Οι Ληστείες του Brooklyn 99 επιτέλους σε τάξη

Mαίρη Μαυρομάτη Από Mαίρη Μαυρομάτη 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Εντάξει, το παραδεχόμαστε. Οι αστυνομικοί του τμήματος 99 είναι οι μοναδικοί που συμπαθούμε. Σε μια άκρως συντηρητική Αμερική, ο Michael Schur φέρνει στις οθόνες μας ένα μάθημα σχετικά με την επιβολή του νόμου, πάντα σε σχέση με αυτό που οι Δημοκρατικοί πιστεύουν. Σε αναμονή λοιπόν της όγδοης σεζόν και με ένα επεισόδιο επικεντρωμένο γύρω από το κίνημα Black Lives Matter, είπαμε να αποδώσουμε ειδική μνεία στην αγαπημένη μας ετήσια παράδοση: τις Ληστείες. Λαμβάνοντας χώρα (κυρίως) κατά το Halloween, οι Ληστείες συνδυάζουν κωμικά στοιχεία, plot twist και αναφορές στην ποπ κουλτούρα, αναδεικνύοντας το ταλέντο της συγγραφικής ομάδας πίσω από τη σειρά και αναπτύσσοντας παράλληλα τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων. Ακολουθεί λοιπόν μία κατάταξη , από τη χειρότερη στη καλύτερη:

ΥΓ: Spoiler Alert, προφανώς

7. Cinqo de Mayo (Σεζόν 6, επεισόδιο 16)

Λόγω προσωρινής ακύρωσης της σειράς, η ληστεία μετατέθηκε για το Μάιο. Τραβηγμένο από τα μαλλιά και χωρίς να ακολουθεί ακριβώς τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτό το επεισόδιο πιστεύει πως είναι η σειρά του Terry να αναδειχθεί νικητής, μιας και η αφορμή είναι οι αγχωτικές εξετάσεις των Υπαστυνόμων. Και αφού οι σωσίες, έχουν γίνει πλέον αναπόδραστο μέρος των ληστειών, γνωρίζουμε το δίδυμο αδερφό του Scully.

6. Halloween IV (Σεζόν 4, επεισόδιο 5)

Τις προηγούμενες χρονιές ένα πράγμα έλειπε από την ετήσια παράδοση: η Gina Linetti, της οποίας η υπερβολική αυτοπεποίθηση και απάθεια προς οποιονδήποτε θεωρεί κατώτερο προσφέρουν comic relief με μοναδικό τρόπο. Η συμμαχία Rosa- Amy είναι αυτή που μας τραβάει την προσοχή με την Rosa να υπακούει σε εντολές, αλλά αξιοσημείωτη είναι και η πρώτη εμφάνιση του Bill, του σωσία του Charles Boyle.  

5. Halloween II (Σεζόν 2, επεισόδιο 4)

Η ώρα της εκδίκησης έφτασε για τον Αρχηγό Raymond Holt. Μετά την ήττα της προηγούμενης χρονιάς, και εκμεταλλευόμενος το Halloween, μια γιορτή που η απάτη και η μεταμφίεση κυριαρχούν και με τη βοήθεια του βασικού καστ, στήνει μια ληστεία-κέρασμα μεν για το θεατή, εκτενής φάρσα δε για τον Ντεντέκτιβ Peralta.

4. Halloween III (Σεζόν 3, επεισόδιο 5)

 Η Amy είναι η ζωντανή απόδειξη του ρητού «Ποτέ μην υποτιμάς το αουτσάιντερ» και βάζει τα γυαλιά στους δύο προηγούμενους πρωταθλητές, Jake και Holt, οι οποίοι θεωρούν πως λειτουργεί ως διπλός πράκτορας και κάθε φορά που προσεγγίζει έναν από τους δύο, την υποτιμούν. Ναι, μεν, το τέλος είναι προβλέψιμο, δεν παύει, όμως, παρολ’ αυτά να είναι απολαυστικό ως το μεδούλι του.

3. Valloweaster (Σεζόν 7, επεισόδιο 11)

Μία ληστεία σε τρία μέρη και ένα επεισόδιο που αποδίδει φόρο τιμής στην Rosa Diaz. Κάθε χρόνο οι διαγωνιζόμενοι προετοιμάζονται πυρετωδώς και είναι εντελώς απροσδόκητος ποιος θα είναι ο νικητής. Και δεν έχει υπάρξει πιο περίπλοκο και θεαματικό πλάνο, από αυτό της σκληρής Λατίνας που πετυχαίνει 3 νίκες με ένα πολύπλοκο και άκρως προσεγμένο σχέδιο. Βonus, το Easter Egg για την εγκυμοσύνη της Amy.

2. HalloVeen (Σεζόν 5, επεισόδιο 4)

Η πέμπτη εκδοχή της ληστείας κερδίζει άξια μια θέση κοντά στην κορυφή καθώς στην πραγματικότητα οδηγεί στην πρόταση γάμου από τον Jake στην Αmy. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως, ο Charles μπλέκει σε Ponzi Scheme παρασυρόμενος από τον σωσία του, η αγάπη του Terry για τα γιαούρτια τον οδηγεί στο να καταπιεί πολλαπλά GPS και η Amy ύπουλα απαγάγει τον Cheddar και τον αντικαθιστά με ένα άλλο σκυλί. Με λίγα λόγια, ένα θέατρο παραλόγου που οδηγεί σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της σειράς.

1.Halloween (Σεζόν 1, επεισόδιο 6)

 Η ληστεία που τα ξεκίνησε όλα δικαιωματικά αξίζει την πρώτη θέση, αρκετά για να την αναφέρουμε σε άλλη μια λίστα. Ο Jake και ο Holt βάζουν στοίχημα, με σοβαρές επιπτώσεις για τον χαμένο. Από κει και πέρα, ξεσπά το χάος. Όσο παρακολουθούμε, η πραγματική πλοκή εξελίσσεται στο παρασκήνιο και στις λεπτομέρειες. Από αυτό το σημείο και έπειτα οι προσδοκίες μας για την ετήσια παράδοση είναι πολύ υψηλές.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, αλλά τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στην κοσμάρα της. Με την ποπ κουλτούρα άρχισε να ασχολείται επειδή έψαχνε αφορμή να μιλάει στα άλλα παιδάκια στο νηπιαγωγείο, όμως, εν τέλει, της άρεσε. Θα τη βρείτε να κοιμάται, να διαβάζει και να προσπαθεί, με τρομερή αποτυχία,να κάνει χιούμορ, σαν αυτό το κείμενο περίπου