχή και στο τέλος του event, χωρίς κανέναν πραγματικό ρόλο στην ουσία, μόνο και μόνο για να φανεί ότι θα έχει λόγο στον πόλεμο που θα ακολουθήσει (κι όσοι έχουν διαβάσει το Infinity Wars #1 ξέρουν τι παίζει). Ακόμα και στην ιστορία των Champions μπορούσαμε να δούμε μια ενδιαφέρουσα μάχη ανάμεσα στον Thanos, τον Warbringer και τους Champions, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό. Τελικά ίσως η μόνη αξιόλογη παρουσία villain είναι αυτή του Ultron, ο οποίος φαίνεται ασταμάτητος όσο εξελλίσεται  η πλοκή.

Το δυνατό χαρτί της ιστορίας είναι η Requiem, η οποία σε όλο το event θα μείνει στο σκοτάδι, ώστε να εμφανιστεί στο Infinity Wars. Γενικότερα χαρακτηριστικό του Infinity Countdown είναι ότι τελικά αφήνει σχεδόν όλα τα σενάρια ανοιχτά. Οι villains έχουν κάνει μια πρώτη εμφάνιση, οι superheroes το ίδιο και οι Infinity Stones έχουν μοιραστεί. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η μέχρι στιγμής επιλογή του Duggan είναι να μην αναμείξει στην ιστορία τα γερά χαρτιά των Avengers (με μοναδική εξαίρεση τον Dr. Strange). Αντίθετα φαίνεται ότι και τα δύο events προτιμούν να boostάρουν δευτερεύουσες comic σειρές όπως οι Champions ή και να φέρουν απ’ το πουθενά στο προσκήνιο χαρακτήρες όπως ο Darkhawk (πραγματικά γιατί!), παρά να απλώσουν τη μάχη στα κύρια μέτωπα του σύμπαντος της Marvel.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει πάει καθόλου καλά. Η ιστορία του Infinity Countdown ήταν μέτρια, θύμιζε περισσότερο κάποια περιπέτεια των Guardians of the Galaxy παρά ένα μεγάλο event και οι εντυπωσιακές ανατροπές που φέρνει η αρχή του Infinity Wars φωνάζουν από μακριά ότι μας θυμίζουν περισσότερο κινήσεις εντυπωσιασμού, παρά αλλαγές ουσίας.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε το 1993, δηλαδή ήταν 6 χρονών όταν είδε πρώτη φορά το Star Wars. Κάπου στο Λύκειο κατέληξε ότι η αλήθεια βρίσκεται στον Sheldon και από τότε προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο των nerds και των superheroes, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αγαπημένο του χρώμα το κόκκινο: στις σημαίες, στον Flash, στον Deadpool, ενώ στις μπλούζες το προτιμά με λευκές λωρίδες. Τελευταία το παίζει και δικηγόρος, χωρίς καμία επιτυχία.