Guardians of the Galaxy vol 2- Dance-off bro!

smassingculture Από smassingculture 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Οι φύλακες του γαλαξία επέστρεψαν και οι κοινοί θνητοί αυτού του πλανήτη είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Chris Pratt (Star- Lord) και η παρέα του βρίσκονται από τις  4/5/2017 στις κινηματογραφικές αίθουσες για 2 ώρες και 16 λεπτά γεμάτες κέφι, διαστημικές μάχες και χορό. Κυρίως χορό!

Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, η ταινία αποτελεί το sequel  του Guardians of the Galaxy που βγήκε το 2014, στο οποίο ένα γκρουπ διαγαλαξιακών εγκληματιών αναγκάζονται να συνεργαστούν για να προστατέψουν το σύμπαν από την απειλή ενός φανατισμένου πολεμιστή. Αυτή τη φορά έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η ταινία του James Gunn είναι αρκετά προσεγμένη από όποια πλευρά και αν την εξετάσεις. Δυσκολεύτηκα να βρω αρνητικά στοιχεία και για να είμαι ειλικρινής δεν είναι κάτι που γενικά με δυσκολεύει. Ωστόσο δεν έχω να παραθέσω σχεδόν τίποτα αρνητικό για τη συγκεκριμένη. Τα συγχαρητήρια μου, Marvel.

Ας το πάμε, όμως, πιο αναλυτικά.

Από σκηνοθετικής πλευράς, ο James Gunn  ( Super) μας άρεσε πολύ στο πρώτο Guardians και αρκετά περισσότερο στο δεύτερο. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει καταφέρει να κάνει μία ταινία μεγάλης διάρκειας να κυλάει πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς να κουράζει. Έχει αποφύγει να πέσει στη λούπα της χρήσης περιττών σκηνών για να γεμίσει το χρόνο, αλλά και στη συρρίκνωση σημαντικών σκηνών για να γλιτώσει χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μία συνεχής ροή, χωρίς το έργο να κάνει κοιλιά και χωρίς οι θεατές να μένουν με απορίες.

Το χιουμοριστικό στοιχείο δεν λείπει καθόλου ούτε αυτή τη φορά από το σενάριο. Είναι αντάξιο της πρώτης ταινίας, βασικό στοιχείο που μας έκανε να την αγαπήσουμε και να την ξεχωρίσουμε. Η δράση μένει αμείωτη χωρίς να παραλείπεται η εμβάθυνση στα συναισθήματα των ηρώων, γεγονός που μας οδηγεί στο να δενόμαστε μέχρι και με τη Nebula (Karen Gillan– The Big ShortDoctor Who)

Όσον αφορά το CGI, αυτό είναι πολύ σωστά και ωραία χρησιμοποιημένο. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να φαίνεται ψεύτικο, με εξαίρεση ένα στιγμιότυπο που παρατήρησα στην πρώτη σκηνή. Η φωτογραφία και τα φίλτρα της εικόνας φέρνουν στο νου την αίσθηση του κόμικ, απαραίτητο στοιχείο στις μεταφορές κόμικ στον κινηματογράφο. Γενικά, είναι φανερό ότι έχει δοθεί προσοχή στο στήσιμο της.

Από υποκριτικής τώρα πλευράς, δεν έχω και πάλι τίποτα αρνητικό να σχολιάσω. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει το ρόλο τους ακριβώς όπως πρέπει, από τον πιο μικρό στον πιο μεγάλο. Οκ, μπορεί να μην είναι για όσκαρ οι ερμηνείες, αλλά για το συγκεκριμένο είδος ταινιών δεν υπήρξε κάποιος που να μην υποδύεται καλά το χαρακτήρα του. Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο Chris Pratt (Jurassic World, Magnificent Seven, Parks and Recreation)  έχει γεννηθεί για αυτόν τον ρόλο, όπως και ο Ryan Reynolds έχει γεννηθεί για να είναι ο Deadpool. Το υποκριτικό ταλέντο όλων στο έργο με κέρδισε τόσο, που οριακά μου άρεσε μέχρι και ο Sylvester Stallone (Rockie, The Expenadables, Creed)


Εν κατακλείδι, η ταινία αξίζει τα χρήματα και το χρόνο σας, είναι ευχάριστη, χιουμοριστική και με πολύ δράση. Δεν χάνει καθόλου το χαρακτήρα της και μας έχει κάνει να περιμένουμε ήδη τη συνέχεια ακούγοντας τα awesome mixtapes του Quill.

ΥΓ1: Στο τέλος θα συγκινηθείτε. Αρκετά. Πάρτε χαρτομάντηλα.
ΥΓ2: Μη φύγετε όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους, έχει κλασσικά σκηνές έξτρα.
ΥΓ3: Αν έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε λίγο παραπάνω, δείτε τη σε 3D.

Groot for President!

Ιωάννα Βραδή

Μοιραστείτε το Άρθρο