Bασικά… τρέξτε! Οι 10 πιο overpowered villains των anime

Jamal Animas Από Jamal Animas 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Στα anime, βασικά κυρίως στα shonens, ο κακός έχει τον ρόλο του να προκαλέσει τον ήρωα να υπερβεί τα όριά του. Όμως κάποιες φορές το χάσμα μεταξύ τους είναι τόσο τεράστιο που απλά αυτά τα όρια δεν καν λόγω ύπαρξης. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους: είτε ο συγκεκριμένος κακός είναι ο endgame BBEG (Big Bad Evil Guy) που απλά συναντά τον ήρωα νωρίς, είτε γιατί το φόκους του anime είναι τελικά στον κακό και όχι στον πρωταγωνιστή (ή ακόμα επειδή ο κακός μπορεί να είναι ο πρωταγωνστής!) Γενικά δεν είναι ψέμα ότι πολλές φορές οι κακοί είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από τους ήρωες και γενικά είναι πιο δύσκολο να γράψει ένας δημιουργός έναν πραγματικά συναρπαστικό κακό από έναν γενικά good guy type. Για αυτό τις περισσότερες φορές μια σειρά μετριέται με τη δυναμική των κακών της, είτε αυτό είναι anime είτε οτιδήποτε άλλο. Ο Batman λόγου χάρη είναι ο πιο δημοφιλής σούπερ ήρωας επειδή έχει όχι μόνο τον Joker, τον καλύτερο κακό όλων των comics, αλλά και ένα εντυπωσιακό roaster καλογραμμένων κακών, με σκοτεινά ανθρώπινο υπόβαθρο και χαρακτήρες. Πάμε λοιπόν να δούμε τους πιο εντυπωσιακά δυνατούς κακούς τωνanime!

10) Zeref Dragneel

To Fairy Tail αντικειμενικά είναι ένα πολύ βασικό anime. Ξαφνικά power ups, δύναμη της φιλίας, πολύ fanservice, παραδόξως πορωτική μουσική. Όμως τελικά, μετά από πολύ βασικίλα, κατάφερε να δώσει έναν πραγματικά εντυπωσιακό και πανίσχυρο εχθρό, τον σκοτεινό μάγο Zeref, ο οποίος είναι τόσο ισχυρός που ό,τι τον πλησιάζει πεθαίνει.

9) Ainz Ooal Gown

O πρωταγωνιστής του Overlord είναι ένας πανίσχυρος νεκρομάντης ο οποίος καταφέρνει και αποκτά και φυσικά skills, καθιστώντας τον πραγματικά έναν ασταμάτητο κατακτητή.

8)  Dio Brando

Ιt’s a me, Dio! Ο καλύτερος κακός του Jojo καταδιώκει την οικογένεια Joestar και ως βρυκόλακας αλλά και Strand User με δυνάμεις που σταματούν τον χρόνο, θέτει μια απειλή που είναι απλά ασιναγώνιστη.

7) Aizen Sosuke

Από τους πιο κουλ κακούς της λίστας, ο Aizen σε ένα σημείο ήταν ικανός να νικήσει όλους τους χαρακτήρες του Bleach χωρίς να ιδρώσει καν. Βλέποντας τον να κόβει με μια κίνηση τους δυνατότερους captains της Soul Society («Υou are full of openings») αλλά και να μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα που υπερέβαινε κάθε τι που είχαμε δει μέχρι τότε σε μια σειρά διάσημη για τις υπερβολές της ήταν πραγματικά καθηλωτικό.

6) Marshall D. Teach (Blackbeard)

Σε αντιδιαστολή με τον Aizen, ο Blackbeard δεν είναι καθόλου κουλ. Είναι όμως ένας Yonko και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Luffy. Έχοντας ήδη σπάσει τους νόμους που η ίδια η σειρά έχει θέσει (κατέχει τα δύο ισχυρότερα φρούτα του Διαβόλου και εξωπραγματικό haki), όπως επίσης και ένα πλήρωμα από ασταμάτητους φονιάδες, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι στο επίπεδο άλλων captains, είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές που επινόησε ποτέ ο mangaka Oda!

5) All For One

Στυλ και κλέψιμο δυνάμεων. Αυτό είναι ένα μέρος της απειλής που θέτει ο All For One, το αντίπαλο δέος του One For All. To άλλο είναι ότι ακόμα και μετά την ήττα και τη φυλάκισή του, τα σχέδια του προχωρούν ασταμάτητα, με τους ήρωες να αδυνατούν καν να καταλάβουν την πλήρη έκτασή τους. Ένας εξωπραγματικά δυνατός villain!

4) Uchiha Madara

«Five against one is good numbers. For me to play». Όταν αυτή η ατάκα λέγεται στους 5 Kage, τους ισχυρότερους (τυπικά) ninja της εποχής, όλοι καταλαβαίνουμε τη διαφορά επιπέδου. Ο Uchiha Madara μπορεί να τα βάλει μόνος του εναντίον ενός ολόκληρου στρατού και θα ήταν πραγματικά άδικο. Για τον στρατό.

3) Griffith

O κακός του Berserk κερδίζει τη θέση του όσο ψηλά χάρη στον αδίστακτο χαρακτήρα του. Διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα για να κερδίσει όσα θεωρεί ό,τι του αξίζουν, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό ή δεύτερες σκέψεις. Ένας φανατισμένος κακός που πιστεύει ότι είναι ο ήρωας της δικής του ιστορίας είναι πάντα ο πιο επικίνδυνος αντίπαλο!

2) Muzan Kibutsuji

Μπορεί να μοιάζει με σωσία του Michael Jackson, όμως ο βασιλιάς των δαιμόνων στο Demon Slayer είναι πολλά παραπάνω. Όντας η πηγή όλων των δαιμόνων, η δύναμή του είναι τόσο τεράστια που μπορεί ακόμα και μια κίνηση να σφαγιάσει πλάσματα τόσο ισχυρά που οι πρωταγωνιστές δε θα μπορούσαν καν να αγγίξουν. Tρέμετε αυτόν τον smooth criminal!

1) Μeruem

Ο βασιλιάς των chimera ants είναι ο πιο τρομακτικός κακός της λίστας μας εύκολα, όχι μόνο επειδή είναι ένα πλάσμα πραγματικά ανίκητο, όσο επειδή αυτή του η δύναμη πηγάζει από τη δυνατότητα του να εξελίσσεται. Η τεράστια ευφυΐα του και η ψύχραιμη ανάλυση των καταστάσεων του έδινε τη δυνατότητα να αξιολογεί κάθε συνθήκη και να βρίσκει τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Το arc του είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα κάθε shonen.

Μοιραστείτε το Άρθρο