8 Βιβλία (και audiobοoks) τρόμου που μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν

admin Από admin 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Εδώ και 1 μήνα η καραντίνα έχει ριζώσει στις ζωές μας και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος προβλημάτων και φόβων, κυρίως επαγγελματικών και  οικονομικών. Όμως, για όσους δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο, η καραντίνα αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν τη λίστα με τα αδιάβαστα, να βρουν νέα βιβλία ή να «ανακαλύψουν» τους κλασικούς.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για δωρεάν κλασικά βιβλία τρόμου, διαφορετικού από αυτόν της πανδημίας, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το http://www.gutenberg.org/. Για όσους δεν τους αρέσει να διαβάζουν σε ηλεκτρονική μορφή ή θέλουν να κάνουν και κάτι άλλο ταυτόχρονα, υπάρχουν και σύνδεσμοι με ηχητικά βιβλία.

Δράκουλας, Μπραμ Στόκερ

Το κλασσικό έργο τρόμου, που καθόρισε το είδος, και παραμένει πρωτοπόρο μέχρι τις μέρες μας. Το κείμενο αυτό, που έχει γραφτεί σε μορφή επιστολών, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από βιβλία της σύγχρονης εποχής. Μια ιστορία αγάπης, τρόμου και εκμετάλλευσης που καθηλώνει τον αναγνώστη με ένα μοναδικό τρόπο.

Όλες οι ιστορίες του Edgar Allan Poe

Όταν μιλάμε για τον Edgar Allan Poe, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε και να προτείνουμε μόνο ένα έργο του. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς τρόμου με εμβληματικά έργα. Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ιστορίες «The Cask of Amontillado» και «The Tell-Tale Heart»,τα ποιήματα «The Raven» και  «Annabel Lee» και το διήγημα “The Masque of the Red Death”.

Το Στρίψιμο της Βίδας, Χένρι Τζέημς

Το Στρίψιμο της Βίδας εκδόθηκε το 1898 και έκτοτε έχει εμπνεύσει πλήθος διασκευών σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και λογοτεχνικά κείμενα. Το γεγονός αυτό δεν κάνει το αυθεντικό κείμενο λιγότερο τρομακτικό και οι αναγνώστες του ακόμα και σήμερα αναλογίζονται την πραγματική έννοια του κακού. Διαβάζοντας ή ακούγοντάς το, νιώθουμε σίγουρα πολύ καλύτερα που είμαστε κλεισμένοι στα δικά μας σπίτια, όπου και δεν υπάρχουν φαντάσματα (ή αυτό λέμε για να πείσουμε τους εαυτούς μας).

https://youtu.be/v4OVKIyphqE

Ο Βασιλιάς με τα Κίτρινα, Chamber W. Robert

Πρόκειται για μια ανθολογία διηγημάτων μεταφυσικού περιεχομένου που εκδόθηκε το 1895 και παραμένει τρομακτική έως και σήμερα. Αποτελεί ένα υπόδειγμα της γέννησης της λογοτεχνίας του τρόμου και συμπεριλαμβάνει στοιχεία της μυθολογίας, της φαντασίας, του μυστηρίου, της επιστημονικής φαντασίας και των ρομάντζων.

Τα Μυστήρια του Udolfo, Ανν Ράντκλιφ

Άλλο ένα κλασσικό κείμενο της gothic λογοτεχνίας, το οποίο εκδόθηκε το 1794 και έγινε γρήγορα δημοφιλές. Το μυθιστόρημα περιλαμβάνει κατεστραμμένα κάστρα, την ιταλική ύπαιθρο, μια νεαρή ηρωίδα και έναν σατανικό θείο που θέλει να την παντρέψει με το ζόρι. Μέσα σε όλα αυτά συμβαίνουν και περίεργα (ή ακόμα και μεταφυσικά) γεγονότα.

Το Αποτρόπαιο Σπιτι, H.P.Lovecraft

Θεωρούμε πως οι συστάσεις με το συγγραφέα είναι περιττές. Μιλάμε για τον άνθρωπο που πήρε το είδος και έφτιαξε ένα δικό του υποείδος με το όνομά του (Lovecraftian), το οποίο περιλαμβάνει τέρατα και παράνοια, ικανά να γεμίσουν τις ημέρες με λογοτεχνικό τρόμο και τρέλα. Αν και τα περισσότερα έργα του δεν διατίθενται δωρεάν, μπορείτε να βρείτε από το Gutenberg.org το «Αποτρόπαιο Σπίτι», το οποίο είναι ένα ανατριχιαστικό διήγημα, και να το συνδυάσετε με τον Τρόμο στο Dunwich.

Wendingo, Άλγκερνον Μπλάκγουντ

Ένας από τους τους πιο γνωστούς συγγραφείς τρόμου όλων των εποχών, ο Άλγκερνον Μπλάκγουντ, έχει αφήσει πίσω του μια παρακαταθήκη από ανατριχιαστικά έργα συμπεριλαμβανομένου και του Wendigo, που γράφτηκε το 1910. Πρόκειται για ένα τρομακτικό τέρας, το οποίο τρομάζει ακόμα και σήμερα όσους ταξιδεύουν στο δάσος ή στα χιόνια. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε και άλλες τρομακτικές ιστορίες του με πιο γνωστή τη συλλογή Incredible Adventures.

https://youtu.be/OVsj3KzEH00

Επιμέλεια κειμένου: Γεράσιμος Σεραφειμίδης

ΠΗΓΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο