Topboy – Ή όταν ο Drake έγινε για μια φορά χρήσιμος στην ανθρωπότητα

Νικόλαος Καφαράκης Από Νικόλαος Καφαράκης 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Γράφει ο Νίκος Καφαράκης

Η ιστορία του Topboy ξεκινάει το 2011 στο Channel 4 στην Αγγλία. Μια mini series με 2 season και 4 επεισόδια έκαστη, που διαπραγματευόταν το εμπόριο ναρκωτικών στο Summerhouse Project του ανατολικού Λονδίνου και τις συνολικές επιδράσεις αυτού στη τοπική κοινωνία. Κεντρικές μορφές στις πρώτες σεζόν ο Dushane (Ashley Walters) και ο Sully (Kane RobinsonKano), δύο νεαροί που προσπαθούν να αναρριχηθούν ως Topboys των project ελέγχοντας το εμπόριο στις γειτονιές τους.

Πέραν όμως από τους κεντρικούς παίχτες στη μάχη των συμμοριών η σειρά βάζει στο στόχαστρο την ίδια τη ζωή της γειτονιάς με βάση το αρρωστημένο περιβάλλον όπου αυτή εκτυλίσσεται. Στις πρώτες δύο σεζόν λοιπόν η ιστορία του μικρού Ra’Nell και του φίλου του Gem δε μοιάζει side story αλλά εξίσου κεντρικό στοιχείο στην αφήγηση και την πλοκή της ιστορίας.

Η σειρά μοιάζει να είναι ό,τι πιο κοντινό με ένα «The Wire» για Άγγλους διατηρώντας αυτό το μαγικό χαρακτηριστικό της επικής αυτής σειράς να μιλάει για ολόκληρα κοινωνικά σύνολα αφηγούμενη μια ιστορία γύρω από το εμπόριο ναρκωτικών. Η μεταφορά στο Λονδίνο η τοπική slang και η Τζαμαϊκανή προφορά δημιουργούν ένα νέο και φρέσκο περιβάλλον για να ξαναδούμε μια παρόμοια ιστορία με ένα άλλο φακό και φίλτρο, που παραμένει εξαιρετικά θελκτική για τους φαν του είδους.

Οι πρώτες δύο σεζόν του Topboy είναι διαθέσιμες στο Netflix ως TopboySummerhouse.

Εκεί λοιπόν που μετά από 2 σεζόν και 8 επεισόδια φαινόταν ότι η ιστορία είχε ολοκληρωθεί και η σειρά είχε ακυρωθεί (το 2013), κατάφερε ο Drake να κάνει κάτι χρήσιμο στη ζωή του. Όντας τεράστιος φαν της σειράς κατάφερε να την ξαναφέρει στη ζωή (το 2017) υπό την αιγίδα του Netflix. Ο Dushane και ο Sully ήταν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν σε μια ακόμα ιστορία του Ronan Bennet (Gunpowder), αρχικού δημιουργού της σειράς. Μαζί επέστρεψαν και άλλοι κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς με εμφανή τα σημάδια μιας 7ετίας στις δύσκολες γειτονιές του ανατολικού Λονδίνου. Ταυτόχρονα στο παιχνίδι μπαίνει ο εξαιρετικός χαρακτήρας του Jamie ηγέτη αντίπαλης συμμορίας (Michael Ward σε μια εξαιρετική ερμηνεία). Ο Jamie είναι ο μεγαλύτερος αδερφός σε μια οικογένεια τριών και χωρίς την παρουσία των γονιών του αναλαμβάνει το ρόλο της πατρικής φιγούρας για τους δύο μικρότερους. Μπορούν ο Sully και ο Dushane να επιστρέψουν On Top σε αυτό το παιχνίδι μετά από τόσα χρόνια ξεπερνώντας τον πεινασμένο Jamie; H μετωπική σύγκρουση των δύο συμμοριών κορυφώνει την ένταση στην Τρίτη σεζόν.

Η τελευταία σεζόν του Topboy αντιμετωπίζει με σύγχρονο τρόπο ό,τι και οι παλιότερες. Στα επεισόδια κάνουν παρέλαση το gentrification, η ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός, το brexit, το εκπαιδευτικό σύστημα μεγαλώνοντας το The Wire-alike αίσθημα της σειράς με συγκεκριμένες σκηνές να είναι γροθιά στο στομάχι.

Εξαιρετική προσθήκη στο cast η Jasmine Jobson στο ρόλο της bad-ass Jaq. Ευχάριστη έκπληξη επίσης η παρουσία της Little Simz σε κεντρικό ρόλο στη τελευταία σεζόν αποκαλύπτοντας ότι πέρα από το μοναδικό της ταλέντο ως Rapper έχει και ταλέντο στην υποκριτική. Με τη δική της παρουσία, και με αυτή του Kane Robinson, του David Omoregie (Dave, παίζει το ρόλο του Modie ηγέτη αντίπαλης συμμορίας), του Ashley Walters (όλοι ράππερ) λογικά και με τον Drake να βάζει ένα χεράκι η σειρά παρουσιάζει ένα εξαιρετικό Soundtrack παρουσιάζοντας διαμάντια της βρετανικής Grime μουσικής σκηνής. Παρακολουθώντας τη δηλαδή το Shazam πήρε φωτιά.

Στα ευχάριστα της υπόθεσης ότι η σειρά έχει ανανεωθεί για επόμενη σεζόν και μετά από ένα εξαιρετικό φινάλε έχουμε να περιμένουμε νέες περιπέτειες από τις γειτονιές του Λονδίνου, until then, Wah Ghan, Say no more Fam και λοιπούς τζαμαϊκανούς χαιρετισμούς που χορταίνουμε σε κάθε επεισόδιο Topboy Innit!

Μοιραστείτε το Άρθρο