Comic Cultura #07 – Δωρεάν και online σε καιρό κρίσης…

admin Από admin 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο μόνος υγιής τρόπος να επιβιώσεις την καραντίνα και να μην χάσεις τα λογικά σου είναι να διαβάσεις… Η ομάδα του Comic Cultura συνεχίζοντας την ίδια επιθυμία, να φέρει νέα και δωρεάν κόμικς στους αναγνώστες του, στο πρώτο τεύχος του δεύτερου έτους του περιοδικού κυκλοφορεί το τεύχος #07 σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο. Αλλά το #07 έρχεται με κάποιες εκπλήξεις… Συγκεκριμένα, η ύλη του εμπλουτίζεται για πρώτη φορά με κόμικς από ξένους κομίστες. Στο παρόν τεύχος φιλοξενείται ο Αργεντίνος Ian Debiase, με το πρωτότυπο έργο του «Side By Side». Για να τον γνωρίσετε καλύτερα διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξή του, στους Ίωνα Αγγελή και Μάνο Βασιλείου Αρώνη. Και όπως αναγράφεται στο editorial του τεύχους, κάθε νέο τεύχος θα περιλαμβάνει και ένα νέο κόμικς από έναν ξένο κοσμίστα-έκπληξη!

Αλλά δεν είναι αυτή η μόνη αλλαγή… Το #07 τυπώθηκε και βρίσκεται διαθέσιμο προς αγορά! Συγκεκριμένα, πρόκειται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο red n’ noir bookstore cafe bar, όταν θα είναι καλύτερη η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Έως τότε μπορείτε να το προμηθευτείτε από διάφορα e-shops τα οποία και θα επικοινωνηθούν σύντομα… Για να μείνετε συντονισμένοι ακολουθήστε τη σελίδα του περιοδικού στο facebook

Κεντρικό αφιέρωμα αυτή τη φορά τα horror κόμικς. Το horror είναι από τα δημοφιλέστερα είδη κόμικς τις τελευταίες δεκαετίες. Στην Αμερική η ανάπτυξη του είδους έρχεται μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι να αντιμετωπίσουν ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών και τη σκληρή λογοκρισία του Κώδικα Δεοντολογίας των Κόμικς (Comics Code Authority), και να περάσουν στην underground κουλτούρα. Όπως αναφέρει και η Λένα Τζιογκίδου στην εισαγωγή του αφιερώματος, «Τα horror κόμικς επίσης αναπαριστούσαν τις κοινωνικές αντιλήψεις μιας εποχής. Ειδικά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μιας υπαρκτής απειλής. Οι γυναίκες είχαν βγει από τα σπίτια τους, στην αγορά εργασίας, είχαν γίνει πιο δυναμικές και αποτελούσαν «κίνδυνο» για μεγάλο κομμάτι του αντρικού πληθυσμού, που μόλις είχε επιστρέψει από τον πόλεμο. Δεν ήταν σε θέση να αφομοιώσουν τη νέα συνθήκη, η αβεβαιότητα ήταν έκδηλη, ζητούσαν την επιστροφή των γυναικών στην πρότερη «ασφαλή» κατάσταση». Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από παρουσιάσεις στα αγαπημένα όσο και σε άγνωστα horror κόμικς από όλες τις «σχολές» του μέσου.

Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Σαφελάς σε εικονογράφηση της Εύας Κουτσούκου μας μεταφέρει σε μια δυστοπική Αθήνα, στο πρώτο μέρος του διηγήματός του, «Στέλθη: Παιχνίδι Με Κανόνες», ενώ θα βρείτε αφιερώματα και κριτικές για τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες σε κόμικς, ταινίες και σειρές, και 13 νέα κόμικς από 18 Έλληνες δημιουργούς (Σάββας Αμπατζίδης (ThePack), Μαρία Βασιλάκη, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Έφη Θεοδωροπούλου, Αλέξανδρος Κατσίκας, Κωνσταντίνος Κάτσος, Περικλής Κουλιφέτης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss), Γιώργος Μικάλεφ, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Catalina Nistor, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Γιώργος Παπαηλίου, Νικόλας Στεφαδούρος (Stef), Γιώργος Τσαρδανίδης, Crazy Duck Comics). Το εξώφυλλο και η γραφιστική επιμέλεια ανήκουν στον Brain Mince Design.

Μπορείτε να βρείτε το τεύχος τυπωμένο σε διάφορα φεστιβάλ κόμικς. Όπως επίσης μπορείτε και να διαβάσετε ελεύθερα με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: issuu.com/ionasaggelis/docs/comicultura07 .

Μοιραστείτε το Άρθρο