Σε ποιους κοιτώνες του Hogwarts ανήκουν οι αγαπημένοι μας τηλεοπτικοί πρωταγωνιστές;

admin Από admin 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw, Hufflepuff. Oι 4 κοιτώνες του Hogwarts, o καθένας βασισμένος στο όνομα και την προσωπικότητα ενός από τους 4 ιδρυτές του διάσημου σχολείου στάθηκαν για τους αναγνώστες του Harry Potter κάτι πολύ πιο πάνω από έναν απλοικό τρόπο διαχωρισμού μεταξύ των μαθητών. Μπορεί οι ήρωες να ήταν στα λιοντάρια και οι κακοί στα φίδια, αλλά ούτε το Gryffindor σήμαινε πάντα ήρωας, ούτε το Slytherin villain. Σιγά σιγά, στην μαζική κουλτούρα, όλοι οι κοιτώνες απέκτησαν το δικό τους χαρακτήρα, με συζητήσεις για το που θα ανήκε ο καθένας μας να δίνουν και να παίρνουν. Καλοσυνάτος και θαρραλέος όπως οι Gryffindor, πονηρός και αποφασισμένος όπως οι  Slytherin, οργανωτικός και μελετηρός όπως οι Ravenclaw ή εργατικός και ανοικτόμυαλος όπως οι Hufflepuff.  Εδώ στο Smassing Culture δεν έχουμε κρύψει την στήριξη μας στον Οίκο του Ασβού. Ωστόσο, τι συμβαίνει για χαρακτήρες από άλλες σειρές; Που θα ήταν ο Sheldon Cooper, η 11; Eπειδή το να συνδυάζεις πράγματα που δεν συνδυάζοταν κανονικά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια τέτοια λίστα! Περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις!

1)Sheldon Cooper

Μπορεί η ψυχρή αντιμετώπιση του για τους φίλους του και οποιονδήποτε άλλο να τον καθιστά έναν εξαιρετικό υποψήφιο για το Slytherin, ωστόσο ο κοιτώνας της καρδιάς του Sheldon είναι και θα είναι πάντα το Ravenclaw, καθώς η γνώση αποτελεί την μοναδική του αγάπη. Οκ, ίσως και το Star Wars αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Bran Stark

Ο μοναδικος Stark που έχει κάποια σχέση με την μαγεία θα αναλάβει να εκπροσωπήσει και όλη την σειρά, στην οποία η μαγεία διατηρεί μια περισσότερο back row θέση. Που θα μπορούσε λοιπόν να πάει το Κοράκι με τα 3 μάτια; Πριν την μεταμόρφωση του σε creepy προφήτη ίσως στο Gryffindor. Ένα άφοβο αγόρι που σκαρφάλωνε στα πανύψηλα τείχη του Winterfell και προσπαθούσε να  βοηθήσει όσους μπορούσε, ακόμα και χωρίς τα πόδια του. Ωστόσο μετά την ανάληψη των ευθυνών του, μόνο η ψυχρή λογική του Slytherin θα μπορούσε να τον βοηθήσει, ειδικά με εχθρό του τον Βασιλιά της Νύχτας…

Thomas Shelby

By order of the Peaky Blinders, ο ηγέτης της βρετανικής οικογένειας του εγκλήματος, αλλά και της καρδιάς μας θα μεγαλουργούσε μόνο μέσα στον ανταγωνισμό του Slytherin, ακόμα και μη καθαρόαιμος. Αναρχία στο Slytherin.

Νarcos

Plata o Plomo. Mπορεί ο εμβληματικός αρχηγός του διαβόητου καρτέλ του Μεντεγίν, Pablo Escobar να έκανε καριέρα με τα ναρκωτικά, αλλά οκ, όλοι δικαιούνται μαγική μόρφωση. Παρόμοια με τον Thomas Shelby, γι αυτόν ο κοιτώνας των φιδιών θα ήταν μια καλή επιλογή.

 Doctor Who

O Doctor έχει προς στιγμήν 12 προσωπικότητες (13 αν προσθέσεις και τον War Doctor). To εκπληκτικό είναι όμως πως η κάθε μία είναι τόσο διαφορετική από την άλλη ώστε δεν υπάρχει μόνο μια επιλογή. Έτσι, λόγου χάρη, μπορεί ο 11ος να είναι ένας αρχετυπικός Hufflepuff , o 12ός όμως είναι περισσότερο κοντά στο Slytherin, όπως αντίστοιχα και ο 7ος.  Από την άλλη ο 10ος και ο 4ος ήταν παραδοσιακοί Gryffindor!

Stranger Things

Ενώ η αγαπημένη nerd-ικη παρέα των παιδιών από το Hawkins αν ανήκει σχεδόν σύσσωμη στο Gryffindor, με την εκτίμηση που έχουν για τους φίλους τους, την πίστη και το θάρρος τους, όμως η fan favorite 11 είναι μια καθαρή  Hufflepuff, με την αγάπη και την αποδοχή για το διαφορετικό και την έντονη αγάπη για το φαγητό!

Βοjack Horseman

Ω ΝΑΙ! Το αγαπημένο καταθλιπτικό άλογο είναι το πιο απίθανο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος όταν του λες κοιτώνας του Hogwarts ωστόσο εμείς δεν ντοτζάραμε και αναμετρηθήκαμε με το δύσκολο αυτό ερώτημα. Η αλήθεια είναι πως κανένας κοιτώνας δε σου βγάζει το αυτοκαταστροφικό, καταθλιπτικό, νιχιλιστικό και ζώωδες  (get it) χαρακτήρα του  Bojack αλλά μάλλον θα λέγαμε  Hufflepuff, αφού α) κάπου πρέπει να πάει και η  Hufflepuff τους δέχεται όλους και β) φαγητό. Και άλλα. Αλλά ναι, φαγητό.

Rick and Morty

Μια εξίσου δύσκολη απόφαση, αλλά τελικά μας κερδίζει ο συνδυασμός Ravenclaw και Hufflepuff για τους δύο κεντρικούς και τόσο αντίθετους χαρακτήρες. Επίσης να σημειώσουμε εδώ πως τελικά το τίμιο Gryffindor μένει αρκετά πίσω όταν το ρίχνουμε αντιμέτωπο με έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο…

Casa de Papel 

Το πρόσωπο της σειράς, η αντιφατική Τόκιο ταιριάζει στα λιοντάρια (ενώ δεν φοβάται να πολεμήσει σαν ένα). Αλλά το τι θα έκανε ο κάθε ληστής αξίζει κείμενο από μόνο του. Ας αρκεστούμε τότε στην αγαπημένη Nαιρόμπι, της οποίας τα χρώματα δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τα μαυροκίτρινα!

Sherlock

Ravenclaw για τον πρωταγωνιστή. Χωρίς αμφιβολία.

Μοιραστείτε το Άρθρο